Gambar-Gambar Di i-City Shah Alam … Teruja !

Sempena hari lahir saya yang lepas , suami buat kejutan dengan bawa saya ke i-city shah alam , tempat yang memang teringin sangat saya hendak jejakkan kaki. Punya seronok dapat tengok dan merasai berada di dalam hutan lampu .. fuh! tak tahu nak beri gambaran macam mana pada korang , saya seronok sangat singgah sana , walaupun sekadar tengok lampu 🙂 Sungguh-sungguh saya berterima kasih kepada suami .. bertambah sayang macam ni ..

Layan gambar ye , banyak lagi gambar nanti saya upload ke facebook pula.. insyallah kalau sempat! Gambar ni kalau tengok besar baru puas kalau kecik macam tak feel aje ..

gambar di i-city shah alam (1)

gambar di i-city shah alam (2)

gambar di i-city shah alam (3)

Banyak lagi replika bintang .. nanti saya buat entri lain … Tapi masa sampai ke sini ,memang dah letih sangat … tempat panas , berjam -jam pula di sana , bateri kamera pun sampai habis di kerjakan … gambar ada lebih 500 keping .. haha punya lah sakan ambil gambar…

gambar di i-city shah alam (4)

Buaian pusing – RM10 seorang , tapi tak naik pun .. anak-anak kecil lagi , risau terpelanting pula ..

gambar di i-city shah alam (5)

Ni apa nama tah , nak naik tapi tak sempat ..orang ramai sangat beratur , RM10 seorang…

gambar di i-city shah alam (6)

gambar di i-city shah alam (7)

gambar di i-city shah alam (8)

gambar di i-city shah alam (9)

Sebelum ni dah buat perangai pun , tetapi lepas dapat belon angry bird terus baik je kelakunya .. senyum selalu ..

gambar di i-city shah alam (10)

gambar di i-city shah alam (11)

Semasa berada di dalam hutan lampu ni , tak tau nak cakap macam mana , seronok sangat snap gambar , jalan pun tak tengok dah , asyik pandang lampu je , abang dengan anak-anak jalan mesti ke depan , ibu nya selalu kena tinggal .. tak tahu nak cakap macam mana , memang saya amati satu-satu lampu yang ada di i-city shah alam ni.

gambar di i-city shah alam (12)

gambar di i-city shah alam (13)

gambar di i-city shah alam (14)

gambar di i-city shah alam (15)

Lain kali nak pergi lagi , tak puas … walaupun hampir 5 jam kami di sana … Masuk percuma , tapi tempat letak kereta nya pelik sikit , ramai orang sesat termasuk lah kami sekeluarga ketika puas berfoya-foya dan nak balik , cari tempat letak kereta tak jumpa , lif lambat ya amat , lepas tu kena naik turun guna tangga .. sampai ke tingkat 6 pula tu , lain kali kalau ke sini memang kena cam betul-betul tempat letak kereta , kalau orang dah biasa mungkin tak ada masaalah …

Gambar di Facebook : Link

Please follow and like us:
200

puanbee

Penafian : Ini adalah blog peribadi . Selain di nyatakan sumber image dan video adalah hak milik penulis. Penulis tidak akan bertanggngjawap jika terdapat kerosakan / kesan sampingan jika menggunakan info di dalam blog ini. Anda perlu berjumpa dengan pakar bertauliah terlebih dahulu. Admin juga tidak akan bertanggungjawap jika kesan pemakaian / penggunaan anda tidak sama seperti perkongsian review/pengalaman admin sendiri. Admin juga tidak akan bertanggungjawa atas semua komentar yang di tinggalkan di blog ini. Pembaca / komentar harus bertanggungjawap ke atas perbuatan atau penerimaan di atas pembacaan di blog ini.

Admin megucapkan ribuan terima kasih kerana singgah meluangkan masa membaca di sini. Semoga sihat dan ceria selalu :)

32 Comments:

  1. muhammad atiq

    sedap nya……………………………………………………

  2. memang best g ctu..tp panas la..berpeluh2 gak bjalan

  3. Cabaran membidik di i-city kalau guna flash akan menjejaskan hasil gambar.

  4. wahhh meriahnya..tak pernah lagi jejak kaki ke sana..hehe..untung puanbee ada suami yang baik hati..mithali gitu..hehe

  5. bandar lampu…. mmg teringin gak nak pi tp belum rezeki

    rajennye tgkp gambo sampei 500 😉

  6. memang menarik, saya yang dekat pun baru sekali sampai hehehe tak larat sebab terlalu sesak hehehe

  7. Wahh memang menarik tempat nie penuh dengan lampu.

  8. Kak Long Mawar Merah

    Kamera yang diceritakan dalam whatsapp ari tu ke Bee? Cantik. Nampaknya semakin mantap ambil gambar ni. Kak Long belum sampai sini. Dah 2 kali rancang nak pergi, asyik tak jadi.

    • yup kaklong , itu je lah kamera saya hehehe … boleh lah mula2 ambik gambar tak jd juga , tp tak jemu test sampai dapat gambar yang ok sikit

  9. wah..akak pun teruja tgk..bila la nak sampai ke sini..

  10. fuh, 5jam sampai 500 snap gambar, betul2 test power kamera.

  11. wah klu dh namanya hadiah besday,mmg sgt terujalah..lgpun ict nie semua org mesti nak pegi.kutu tak smp lg kesana..:)

  12. sape yang teruja sangat nih. hehe..

  13. seronok lah ! dengan suami and anak2. teringin jugak. hehehe

  14. Cantik.. Entah bila akan dapat ke sana..

  15. Dah lain sgt skang. Liza p sana masa free xkena byr. Byr parking ja RM2. TTringin nak main snow kat sana..

    • memang free masuk , tapi jika nak main permainan je kena bayar … masa pergi suami suruh masuk tmpt snow tp rasa tak nak masuk je kenapa tah ..

  16. mcm kat lavana lak.. 🙂

  17. wahhhhhh sakannnn bermain dengan lampu

  18. Cantiknya 😉

  19. tak pernah jejak kaki ke iCity, insya Allah satu hari nanti.

  20. apa yang saya boleh katakan.. saya sangat enjoi tengok gambar. semakin maju.. nice! saya plak terpaksa merangkak dari bawah semula hehehehe

    • ya allah , mula2 ambil gambar malam , dan lampu kebanyakkan tak menjadi , dalam 50 gambar terawal tak jadi , tapi lepas 2-3 jam , gambar nampak ok lah …

      terima kasih .. hehehe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *