Idea Sarapan : Oat + Susu dan sandwich Sardin

Sarapan itu penting kan , meh bagi idea nak bersarapan ..

oat + susu dan sandwich sardin

tak ada minyak dan memberi tenaga ..

idea bersarapan

Lepas sarapan buat kerja rumah , hantar anak dan jogging ..

daa ~ nak cepat ni ..

30 thoughts on “Idea Sarapan : Oat + Susu dan sandwich Sardin”

  1. yg ade kat umah ni oat terbaru tu.. multigrain .. rase dier mcm biskut yg dipecah2kan jadi bubur.. hee…sedap gak tp lama lak xmkn :p

    roti sardin sedap tu .. kalau kena paste tuna tu pun best kan bee

  2. terliur tengok sardin yg nampak macam nak meleleh keluar dari roti tu bee..akak memang suka makan sandwich..lebih2 lagi kalau tambah mayonis.. 🙂

  3. sardin dah diharamkan dlm rumah nie sbb ada info kata boleh sbbkan kanser.hikhik..oat mmg sentiasa ada kt rumah.en suami mmg tegar telan hari2..kutu paksa2 je tekak utk terima berselang seli beberapa hari utk telan oat..ada juga yg kata 2keping roti putih tu sama dengan sepinggan nasik.nak makan roti putih pun TAKUT lor..tak kenyang..baik makan nasik.haha..

    *abaikan perkataan takut tu sbb kutu tipu jer.semua bedal!haha..

  4. Salam,

    Sedapnya bee, oh oat tu kalau bee nak sedap try buat bubur oat, letak ikan bilis, cili padi, oat tu masak macam ni, mula2 rebus air, masuk kiub ikan bilis, masuk oat, masukkan ikan bilis dan cilipadi yang dah digoreng, letak dalam bubur oat tu..fuhhhhh serius bee akan buat berulang, letak sayur2 lagi best 😀

    1. baru je tukar lifestyle kepada yang lebih aktif KC , jom lah join saya , tahun 2012 ada azam nak tingkatkan kesihatan dan kurus huhu

  5. oat memang diet yang baik.. tapi dah lama tak makan.. nak kena mula balik la, sebulan makan oat boleh ja turun 2kg..

  6. saya kalau roti sardin ni memang kegemaran setiap pagi la…
    yang penting tomato kena lebih..
    mayonis lebih semua lebih la..sebab tu makin bulat je..muahahah

    1. cikpuanhady

      ha;ah betul tu..zahra suka kalau letak buah stoberi dalam cereal + susu tu.. roti sardin pulak my fav..tapi suka goreng skali ngan telur..

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *