EORI kartun Baru Di Astro Ceria Akan Datang ..

Berdepek lagi lah anak-anak tengok ada kartun baru EORI ni kan , oh tak pe cuti sekolah pun dah dekat , so bagi peluang anak-anak tengok kartun , mak-mak leh join sekali (Buruk perangai maknya). Eori akan ditayangkan khas di TV astro CERIA (chanel 611).kartun EORI tersebut cuba untuk menyampaikan kisah-kisah teladan kepada kanak-kanak khasnya dan masyarakat malaysia Umumnya.

eori in astro ceria

Sinopsis Eori saya copy dari facebook , layan kan aje ok!

It all starts when (ingatkan nak tulis “once upon a time” haha lawak dulu-dulu masa sekolah rendah asal nak buat karangan BI je ayat itu lah keluar dulu)
Inky, the ink fairy brings Eori back to her home in a tree trunk full of storybooks. Whenever Eori reads a book and wears a magical hat, he is transported into the story world where he plays a role of a character in the story. The stories are based on Malaysian and Korean folk tales as well as internationally known fairy tales. At times, Eori simply acts out the story as it is but sometimes, he drives the stories using his extraordinary imagination.

Video Promo Eori (comel gak kartun dia macam best tu )

Kartun Eori ini merupakan kartun kanak-kanak yang sangat sesuai untuk kanak-kanak berumur 4 hingga 6 tahun. Dan ada 78 episod semuanya ..perghhh .. kalah boboboi ni.. Ianya merupakan usahasama syarikat di malaysia dan syarikat korea iaitu Ed-Online Technologies (Malaysia) & NHC Media (Korea)

Nak lagi info boleh ke facebook diorang FACEBOOK EORI Like je fanpage tu macam-macam info ada , tapi yang paling best pihak produksi akan buat launching komik utk kartun ni..beberapa orang blogger yang bertuah utk buat review event ni nanti. sila ke blog Juenita tetikus rusak untuk maklumat lanjut :) nak.. nak..

(Visited 14 times, 1 visits today)

19 thoughts on “EORI kartun Baru Di Astro Ceria Akan Datang ..

  1. Pingback: Jemputan Untuk Semua Blogger Dan Pembaca Ke Majlis Pelancaran Komik Eori

  2. CMRatu

    Damia Maisarah tak pandai tgk kartun lagi.. langan astro baby pun dia tak layan.. nak potong bulan ni.. huhu.. dia nak belari ja..

  3. syamila

    kak sya pun suka layan kartun..kdg2 tu ummi je yg layan…budak2 semua main kt luar..he3..

    blog rafinamimi.com dh jadi macam blog puanbee.com sblm ni..masalah server eh…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>