Hidung anak berdarah

Boleh la live update kejap. Husna ni dari semalam hidung nya berdarah , tidur dongak , picit-picit darah berhenti sekejap.Hari ni balik dari sekolah PRA , dia mengadu hidung berdarah lagi. Baru kejap tadi dia tunjuk darah keluar dengan lendir-lendir. Risau la pula…

hidung berdarah

Jadi moh le kita ke Hospital Ampang. Pertama kali nak jejak kaki kesana. Tak tau nak tuju pintu mana satu ..Biasa pergi ke klinik panel dan ada juga insuran yang di sediakan oleh opis ayah dia. Tetapi kalau bawa pergi Hospital Panel Dah tentu kena tahan sehari dua . Almaklum la nak claim insuran kan. Malassss le .. Kalau pergi klinik panel swasta biasa. Korang mesti tau ayat diorang cam mana.

Sakit apa ?
Hidung berdarah  🙂 Biasa kan ?

puanbee

Untuk review produk wanita , barangan berkaitan anak-anak , makanan , homestay dan lain-lain boleh hubungi puanbee di whatsapp : 011-32095406.

18 thoughts to “Hidung anak berdarah”

  1. Anak saya kadang-kadang terkena juga masalah hidung berdarah. Selalunya cuba hentikan pendarahan.

    Mungkin boleh tanya Aya blogger wanita boleh membantu.

  2. dulu ada mber hdung bdarah jgk nenek dia letak daun sireh kat lubang hidung pastu baik. tp husna ada lendir2 plak baik check kt doktor, risau juga.

  3. dulu tyka datang period lambat tau.. masa tu tingkatan 2… lepas tu rakan rakan yang lain jeles sebab tyka sorg je belum kena… satu hari tu, hidung asik berdarah je… dah kawan kawan lain kata tyka keluar period kat idung.. kuang ajaq toi dorang ni.. hahaha.
    ape pon semoga anak cepat baik… letak ais la kak.

  4. kalau hidung berdarah (mimisan /epistaksis) dan banyak keluar darah pertolongan pertama bisa disumbat hidungnya dengan kasa steril dan juga ditekan di atas hidung terus bila berlanjut segera datang ke tempat pelayanan kesehatan.
    Bila sering mimisan tanpa sebab perlu pula periksa ke dokter spesialis THT (Telinga Hidung Tenggorokan) untuk memastikan penyebabnya.
    Semoga husna lekas sembuh aamiin..aamiin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *