Hidung anak berdarah

Boleh la live update kejap. Husna ni dari semalam hidung nya berdarah , tidur dongak , picit-picit darah berhenti sekejap.Hari ni balik dari sekolah PRA , dia mengadu hidung berdarah lagi. Baru kejap tadi dia tunjuk darah keluar dengan lendir-lendir. Risau la pula…

hidung berdarah

Jadi moh le kita ke Hospital Ampang. Pertama kali nak jejak kaki kesana. Tak tau nak tuju pintu mana satu ..Biasa pergi ke klinik panel dan ada juga insuran yang di sediakan oleh opis ayah dia. Tetapi kalau bawa pergi Hospital Panel Dah tentu kena tahan sehari dua . Almaklum la nak claim insuran kan. Malassss le .. Kalau pergi klinik panel swasta biasa. Korang mesti tau ayat diorang cam mana.

Sakit apa ?
Hidung berdarah Ā šŸ™‚ Biasa kan ?

Comments

  1. Kalau berdarah lagi, carikan daun sireh lepas tu suruh jer hidu daun tu..hehe..insyaAllah menjadi..

  2. kalau hidung berdarah yang akak tahu sebab panas, itu jer lah…

  3. hidung berdarah kalau ditempat saya dinamakan mimisan, bisa diobati dengan daun sirih lo…

  4. Anak saya kadang-kadang terkena juga masalah hidung berdarah. Selalunya cuba hentikan pendarahan.

    Mungkin boleh tanya Aya blogger wanita boleh membantu.

  5. Betul tu… Kerja doktor memang mudah.. Tanya pesakit sakit apa? Bila pesakit bagi tahu, senanglah kerja doktor.. hehehe…

  6. moga takde apa yang serius, mungkin sebab panas sangat kot.

  7. dulu ada mber hdung bdarah jgk nenek dia letak daun sireh kat lubang hidung pastu baik. tp husna ada lendir2 plak baik check kt doktor, risau juga.

  8. Datin Tyka :

    dulu tyka datang period lambat tau.. masa tu tingkatan 2… lepas tu rakan rakan yang lain jeles sebab tyka sorg je belum kena… satu hari tu, hidung asik berdarah je… dah kawan kawan lain kata tyka keluar period kat idung.. kuang ajaq toi dorang ni.. hahaha.
    ape pon semoga anak cepat baik… letak ais la kak.

  9. terlebih darah ni barangkali..

  10. kalau hidung berdarah (mimisan /epistaksis) dan banyak keluar darah pertolongan pertama bisa disumbat hidungnya dengan kasa steril dan juga ditekan di atas hidung terus bila berlanjut segera datang ke tempat pelayanan kesehatan.
    Bila sering mimisan tanpa sebab perlu pula periksa ke dokter spesialis THT (Telinga Hidung Tenggorokan) untuk memastikan penyebabnya.
    Semoga husna lekas sembuh aamiin..aamiin

  11. badan dia panas kot, tp saya rasa baik bawak pi check la

  12. Selalunya hidung berdarah ni sebab panas dalam ni. Cuaca sekarang ni pun memang panas sangat. Kena minum air banyak ni.

  13. semoga anak puan bee cepat sembuh yer…mungkin sebab keadaan cuaca yang panas skrg nih…

  14. Katak Comel :

    kesiannye..semoga anak puanbee cpt sembuh..

  15. elok la tu pi bwk check cepat2.. skrg cuaca tak menentu ni bahaya sikit..

  16. panas sgt kot cuaca bee… cer bg minum air cap badak tu

  17. Hidung berdarah ek? Jadi, doktor cakap ape ek?

    Ambe biasa jugak darah hidung kalau panas, naik tingkatan 1 baru berhenti =)

  18. hope cepat okay..risau kalau anak2 x sihat ni..

Speak Your Mind

*