Foto Semasa Di Majlis Perasmian My Agro Hypermart

Semasa hendak ke My Agro Hypermart saya tersesat , maklumlah tak tengok peta betul-betul dan tak print pun , kelmarin ada tengok dalam surat khabar , saya dah tunjuk pada driver saya tu , dia angguk-angguk je maka saya ingat dia tahu , sekali meggelabah telefon kak kujie bertanyakan arah , tapi akhirnya kami sampai juga ke MAEPS. Ikut kata kak kujie , cari hospital serdang je ..

bersama kujie

Semasa sampai haruslah bersalaman dengan kujie , cari Encik Tommy , daftar dan mula cari tempat duduk .. hehehe .. Jom tengok review kak kujie pula ?(link)

bersama kujie

Duduk semeja dengan kak kujie , kak jie lupa nak muncung-muncung mulut kan .. Lepas tu tunggu majlis pelancaran berlangsung ..

Ucapan di sampaikan Oleh YB Datuk Seri Noh bin Haji Omar,
Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani,
Kementerian Pertanian dan Industri Asas Tani Malaysia.


Sedikit text yang disampaikan:

Pasaraya My Agro Hypermart adalah merupakan Pasaraya IKS Pertama yang julung kalinya ditubuhkan sebagai platfom bagi membantu para usahawan IKS memasarkan serta melebarkan sayap perniagaan mereka ke satu tahap yang lebih baikl \.

Usahawan IKS memang terkenal dengan produk yang kreatif lagi bermutu.Akan tetapi kebanyakkan golongan Usahawan IKS sering mengeloh kerana mereka tidak dapat memasarkan produk mereka dalam pasaran tempatan kerana terdapat banyak syarat-syarat yang perlu di patuhi serta tidak menguntungkan malahan kerugian perlu di tanggung atas sebab berikut.

MyAgro Hypermart tidak mengenakan sebarang syarat dan peraturan yang membebankan Usahawan IKS seperti “listing fee, admin fee, adsvertisment fee” atau pelbagai yuran yang membebankan.

YB Datuk Seri Noh bin Haji Omar juga menyeru supaya mana-mana Usahawan IKS yang masih belum memperagakan produk mereka supaya turut serta merebut peluang yang disediakan khas untuk mereka.

Para hadirin tekun mendengar ucapan

Suasana Karnival di luar , pelbagai produk Usahawan IKS di perkenalkan , anda hanya perlu mencuba dan membeli produk tersebut , di katakan angaran harga produk yang di tawarkan adalah 30% lebih murah dari pasaran biasa.

Semasa majlis potong reben bagi merasmikan My Agro Hypermat. Dalam My Agro Hypermart ni ada macam-macam lagi produk yang di ketengahkan , tapi saya tak sempat masuk .. masuk sikit ke depan pintu dah sibuk isi borang daftar tabung haji :) (nanti update lain) .

My Agro Hypermart ini sentiasa di buka , bila-bila masa korang boleh pergi dan mendapatkan produk keluaran IKS yang terkenal dengan kualiti dan halal dengan harga yang lebih murah dan berbaloi.

Buah- buahan tempatan pun ada .. murah .. saya jeling je sebab baru lagi makan buah-buah ni semasa balik ke kampung kelmarin .. :) tapi terliur jugakkkkk ..

Ni buah rock melon , hanya RM3 untuk sekilo .. belik cik kiah .. beli ..

Kedai 1 Rakyat , kedai ni sentiasa ada , bukan semasa karnival ini sahaja , bila-bila korang boleh pergi beli lauk-lauk disana , Saya sendiri sempat shopping sedikit barang basah , memandangkan stok lauk di rumah pun dah habis kan .. bawang nya murah betul satu guni tu RM4.25 jika di kedai lain boleh ler dalam RM15 kot.. congak-congak je .. Ikan pula beza lebih kurang RM3.90 , jika di pasaraya lain RM13.90 sekilo , tapi disana dalam RM8 sekilo , murah tu kan ?

Kedua-dua anak tak berapa sihat , lepas ni kami berangkat pulang dah , siap tinggal resit kat blogger kak kujie untuk cabutan bertuah ..

Jika menang alhamdulillah , jika tak pun takpe , saya rasa dah cukup bertuah sangat dijemput menjadi Official Blogger ni , Kepada EN Tommy ..

Terima Kasih Daun keladi ,

Lainkali jemput lah lagi :)

Comments

  1. Boley r nak g ni.
    Dekat sgt2 da ng umah:D
    juanita recently posted..SentuhilahAkuMy Profile

  2. memang berbaloi-baloi..
    maya_mustwany recently posted..ADA BERANI??My Profile

  3. wah murahnya rm8 je sekilo?
    mrs.yie recently posted..APABILA SAYA JADI DJ GOMO FMMy Profile

  4. kena guna GPS ni bee..tp kengkadang ada GPS pun leh sesat jugak.. :)
    Ibu Mifzal Arsyad recently posted..Siapa Masterchef Malaysia Yang Pertama – Final Santapan PenamatMy Profile

  5. camne boleh sampai sesat pulak. PB dah nak kena guna GPS.
    Denaihati recently posted..Rakan Blogger Paling Mesra 2011My Profile

  6. sini punye kedai , bawang seguni tu rm6 .. kalah sudah dgn agromart…of coz le kan … so kena byk2 masak yer puanbee … ;)

    dpt jume bertentang mata duduk sbelah lg dgn kak jie … best2 ;)
    Ummi Hanie recently posted..Apa yang kita tak tahu tentang ais dan kelebihannyaMy Profile

  7. Puanbee pasti belanja banyak nie di My Agro Hypermart..
    Rina As recently posted..Cara Memunculkan Authorship Content di Google SearchMy Profile

  8. memborng pbee…hehehe takut masa perasmian jerk murah…dah lama nanti mahal pulak.
    hafizal recently posted..Rezeki Hari Ini …… Dapat RM 100My Profile

  9. Assalam, hehehehe… Jalan saja kat sini… orang semua beri komen2 yng bernas tapi aku plak ketawa di sini… tak apa kan puan bee…hhehehe…
    Budax Lanun recently posted..Semakan Panggilan Temu Duga Kursus Perguruan Lepas Ijazah Sekolah Rendah (KPLI-SR j-QAF) Ambilan Januari 2012My Profile

  10. wah, bestnya dpt jemputan ke karnival… buah-buah mesti murah-murah
    ema recently posted..Isu Nama Anak Sama di Kalangan Orang TerdekatMy Profile

  11. wahh..tahniah bee sebab dijemput..memang murah tu bee..bestnya klu dpt soping ni..
    cikpuanhady recently posted..Jalan Raya yang dijangka sesak berikutan Perhimpunan 901My Profile

  12. Memang akan sentiasa ada ke ni bee
    juanita recently posted..SentuhilahAkuMy Profile

  13. murahnya bawang tu Bee.. kalo mak kakyong mesti senyum lebor.. almaklum la org meniaga..

    adakah pasaraya serupa ini akan dibuka di bandar2 besar yg lain… ;)
    kakyong recently posted..Sudah 40My Profile

    • a’ah org meniaga elok beli kat sana , beras pun murah .. sy tk beli beras sb dah beli .. peniaga elok lah ..

      tk tahu lah akan dtg ke macam mana , tp memang kerajaan nak memperbanyakkan mall menjual produk iks secara terus tanpa ada pemborong , seterusnya harga jd murah
      puanbee recently posted..Makan Log : Kambing Golek My Profile

  14. tu dia.. punya membeli.. :)
    CMRatu recently posted..Ceramah Agama Menusuk Kalbu dari Ustaz Don DaniyalMy Profile

  15. levelsatu :

    wahh..official blogger. Murah tak barang-barang kat sana?
    levelsatu recently posted..Tahniah Ezani! Juara Masterchef Malaysia musim pertama.My Profile

  16. belum tengok gambar lagi..sebab dah serah kt jurugambar Angah tadi
    esok pagi baru nak selongkar kamera…hihihi

    seronok…sebab lepas tu kami pi Bkt Mahkota, rumah kakak ipar
    alang2 dah sampai ke sana, menziarah sekali.
    aktiviti yg best.
    Kujie recently posted..Akhirnya Proton Dah Tukar BaruMy Profile

    • hadoi seronok tengok kak jie kesana ke sini dengan intan dan angah tu .. sy suka bayangkan satu masa nanti anak2 saya dah besar , mesti sama mcm kak jie ..hikhik ..

      pandai kak jie bawak keta merata , sy setakat ampang je boleh lain2 kena ajak suami ku ..
      puanbee recently posted..Makan Log : Kambing Golek My Profile

  17. besnye..byk buah..
    syu90 recently posted..beberapa hari nieMy Profile

  18. Dah lama xbeli bawang sampai 1karung, tapi harga tu memang murah.
    Sebulan menu PB berasaskan bawang, masak nasi pun kena letak bawang…he he
    Denaihati recently posted..Rakan Blogger Paling Mesra 2011My Profile

  19. bestnya buah manggis tu..
    betul lah nampak tak larat sangat anak2 bee tu, tak sihat rupanya
    ummiross recently posted..TOP 50 BEST LAKSA OUTLETS IN MALAYSIAMy Profile

  20. Orang meniaga tentu suka sebab boleh beli barang pada harga borong. :-)
    akubiomed recently posted..Blogger prihatin: Misi derma darah di PDN tercapai.My Profile

  21. Salam Bee, Alahai siannye tengok anak2 tak sihat, moga cepat sembuh, murah giler bawang tu, boleh buat ulam bawang, sayur bawang hahahhaa
    yanmie recently posted..Lama Tak Buat Nasi AyamMy Profile

  22. owh…2 org kanak-kanak itu tak sihat, patutlah muka layu je. Murahnya harga bawang tu.
    kimmie recently posted..Pernah dengar “Info Terlaris Masa kini” ?My Profile

  23. wow murah gila bawang tu..klu kutu beli seguni alamatnya busuk macam tu jer..:)
    puan kutu recently posted..Mum Or Dad?My Profile

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

%d bloggers like this: