Tentang Dhia akan mengantikan drama Soffiya di slot akasia tv3 . Seperti biasa waktu tayangan slot akasia jam 7pm setiap isnin – khamis . Pelakon utama Drama Tentang Dhia juga sangatlah menarik bagi saya .. heheh siapa suka Ady Putra ? Siapa suka Nora Danish ? Saya lah tu , mesti menarik ni ..

Tentang Dhia Akasia TV3 Ganti Soffiya

Tentang Dhia Akasia TV3 Poster
Tentang Dhia Akasia TV3 Poster

Sinopsis Tentang Dhia?

Menanti Bahagia di Sebalik Duka tagline Tentang Dhia , sama-sama nantikan drama ini , Soffiya pula ,saya dah tak ikut entah cam mana cerita nya .. Lakonan Tentang Dhia di lakonkan di peneng mengikut status Nora Danish di facebook beliau , amat cantik Nora Danish bertudung , manis je .. episod 1 ,9 november 2011 akan datang ~

Cinta dan simpati tiada ukurannya bagi Dhia yang berdiri antara dua lelaki sangat dikasihinya. Raffi dan Azmi dua lelaki berbeza daripada dua latar belakang. Percintaan tiga segi ini turut menjadi mimpi ngeri apabila ia dicemburui Melly yang berasakan dirinya lebih sesuai.
Azmi sebagai kerani biasa adalah anak seorang imam di kampung disukai ramai kerana sifat rendah diri dan pandai mengambil hati. Hati Dhia sudah lama terpaut pada Azmi, walaupun Raffi jejaka daripada keluarga berada mempunyai kelulusan dari Universiti luar negara juga adalah teman rapat Dhia sejak kecil lagi.
Dhia memilih Azmi sebagai tunangannya, manakala Raffi yang ikhlas menyintai Dhia reda dengan keputusan tersebut. Melly mengambil kesempatan untuk mendekati Raffi dengan memerangkapnya ketika sedang mabuk.Akhirnya Melly mendapati dirinya mengandung, tetapi Raffi tidak mengendahkannya. Tertekan dan terdesak, Melly mengenakan Azmi pula.
Azmi dan Melly ditangkap basah penduduk kampung. Namun Dhia memaafkan Azmi dan majlis pertunangan tetap berlangsung seperti dirancang. Ketika majlis berlangsung keluarga Melly meminta Azmi bertanggungjawab sehingga Melly mengandung. Azmi dan Melly disatukan tanpa kerelaan Dhia.
Hidup Dhia didatangi Zikir seorang arkitek daripada sebuah firma di Kuala Lumpur. Zikir sangat meminati Rose pekerja di firma tersebut. Zikir dan kawan baiknya Fendi mengalami kemalangan jalanraya yang mengakibatkan Fendi meninggal dunia. Ketika majllis pengebumian Fendi, Zikir terlihat Dhia dan terpesona dengan keayuan Dhia.
Kemanakah hala tuju kehidupan Dhia? Jangan lupa saksikan kesudahannya dalam Tentang Dhia menerusi Slot Akasia di TV3.

sumber : Facebook

48 total views, 1 views today

29 thoughts on “Drama Tentang Dhia Akasia TV3 Ganti Soffiya

 1. adi putra..!!!
  tp as usual lah.. tgk dgn tak tgk jer.. almaklum jam 7 mlm anak2 nak tgk kartun kat tv2.. & time tu jugak kita nih mcm2 nak kejar.. maghrib kan makin awal..

 2. bila start nie?sygnya sorg pun pelakon drama nie kutu tak minat.haha
  tp takpa..klujln cerita best mesti tgok punya..

  Rugi tak tgok soffiya, best wo…Dah nak habis yer..emm td kakton mati..

 3. uih akak tak follow cerita soffiya eh?? hehe nwy jalan cerita soffiya makin lama makin best… dah nak abis da pun… hhuuu

  tak cam ner lah cerita terbaru ni yaa.. Tentang Dhia mcm best je .. tak sabar nak tgk.. =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>