Semasa hendak ke My Agro Hypermart saya tersesat , maklumlah tak tengok peta betul-betul dan tak print pun , kelmarin ada tengok dalam surat khabar , saya dah tunjuk pada driver saya tu , dia angguk-angguk je maka saya ingat dia tahu , sekali meggelabah telefon kak kujie bertanyakan arah , tapi akhirnya kami sampai juga ke MAEPS. Ikut kata kak kujie , cari hospital serdang je ..

bersama kujie

Semasa sampai haruslah bersalaman dengan kujie , cari Encik Tommy , daftar dan mula cari tempat duduk .. hehehe .. Jom tengok review kak kujie pula ?(link)

bersama kujie

Duduk semeja dengan kak kujie , kak jie lupa nak muncung-muncung mulut kan .. Lepas tu tunggu majlis pelancaran berlangsung ..

Ucapan di sampaikan Oleh YB Datuk Seri Noh bin Haji Omar,
Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani,
Kementerian Pertanian dan Industri Asas Tani Malaysia.


Sedikit text yang disampaikan:

Pasaraya My Agro Hypermart adalah merupakan Pasaraya IKS Pertama yang julung kalinya ditubuhkan sebagai platfom bagi membantu para usahawan IKS memasarkan serta melebarkan sayap perniagaan mereka ke satu tahap yang lebih baikl \.

Usahawan IKS memang terkenal dengan produk yang kreatif lagi bermutu.Akan tetapi kebanyakkan golongan Usahawan IKS sering mengeloh kerana mereka tidak dapat memasarkan produk mereka dalam pasaran tempatan kerana terdapat banyak syarat-syarat yang perlu di patuhi serta tidak menguntungkan malahan kerugian perlu di tanggung atas sebab berikut.

MyAgro Hypermart tidak mengenakan sebarang syarat dan peraturan yang membebankan Usahawan IKS seperti “listing fee, admin fee, adsvertisment fee” atau pelbagai yuran yang membebankan.

YB Datuk Seri Noh bin Haji Omar juga menyeru supaya mana-mana Usahawan IKS yang masih belum memperagakan produk mereka supaya turut serta merebut peluang yang disediakan khas untuk mereka.

Para hadirin tekun mendengar ucapan

Suasana Karnival di luar , pelbagai produk Usahawan IKS di perkenalkan , anda hanya perlu mencuba dan membeli produk tersebut , di katakan angaran harga produk yang di tawarkan adalah 30% lebih murah dari pasaran biasa.

Semasa majlis potong reben bagi merasmikan My Agro Hypermat. Dalam My Agro Hypermart ni ada macam-macam lagi produk yang di ketengahkan , tapi saya tak sempat masuk .. masuk sikit ke depan pintu dah sibuk isi borang daftar tabung haji :) (nanti update lain) .

My Agro Hypermart ini sentiasa di buka , bila-bila masa korang boleh pergi dan mendapatkan produk keluaran IKS yang terkenal dengan kualiti dan halal dengan harga yang lebih murah dan berbaloi.

Buah- buahan tempatan pun ada .. murah .. saya jeling je sebab baru lagi makan buah-buah ni semasa balik ke kampung kelmarin .. :) tapi terliur jugakkkkk ..

Ni buah rock melon , hanya RM3 untuk sekilo .. belik cik kiah .. beli ..

Kedai 1 Rakyat , kedai ni sentiasa ada , bukan semasa karnival ini sahaja , bila-bila korang boleh pergi beli lauk-lauk disana , Saya sendiri sempat shopping sedikit barang basah , memandangkan stok lauk di rumah pun dah habis kan .. bawang nya murah betul satu guni tu RM4.25 jika di kedai lain boleh ler dalam RM15 kot.. congak-congak je .. Ikan pula beza lebih kurang RM3.90 , jika di pasaraya lain RM13.90 sekilo , tapi disana dalam RM8 sekilo , murah tu kan ?

Kedua-dua anak tak berapa sihat , lepas ni kami berangkat pulang dah , siap tinggal resit kat blogger kak kujie untuk cabutan bertuah ..

Jika menang alhamdulillah , jika tak pun takpe , saya rasa dah cukup bertuah sangat dijemput menjadi Official Blogger ni , Kepada EN Tommy ..

Terima Kasih Daun keladi ,

Lainkali jemput lah lagi :)

166 total views, 2 views today

54 thoughts on “Foto Semasa Di Majlis Perasmian My Agro Hypermart

  1. sini punye kedai , bawang seguni tu rm6 .. kalah sudah dgn agromart…of coz le kan … so kena byk2 masak yer puanbee … 😉

    dpt jume bertentang mata duduk sbelah lg dgn kak jie … best2 😉

    1. tak banyak pun dalam RM50 je ..hehe nak cepat lah rina , kalau tak memang nak beli byk2 sikit , kesian tengok anak ulang2 g tandas muntah2 .. tu yg buat cepat2 n balik

          1. tak adalah kak.. hehehe… tak menlah sekeh2 nie kak… aku boleh elaklah kalau mcm tu… hehehe… Sebelum akak bertindak baik saya lari… selamat sikit… huahuaha

  2. murahnya bawang tu Bee.. kalo mak kakyong mesti senyum lebor.. almaklum la org meniaga..

    adakah pasaraya serupa ini akan dibuka di bandar2 besar yg lain… 😉

    1. a’ah org meniaga elok beli kat sana , beras pun murah .. sy tk beli beras sb dah beli .. peniaga elok lah ..

      tk tahu lah akan dtg ke macam mana , tp memang kerajaan nak memperbanyakkan mall menjual produk iks secara terus tanpa ada pemborong , seterusnya harga jd murah

  3. belum tengok gambar lagi..sebab dah serah kt jurugambar Angah tadi
    esok pagi baru nak selongkar kamera…hihihi

    seronok…sebab lepas tu kami pi Bkt Mahkota, rumah kakak ipar
    alang2 dah sampai ke sana, menziarah sekali.
    aktiviti yg best.

    1. hadoi seronok tengok kak jie kesana ke sini dengan intan dan angah tu .. sy suka bayangkan satu masa nanti anak2 saya dah besar , mesti sama mcm kak jie ..hikhik ..

      pandai kak jie bawak keta merata , sy setakat ampang je boleh lain2 kena ajak suami ku ..

    1. a’ah tp panas bahagian buah tu , akk terus je pergi tempat tk panas , tp selain tu ade mcm2 lagi , jem , kopok2 buatan melayu , mcm2 lah ..

    1. hehe jangan nati keti bau mcm hak tu lak .. asyik makan bawang jerk

      eh DH , bawangkan tahan lama , tp kena jaga sikit le jgn bg kena air atau simpan di tempat kering

    1. tulah sampai cengkung muka depa ..

      itu yg tk byk sy round tempat ni , kalau ikutkan diorang paling happy .. ni malam nampak sihat sikit , esok nak ke sekolah lak ..

    1. bukan harga borong , tapi harga murah 30% dari harga biasa ..
      memang best lah kalau nak beli tu , tp dikira congak balik dr kl ke serdang jd mahal balik hikhik

      1. Kalau macam itu kena beli banyak-banyak baru ada berbaloi dengan kos minyak dan tol. :-)

        Kesian kepada anak-anak saya demam munkin penat bersekolah kot.

        1. a’ah kena beli byk2 , tp tetap tk sesuai ada yg boleh tahan lama ada yg tk , eloknya pasaraya agro hypermart ni buat banyak cawangan mcm tesco ke carefour ke ., lagi best ..

  4. Salam Bee, Alahai siannye tengok anak2 tak sihat, moga cepat sembuh, murah giler bawang tu, boleh buat ulam bawang, sayur bawang hahahhaa

    1. wasalam , itu yang tak berapa best nak jelajah semua karnival ni anak tk sihat ..

      a’ah murah kak , boleh buat air asam taruk bawang byk2 .. hehehe

    1. budak 2 org ni asyik muntah je , kalau tengok memang kurang depa bergambar , sebab ayah jaga bg tidur dalam kereta ..kesian sampai habis tenaga badan kurus sebab muntah2 , diorang alah cuaca panas

      a’ah dalam banyak2 benda bawang yg sy nampak paling murah hikhik ..tp ikan pun ada yg murah juga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>