Doakan Dia

Share

Update ringkas je .. hari ni hari last untuk saya berjuang untuk mencapai iPhone4s tu , tapi hari ni saya tak dapat online seperti biasa , masa terluang saya di habiskan di Hospital menemani umi baby ariff yang tengah berjuang di wad ICU , sekali lagi saya akan ke hospital.

baby ariff

baby ariff

Semalam bukan main saya seronok menghadiri majlis mesyuarat agung penduduk setempat , saya tak tahu anak sedara saya tengah sakit tenat. Pagi ni dapat call dari kakak saya , dia kata anaknya tak respon , dia dah demam panas sehari , dah bawak pergi klinik , memandangkan anaknya tu suspek talesmia , dan masih belum menerima rawatan untuk talesmia , jadi demam panasnya menjadi semakin teruk.

ariff

ariff

Hari ni Arrif tak sedarkan diri , diam tak bergerak .. di cubit2 tak ada respon ..

sedih 🙁 Doakan Ariff sihat yek .. dia baru 5 bulan . huwaaa …. Anak sedara yang dah di anggap cam anak sendiri sebab dia boboi , dan saya tak de anak boboi ..hukss..

baby ariff terkini

Update : 24 : 02 : 2012

Baby ariff dah sedar , masih terima rawatan , Darah merah terlalu rendah , Kurang air dalam badan .. Alhamdulillah .. harap-harap baik lah dia secepat mungkin , tk mo duduk hospital lama-lama sedih ..

Al-fatihah untuk adik faris yang telah meninggal dunia 🙁

puanbee

Penafian : Ini adalah blog peribadi . Selain di nyatakan sumber image dan video adalah hak milik penulis. Penulis tidak akan bertanggngjawap jika terdapat kerosakan / kesan sampingan jika menggunakan info di dalam blog ini. Anda perlu berjumpa dengan pakar bertauliah terlebih dahulu. Admin juga tidak akan bertanggungjawap jika kesan pemakaian / penggunaan anda tidak sama seperti perkongsian review/pengalaman admin sendiri. Admin juga tidak akan bertanggungjawa atas semua komentar yang di tinggalkan di blog ini. Pembaca / komentar harus bertanggungjawap ke atas perbuatan atau penerimaan di atas pembacaan di blog ini.

Admin megucapkan ribuan terima kasih kerana singgah meluangkan masa membaca di sini. Semoga sihat dan ceria selalu :)

42 Comments:

  1. Kesiannya baby ariff..tak sanggup melihat penderitaan yang ditanggung…

  2. semoga boboboi ariff cepat sihat dan pulih..nanti leh main kejar-kejar..tengok orang dewasa sakit, rasa kesian..tapi kalau tengok budak sakit boleh sebak dada

  3. selalu boboi ni kuat semangat. speed recovery boboi ariff !

  4. semoga cepat sembuh, skrg cuaca takmenentu…anak saya sendiri pun baru2 ni kena cirit birit yang berlarutan….

  5. muda sebulan dari adik iffah laa neh. didoakan baby ariff speed recover..amin3!!

  6. Sy doakan adik Ariff akan cepat sembuh. Insyallah. Comel sangat 🙂

  7. sedih baca entri nie sbb sekarang baby afi (anak adk en suami) pun ada masalah. Tak mengharap miracle, tapi sedih sgt..mmg dugaan utk Afi..

    Semoga kaka bee, bee dan keluarga tabah. Cepat sembuh ye Ariff..:)

  8. maya mustwany

    allhamdullilah..arif dah sedar ye?
    semoga ariff cepat sembuh n ceria semula..
    insyaAllah.amin

  9. sama2 kita berdoa supaya anak sedara Pbee cepat baik n suspek talesmia tu xde.

  10. semoga ariff shat . .

  11. Semoga keadaan Ariff lekas membaik dan bisa segera sehat

  12. sedihnye bee … mudah2an bby ariff yg comel tu kembali sihat dan ceria …

    contest pun dah tamat kan bee … nis yg lmbt komen kat cni sbb bz jugak smlm …

    all the best

  13. kak, nanti jangan lupa update tentang keadaan terbaru adik ariff ye

  14. moga cepat sembuh ye..leh nakal-nakal lepas tu..

  15. semoga Allah permudahkan segala urusan.. Ameeenn..

  16. sedihnya baca ni..nampak comel je baby ariff tu..semoga semuanya selamat dan semoga dia cepat sembuh..

  17. kesiannya adik nih. moga cepat sembuh dan cepat keluar hosp.

  18. Semoga anak sedara kak bee sihat kembali…Allahuakbar…saya doa kan adik ariff sembuh dan sihat….

  19. semoga anak sedara hg Ariff cepat sembuh dan mendapat rawatan yg diperlukan..
    Tapi?? anak sedara sebelah mana ni Bee??

  20. Semoga cepat sembuh.. Amin..

  21. smoga ariff cpt smbuh ye..

  22. Ya Allah, Kau lindungilah ariff,
    Kau berilah kekuatan dan ketabahan kpd keluarga ariff utk lalui ujian ini…Semoga Ariff segera sembuh dan sihat spt kanak2 yg lain..

    Sedih sgt cz skrg pn akak alami apa yg Bee alami……

  23. anak kawan saya baru keluar wad admitted tiba-tiba minggu lepas, Puan Bee kena tabah semoga boboi cepat sihat…rawatan awal perlu untuk kanak2

  24. Semoga anak saudara Puan Bee kembali normal dan sihat semula.

  25. adusss…bab bab macam ni yg kalau boleh nak dielakkan sangat….semoga cepat sembuh…amin

  26. kesian nya dia…semoga dia sembuh..
    kuatkan semangat ye bee

  27. Allah bee.. kakyong mendoakan semoga arif kembali pulih…
    kuatkan diri dan berjuang yer nak..

    x per bee utk contest tu kami cuba cover…

    ni anak kakak bee kan… ??

  28. MOGA DIA CEPAT SEMBUH

  29. Saya doakan juga semoga baby ariff cepat sedar dan sembuh seperti sedia kala. Kuatkan semangat ye puanbee.

  30. Bee, semoga baby Ariff sembuh segera..

  31. Bee, jangan risau pasal contest yer… zie cuba luangkan masa untuk tinggalkan komen kat sana… Yang penting adik Ariff ni… Doakan dia cepat2 sembuh… Amin….

  32. harap adik Ariff sembuh seperti sediakala… takut bila baca entry ‘orang sakit’… sbb kita baru lagi dikejutkan dengan pemergian Adik Faris Nur Daniel…

  33. Bee pasal contest lupakan sejenak, insyaallah akak akan bantu mana yang terdaya, jangan risau akak ada untuk bantu bee, selesaikan dahulu tugasan lain, semoga ummi ariff tabah, mudahan jugak ada respon yang baik dari adik ariff, amin.

  34. Salam,

    Mudahan adik Ariff cepat sembuh, amin…
    hanya doa yang boleh dititipkan buat adik Ariff dan semoga kakak bee serta keluarga bee kuat dalam menghadapi ujian dari Allah S.W.T

  35. Sayu hati rasanya. Bee nanti bawakan air zam2.
    Suruh ibunya sapukan pada wajah dan umbun2
    ariff. selawatkan shifa dan alfatihah.. yakin diri
    dgn kuasa Allah.. insyaAllah bee sekurang2 dpt
    mengurangkan panas badanya..

  36. talesmia rasanya sakit mengenai genetik kan?
    semoga baby ariff umur 5 bulan nie sihat la

  37. huwaaaaa…… aku sedeh…
    semoga bby ariff ada perubahan positif
    ummi ariff, dont give up k..

    • gtalk tadi dengan PB, sedih sob…sob…baby lagi kan, mudahan adik Ariff cepat sedarkan diri dan sedar.

  38. bee, kesianya Ariff, ummi doakan Ariff sedar kembali dan sembuh seperti biasa. Sabar ye bee dan keluarga, jangan putus asa berdoa padaNya..

  39. Kami sekeluarga doakan adik ariff sihat sentiasa dan kembali ceria…muka dia cute, semoga Allah sembuhkan ariff cepat. Mama HannahHakimHayfa faham naluri seorang ibu. (sedih baca citer dia)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *