una mengaji , 5 tahun , 2012

Hari Pertama Una + Laila Dan Kakak

Curi-curi ambil gambar una mengaji , gambar kakak tak dapat nak ambil sebab dia mengaji secara “part time” semasa waktu rehat di KAFA , tapi una memang mengaji sebelum masuk ke tadika , ni semasa dia sihat .. nampak sikit isi .. sekrang una dah tinggal tulang ..kesian una ..

Ustazah baru ni , kami panggil umi ..

una mengaji , 5 tahun , 2012

Tak citer lagi cam mana una di hari pertama kan ?
Haa mcm tu lah tengok gambar di bawah ni , una okey .. banyak senyum je .. tegur kawan-kawan pun tak .. senyum je .. sambil tengok kiri kanan , kita tengok dia pun rasa nak senyum juga..

semasa ambil una dai balik tadika dia tanya ..

“kenapa tadi ibu tengok una , ibu senyum je “

“dah hang pun senyum je , ibu pun rasa nak senyum lah “

Hari pertama una , una okeyyyy kan ..

Yang tak okey baby laila tu .. boleh dia nak masuk duduk sebelah una , nak belajar sama ..

semasa una nak letak kasut di rak kasut , baby pun tanggal selipar dia , letak juga di rak kasut ..

pastu ajak balik tak mau . menagis punya kuat ..sambil cakap ..

“tak nak tinggal una ..”

Pandai pulak tak nak tinggal una , padahal baby ni suka sangat buli una tu , tarik rambut lah , cubit-cubit , tampar una , tolak una … sekali una pergi sekolah tau pun sunyi ..

una di hari pertama masuk tadika

Lepas ambik una je , punya nampak baby rindukan una , siap cium dahi una dan cakap ..

“ermmm ayam(sayang) una “

lawak lak tengok gelagat bebudak ni , selalunya baby nak cakap sayang una jangan harap lah , sebab una manja dan baby garang , baby tak nak bagi una bermanja2 dengan ibu , tu yang una selalu kena buli ..

kakak KAFA 2012

Citer pasal una dan baby jerk tak best gak kan , meh tengok gambar kakak ni , rasanya kurang lah citer pasal kakak dalam blog ni kan .. apa nak buek ..saham kakak dah kurang ..dia pun malu dah , tak berapa nak bergambar seperti adik-adiknya .. makin matang ..

puanbee

Untuk review produk wanita , barangan berkaitan anak-anak , makanan , homestay dan lain-lain boleh hubungi puanbee di whatsapp : 011-32095406.

30 thoughts to “Hari Pertama Una + Laila Dan Kakak”

  1. baru bby tau ye .. una dah gi skolah , dia kesunyian..hehe

    budak2 ni mcm tu le bee..nmpk je gaduh2,garang2 tp sebenonye syg satu sama lain..kite akn nmpk bile situasi mcm ni brlaku …

  2. adik beradik mmg mcm tu, bila duk rumah sekali bergaduh, mak saya selalu ckp, “ni kecik2 bergaduhlah puas-puas, esok dah besar masing2 dah jauh tahulah rindu tu mcm mana nnt”. Bila ingat balik mmg betul pun cakap mak ni kan

  3. Anak saya Baby Aslah yang berumur setahun lebih tinggal bersama emaknya mati kutu apabila abang-abangnya pergi sekolah. Haruk emaknya macam anak 10 orang. 🙂

    1. haha ade gak nak bg kakak domain satu , senang dia nak tulis dr kecik sampai besar , tengok keadaan cammana ..

      kakak tk nak bergambar la ni tu tk de sgt citer dia ..tu pun paksa nak ambik gambo ..

  4. Assalam, hahha… biasalah tu kak bee, si baby tu mungkin sunyi coz tak ada yang nak dibuli sua… hahaha…

    bab ayat nie lucu… ?ermmm ayam(sayang) una ?…. rasa nak gelak saja…hehehe

    1. tu ler pasal , dia tk de org nak di buli kalau dah una n kakak pergi sekolah ..

      hikhik , tu ko belum dengar baby cakap lagi kelakar , dia memang pelat , tp best ..bila org tanya una nama apa , dia yg tolong jawabkan ..hihihi

  5. Salam Bee,

    hehhee nak tau haziq dulu macam tu lah bee dengan aiman, ibarat una dengan baby, sebijik kehkehkeh, tunggu ada yang ke tiga tengok macam mana hahhaha.

    alololo kakak siannya, tu bukan saham jatuh tu, tu mak dia yang jatuhkan saham hahahhaha 😀

    1. wasalam …

      ye ke kak ? haha sama kan .. adik beradik kan gaduh2 tapi sayang …

      ada yg ke tiga nanti , yg sulung pun akan syg no 3 m pastu no 3 akan lebih manja dan berebut dengki kat no 2, kan ke no 2 ni pandai pulak ambik hati .. bee agak je .. sbb anak2 bee gitu ..

    1. a’ah diana , 3 perempuan ..

      ramai tanya bila naktambah boboi.. kot leh mintak2 , la ni nak tambah hihihi …

      sebab tk leh mintak lmbt le ..

      bab shoping , make up , gaya , jam tangan subang semua memang boleh sangat berkawan hihihi .. tapi anak perempuan ni dia tk kira , ibu ke ayah ke memang suka sembang kot ..

  6. hehe..comel je anak2 bee..kakak saham makin tinggi sbb x lama lg nak jd anak dara plak..tiga2 anak bee pompuan ya..bila nak tambah yg lelaki plak 🙂

    1. haha .. lambat sikit tambah anak , ni pun tk terkerjar dah saya kesana sini ..

      lagi 2 tahun baby pulak masuk ke alam persekolahan ..kejap je masa berlalu ..

  7. wah bestnyer tengok anak2 ngaji…anak saya tak tau nak hantar kat maner selalu ajar sendiri jer lepas maghrib…kat area umah ni susah nak carik…

    1. lizz try pergi surau atau masjid2 yang berdekatan , mesti ada punya , una tu mengaji dengan ustazah yang ade di surau .. memang dia tunggu budak2 mengaji je

    1. heheh .. bee citer kat ayah depa pun tersengih gak ..

      memang macam2 ragam budak2 ni ..time gaduh tu bee rasa nak nagis je , tk mo pakat adik beradik tp bila tengok depa rrindu2 mcm ni sejuk hatiku ..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *