EORI kartun Baru Di Astro Ceria Akan Datang ..

Berdepek lagi lah anak-anak tengok ada kartun baru EORI ni kan , oh tak pe cuti sekolah pun dah dekat , so bagi peluang anak-anak tengok kartun , mak-mak leh join sekali (Buruk perangai maknya). Eori akan ditayangkan khas di TV astro CERIA (chanel 611).kartun EORI tersebut cuba untuk menyampaikan kisah-kisah teladan kepada kanak-kanak khasnya dan masyarakat malaysia Umumnya.

eori in astro ceria

Sinopsis Eori saya copy dari facebook , layan kan aje ok!

It all starts when (ingatkan nak tulis “once upon a time” haha lawak dulu-dulu masa sekolah rendah asal nak buat karangan BI je ayat itu lah keluar dulu)
Inky, the ink fairy brings Eori back to her home in a tree trunk full of storybooks. Whenever Eori reads a book and wears a magical hat, he is transported into the story world where he plays a role of a character in the story. The stories are based on Malaysian and Korean folk tales as well as internationally known fairy tales. At times, Eori simply acts out the story as it is but sometimes, he drives the stories using his extraordinary imagination.

Video Promo Eori (comel gak kartun dia macam best tu )

Kartun Eori ini merupakan kartun kanak-kanak yang sangat sesuai untuk kanak-kanak berumur 4 hingga 6 tahun. Dan ada 78 episod semuanya ..perghhh .. kalah boboboi ni.. Ianya merupakan usahasama syarikat di malaysia dan syarikat korea iaitu Ed-Online Technologies (Malaysia) & NHC Media (Korea)

Nak lagi info boleh ke facebook diorang FACEBOOK EORI Like je fanpage tu macam-macam info ada , tapi yang paling best pihak produksi akan buat launching komik utk kartun ni..beberapa orang blogger yang bertuah utk buat review event ni nanti. sila ke blog Juenita tetikus rusak untuk maklumat lanjut :) nak.. nak..

Comments

  1. Salam singgah…saya antara yang terbabit dalam produksi kartun Eori ini..support our local animation!^^
    grOundnUt recently posted..BE from Nuffnang..Thanks!^^My Profile

  2. puterinor anesha :

    yang kaaaaaaaaa

  3. kena tengok ni. macam best aje..
    titan recently posted..Komisen pertama dari CPM.bizMy Profile

  4. puan kutu :

    wow menarik nie..sahih aiman suka!ibunya pun tumpang sekaki jugak..:)
    puan kutu recently posted..Cekodok Oat For BreakfastMy Profile

  5. Anak-anak saya kalau hujung minggu, pagi-pagi buta sudah menonton kartun.
    akubiomed recently posted..Menjawab tag dari Mata Hati MekarMy Profile

  6. Anakkecik2 memang seronok layan ni bee, ummi dah takde lagi chanel tu..
    ummiross recently posted..CANTIKNYA BATIK SARONG RATNA DEWI BARUMy Profile

  7. Damia Maisarah tak pandai tgk kartun lagi.. langan astro baby pun dia tak layan.. nak potong bulan ni.. huhu.. dia nak belari ja..
    CMRatu recently posted..Kembali Menjadi Jurugambar PerkahwinanMy Profile

  8. puanbee, mmg la sesuai untuk kanak2 antara 4-6 tp kdg mak2 yg lebih tgk katun termasuk sy haha…(abeh tu dah asik chanel 611/616 jer huhu)…

  9. kak sya pun suka layan kartun..kdg2 tu ummi je yg layan…budak2 semua main kt luar..he3..

    blog rafinamimi.com dh jadi macam blog puanbee.com sblm ni..masalah server eh…
    syamila recently posted..Wordless WednesdayMy Profile

  10. Bab kartun bagi la kat puanbee.. Hehe.. Sempat lagi tu tumpang tengok kartun dgn anak-anak
    Hazmin Hamudin recently posted..Hujan Rahmat Di Pagi 11.11.11My Profile

Trackbacks

  1. [...] lagi tak saya pernah buat entri Eori ni ? kalau belum boleh rujuk entri ini –> EORI kartun Baru Di Astro Ceria Akan Datang .. Dengar cerita kartun Eori ini adalah kartun ciptaan Malaysia yang mendapat rating tertinggi di [...]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge