Eksotik : Siput Belintung

Sedap ni , siapa makan ? dan siapa tak makan siput belintung ni ? biasa orang paggil siput sedut jek , saya tak beli kelmarin kalau tak boleh tempek gambar gulai lemak siput sedut ni , haha .. tapi memang terliur lah tengoknya ..Tak sangka harga siput belintung ni pun dah naik.

siput belintung di Taiping

Tapi tak pe , sebab sumbernya tempatan bermakna orang-orang kampung situ juga yang jadi pembekalnya. Siput ni saya tengok di jual dalam pasaraya besar Econsave kamunting. Siapa-siapa yang teringin dan berdekatan tu boleh terjah sana.

harga siput belintung

Jalan keluar dari Econsave kamunting selalu buatkan saya sesat , adoii kamunting dah banyak berubah yek .. jalan semua lain macam je tengoknya.

31 thoughts on “Eksotik : Siput Belintung”

  1. Kakak ipar saya memang selalu mencari siput sedut ni area Telok Gong,selangor.Dulu saya pon suka ikut dia masuk hutan paya..tapi xlarat lah..penat sangat-sangat dengan lumpur(selut),bonggol bakau yg tercacak2 kdg2 kena tapak kaki…hurmmmm sakit giler….huhuhuhuhu..tapi best dapat makan banyak2 kalu cari sendiri..kalu nak order boley call saya 1kg Rm8.00 Je…
    Boley compom Gred A…hihihi

    nana:017-4080 584

  2. Saya jg penggemar siput nih…cuma skg ni agak kurang makan sbb org rumah tak berminat sgt dan leceh nak menyiangnya….

    1. gelihati ? kecoh jek kan .. memang budak2 ni pun sama , tp tk berani bg diorang sedut2 .. sebab ada kes budak tercekik kan , sy mcm fobia jek

      1. yang renyah tu yg buat sedap Bee.. hehehe… j.. masak lemak cili api ni antara kegemaran zie… ap..nak masukkan dalam list…tah bila nak buat x tahu le… 🙂

    1. Oh akk jarang jumpa lak di kawasan akk ni , sedap kan ..tp tk nak bg anak2 makan sebab diorang kecil2 , kang sedut2 tercekik lak ..

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *