Indahnya Di Kampung

Share

Di majlis perkahwinan seseorang , sambil-sambil melepak lepas makan , saya rakamkan beberapa keping gambar anak-anak ni , suka lah tengok pemandangan kampung. Foto di ambil di Port Well Matang Taiping , Perak .. sangat suka bila pulang ke Taiping , jiwa rasa aman walupun cuaca panas membahang , mungkin kerana Taiping adalah tempat saya membesar.

pemandangan kampung

permandangan di kampung

Dapat lolipop semasa makan di sini , beza dulu-dulu dapat bunga telur ..oh !

di matang 2012

Baby buat muka nakal .. kembali bersiaran secara langsung dari rumah , banyak nak di update aktiviti sepanjang cuti CNY ini , terima kasih kerana singgah dan komen di entri-entri lepas , walaupun sekadar auto publish.Nanti saya balas jejak okey .. daa~

puanbee

Penafian : Ini adalah blog peribadi . Selain di nyatakan sumber image dan video adalah hak milik penulis. Penulis tidak akan bertanggngjawap jika terdapat kerosakan / kesan sampingan jika menggunakan info di dalam blog ini. Anda perlu berjumpa dengan pakar bertauliah terlebih dahulu. Admin juga tidak akan bertanggungjawap jika kesan pemakaian / penggunaan anda tidak sama seperti perkongsian review/pengalaman admin sendiri. Admin juga tidak akan bertanggungjawa atas semua komentar yang di tinggalkan di blog ini. Pembaca / komentar harus bertanggungjawap ke atas perbuatan atau penerimaan di atas pembacaan di blog ini.

Admin megucapkan ribuan terima kasih kerana singgah meluangkan masa membaca di sini. Semoga sihat dan ceria selalu :)

61 Comments:

  1. nak lolipop satuuuuuuuuuuuu…..heheheeh

  2. comel je diorg..dah lme x mkn lolipop…hehe.

  3. tengok gambar kampung teringat pula kat kg kita..nasib baik mama ada dtg hari tu..hilang rindu

  4. kampung memang best, aman damai.. sebab tu aku pilih duduk di kampung
    tapi kadang ada juga yang tak best.. terutama kalau ada gangguan elektrik.. ambik masa lama untuk pulih

  5. Pingback: Bila Tersalah Tempat Makan Kenduri | Puanbeedotcom

  6. Budak-budak bila dapat balik kampung mmg seronok. Kita pon happy

  7. selalu makan malam kat stesen keretapi

  8. nostalgia bee, taiping tu…teringat supermarket larut matang tu….pernah tingal disana 2 tahun juga la

  9. cantik gmbr yg 1st tu bee… suasana kampung yg asli…

    anak2 dapat lolipop mmg tak lepas punya… suka sangat bby tu…

  10. gambar yang atas sekali tu menarik pulak. edit ka?

  11. eh gambar yang first tu cantiklah kak kaler nya..

  12. haii..salam kenal aja yaaa…:)

  13. Ibu Mifzal Arsyad

    balik perak ke bee..bestkan balik kampung..

  14. saya tiap kali balik kampung, memang rasa berat nak balik KL semula. Mesti balik lepas subuh dan terus ke tempat kerja

  15. kutu baru balik sp mlm tadi..dua hari balik kmpg mmg best..dah lama tak balik tempat kutu dibesarkan.jmp jiran2 n kawan lama…telur mahal.pastu nak rebus segala .lolipop senang.budak2 pun suka..

  16. tu la kan.. kekadang tu rasa rindu plak dgn suasana kampung.. suka tgk gambo anak2 bee

  17. Zarul Umbrella

    indahnye bila didesa..suasana aman,nyaman dan tenang..huhu bunga telor ganti ngan lolipop adalah sesauatu yg jarang berlaku..

    • Jarang ke ? rasanya kebanyakkan kenduri dah jarang beri telur .

      ke encik zarul yg jarang pergi kenduri ? hikhik

      • hum betol tu. jrg2 suda org bg telur sebagai buah tangan. kalo ader pon bunga telur. tu pon xbayak. budak2 pon bukannya makan telur rebus tu..

  18. kami lepak2 umah n sekitar PB – Penang – dan sekitarnye saje … encik hasben malas nk masuk highway meredah jam ..

    blk kmpg mmg best sokmo … uitt , tak jadi dating kite yek ? :p

  19. Kak Long Mawar Merah

    Kak Long baru aje menyinggahkan diri ke daerah Matang, Taiping pada cuti hujung minggu lepas. Memang best!

  20. Sudah makin jarang orang beri bunga telur. Sekarang ini banyak digantikan seperti barangan “door gift” sahaja.

  21. wahh, makan apa tu..

  22. comelnya anak!

  23. balik kampung sendiri memang sentiasa terbaik.

  24. Patutla sunyi blog PnBee 2-3 hari ni,… kat kg rupanya. 🙂

  25. mana2 pegi pun, balik kg jugak paling seronok kan kan…suasana di kg lain dgn dok di bandar….nyaman aje…

  26. maya_mustwany

    ooo kak pun orang perak la ye..

  27. bestkan bila blk kampung.. hehe.. suasana berbeza..

  28. wah…kat mana nie…

  29. Teringat kat kampung! 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *