FoodPanda.MY : Order Makanan Terus Dari Rumah & Contest Sempena “Fathers Day”

Salam dan hai … Seperti yang semua orang tahu … saya memang suka makan , nak diet tapi kuat makan , hari ni … kereta tak ada nak keluar , jerebu pulak tu.. anak-anak jemu makan nasi so saya beli secara online saja lah.

Kali pertama membeli di Foodpanda.My , iaitu satu website yang membolehkan kita membeli makanan tanpa perlu keluar dari rumah.

Hanya order dan makanan akan sampai ke depan pintu dalam masa yang di tetapkan , biasa kita membeli makanan segera sahaja kan ? kali ini .. kita boleh membeli pelbagai jenis makanan mengikut citarasa masing-masing.

Walaupun di Food Panda ada pelbagai jenis makanan namun kali ni saya tetap beli makanan segera disebabkan mendapat undian tertinggi di kalangan anak – anak mengundi untuk makan burger. Saya akur…

UPDATE : FOOD PANDA HANYA ADA DI KAWASAN ini sajaha buat masa sekarang :

 1. CYBERJAYA:PUTRAJAYA
 2. KUALA LUMPUR
 3. PETALING JAYA
 4. SHAH ALAM  – KLANG
 5. SUBANG JAYA – PUCHONG

Food Panda Online Delivery : Langkah Demi Langkah Untuk Membeli Di Foodpanda.my

1 : Buka website Foodpanda.my , masukkan kawasan tempat tinggal korang , contoh saya letak ampang dan klik “search now”.

Food delivery

2 : Untuk mereka yang beragama islam dan inginkan makanan yang dating dari restoran halal sahaja boleh tandakan pada butang “HALAL FOOD ONLY”

food panda delivery

3 : Boleh mula memilih restoran mana dan makanan jenis apa mengikut citarasa masing-masing , saya pilih Darabif Burger. Sebab anak-anak semuanya nak makan burger. Kemudian boleh terus klik “VIEW MENU”.

review membeli di foodpanda

4 : Setelah memilih makanan yang korang suka , tekan butang merah {+} tersebut , kalau nak order 2 burger , tekan 2 kali.

5 : Dah selesai memilih boleh tekan butang “ORDER NOW”.

6 : Kemudian korang di minta mengisikan maklumat seperti di dalam gambar di atas . No telefon haruslah menggunakan nombor telefon yang aktif . Setelah selesai megisi ruangan kosong tersebut mula tekan butang “Place Order Now” di bahagian bawah sekali. Sila pilih cara pembayaran untuk membayar. Saya pilih cara bayaran bila barang sampai.

7 : Kemudian setelah “Order” barangan telah di buat . Korang perlu memasukkan kod pengesahan ke dalam ruangan pop up yang di sediakan. Kod pengesahan akan di hantar melalui sms ke nombor yang telah korang masukkan di step 6 tadi. Kod pengesahan ini diperlukan untuk mengenal sama ada pesanan itu betul atau palsu semata.

8 : Setelah Kod pengesahan di masukkan , maka akan naik lah semua detail “order” yang telah di buat. Mengikut resit di atas makanan akan sampai dalam masa 60 minit dan yes… dalam tak sampai 60 minit saya dapat call dari FoodPanda.My bertanyakan alamat penuh.
Kemudian , setelah makanan di hantar , ada lagi panggilan dari “main office food panda” bertanyakan sama ada makanan yang di pesan mencukupi atau tidak , dah sampai tepat pada waktunya atau tidak.
Dan ….. Sebelum 60 minit berikutnya .. DARABIF BURGER yang di pesan telah pun sampai … sedap beb .. layan beb .

foodpanda.my delivery

Servis FoodPanda memang terbaik , saya ada order fries tapi fries nya tak ada dalam bungkusan , mungkin penghantarnya tertinggal .. saya sms balik .. sms tau … dia call dan balas sms saya dengan murah hatinya .. sebenarnya bukan saya nak berkira dengan harga fries tu hanya RM3.50 je pun .. tapi saya nak tengok tahap servis FoodPanda .. ternyata FoodPanda memberi servis yang baik. Terus dapat balik fries nya siap dapat 2 lagi ….hehehe ..

Lain kali comfirm boleh order melalui FoodPanda lagi. Tak lah jemu asyik nak makan “itu aje ..” u know it …

foodpanda delivery

[ KLIK BANNER DI ATAS UNTUK MELIHAT RETORAN YANG TERDAPAT DI Foodpanda.My ]

Order sekarang makanan kegemaran korang di food panda .. Jangan risau servis terbaik.. saya sendiri dah cuba kan..

BERITA BAIK UNTUK PEMBACA PUANBEE.COM

 Diskaun RM5 di berikan kepada 5 orang pembaca terawal dengan memasukkan

Code voucher : PuanBee5

 • – Code Voucher ini hanya sah kepada 5 orang pembaca terawal.
 • – Code Voucher ini hanya sah kepada restoran terpilih.
 • – Code Voucher ini hanya sah kepada pelanggan baru FOODPANDA SAHAJA.

Sempena hari bapa yang akan datang … Facebook Foodpanda kini mengadakan “ Contest Daddy Know Food Best Contest “ bermula 11 JUN – 12 JULAI .

Pengguna Facebook hanya perlu pos sekeping gambar makanan yang terbaik yang dapat menggambarkan siapa ayah mereka . Dan Tag kawan-kawan di facebook (tak kisah berapa ramai)

Untuk pos gambar tersebut sila klik link di bawah :

Atau boleh tweet gambar ke twitter foodpanda @foodpanda_my

Pemenang akan memenangi Dinner di Goucho Grill untuk 4 orang. Sementara sesiapa yang tag kawan juga akan mendapat RM5 voucher potongan harga.

Sekian,
Good luck untuk contest dan selamat makan dengan maju jaya 🙂

14 Comments

 1. mir 4 December 2014 Reply
 2. zaini 20 September 2012 Reply
 3. noraini 20 September 2012 Reply
 4. Hafizul 19 June 2012 Reply
 5. SamDaddyCool 18 June 2012 Reply
 6. nza 18 June 2012 Reply
 7. Ummi Hanie 18 June 2012 Reply
 8. Denaihati 18 June 2012 Reply
 9. Zarul Umbrella 18 June 2012 Reply
 10. Ibu Mifzal Arsyad 18 June 2012 Reply
 11. faizfakhirin 18 June 2012 Reply
 12. Jebeng Otai™ 17 June 2012 Reply
 13. daddydee 17 June 2012 Reply
 14. ohcikgu 17 June 2012 Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.