Eksotik : Siput Belintung

Share

Sedap ni , siapa makan ? dan siapa tak makan siput belintung ni ? biasa orang paggil siput sedut jek , saya tak beli kelmarin kalau tak boleh tempek gambar gulai lemak siput sedut ni , haha .. tapi memang terliur lah tengoknya ..Tak sangka harga siput belintung ni pun dah naik.

siput belintung di Taiping

Tapi tak pe , sebab sumbernya tempatan bermakna orang-orang kampung situ juga yang jadi pembekalnya. Siput ni saya tengok di jual dalam pasaraya besar Econsave kamunting. Siapa-siapa yang teringin dan berdekatan tu boleh terjah sana.

harga siput belintung

Jalan keluar dari Econsave kamunting selalu buatkan saya sesat , adoii kamunting dah banyak berubah yek .. jalan semua lain macam je tengoknya.

puanbee

Penafian : Ini adalah blog peribadi . Selain di nyatakan sumber image dan video adalah hak milik penulis. Penulis tidak akan bertanggngjawap jika terdapat kerosakan / kesan sampingan jika menggunakan info di dalam blog ini. Anda perlu berjumpa dengan pakar bertauliah terlebih dahulu. Admin juga tidak akan bertanggungjawap jika kesan pemakaian / penggunaan anda tidak sama seperti perkongsian review/pengalaman admin sendiri. Admin juga tidak akan bertanggungjawa atas semua komentar yang di tinggalkan di blog ini. Pembaca / komentar harus bertanggungjawap ke atas perbuatan atau penerimaan di atas pembacaan di blog ini.

Admin megucapkan ribuan terima kasih kerana singgah meluangkan masa membaca di sini. Semoga sihat dan ceria selalu :)

31 Comments:

  1. Kakak ipar saya memang selalu mencari siput sedut ni area Telok Gong,selangor.Dulu saya pon suka ikut dia masuk hutan paya..tapi xlarat lah..penat sangat-sangat dengan lumpur(selut),bonggol bakau yg tercacak2 kdg2 kena tapak kaki…hurmmmm sakit giler….huhuhuhuhu..tapi best dapat makan banyak2 kalu cari sendiri..kalu nak order boley call saya 1kg Rm8.00 Je…
    Boley compom Gred A…hihihi

    nana:017-4080 584

  2. saya memang peminat siput ni

  3. siput belitung ngn siput sedut sama eh??
    tgk rupa paras cam sama jek…

  4. Saya jg penggemar siput nih…cuma skg ni agak kurang makan sbb org rumah tak berminat sgt dan leceh nak menyiangnya….

  5. eee…geli tengok!

  6. xpenah dg siput belintung bee.. siput sedut teman tau ler…

    ooo..org kamunting ye deme…

  7. X penah dengar pun siput belintung nih kak bee.kena test nih.

  8. pehh..memang sedap siput ni..

  9. makan siput suka masakan mak di rumah…kalo makan di restoran tak berani nak makan…

  10. Anak-anak suka makan Siput sedut. Melihat telatah mereka sedut siput ini mengeli hati.

  11. seumur hidup tak pernah lagi masak lauk siput ni… cuma pernah makan air tangan mak saja.. itu pun dah lama x merasa….

  12. Salam,

    Lamanya tak makan siput, selalu makan kerang je hehe 🙂

  13. Selalu Aze jumpa kat pasaraya yang dah siap bungkus jer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *