Dia pergi dah sebulan ..

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

salam bahagia semua 🙂
semalam saya pergi lah bawak anak2 jejalan nak mencari rumah sewa untuk kakak saya .. dah lama tak keluar tanya khabar jiran2 .. lepas tu singgah lah di rumah seorang kakak ni .. dulu selalu je singgah di rumah dia anak main2 disitu .. selalu jugak anak saya kena marah dengan nenek disitu .. kelmarin pergi rumah kakak tu .. tanya dia nenek apa khabar ? nenek tu memang garang tapi kena faham lah orang tua memang gitu kan …

tau apa jawapan kakak tu .. dah sebulan nenek kembali ke rahmatullah … astafirullah al azim .. saya boleh tak tahu jiran2 ada yang meninggalkan dunia .. ini lah dia kalau kita tinggal di rumah flat/ apartment .. buat hal sendiri sampai tak tahu apa jadi disekeliling … kakak tu cakap .. ko duduk jauh , block lain tak tahu tak pe juga .. ini atas bumbung pun tak tahu juga .. erkk.. tengok .. kalau kita tak peka .. semua kita tak ambil tahu .. sampai masa kita nanti siapa nk ambil tahu ?

ermm rasa bersalah pada kakak tu … tapi tak de siapa sampaikan pun 🙁 rindu pulak nenek yang suka marah2 tu ..

Dah sarapan ? meh tengok sarapan PB hari2 .. oat oat oat .. 3 mangkuk comel untuk anak2 yer..

Author: puanbee

Penafian : Ini adalah blog peribadi . Selain di nyatakan sumber image dan video adalah hak milik penulis. Penulis tidak akan bertanggngjawap jika terdapat kerosakan / kesan sampingan jika menggunakan info di dalam blog ini. Anda perlu berjumpa dengan pakar bertauliah terlebih dahulu. Admin juga tidak akan bertanggungjawap jika kesan pemakaian / penggunaan anda tidak sama seperti perkongsian review/pengalaman admin sendiri. Admin juga tidak akan bertanggungjawa atas semua komentar yang di tinggalkan di blog ini. Pembaca / komentar harus bertanggungjawap ke atas perbuatan atau penerimaan di atas pembacaan di blog ini. Admin megucapkan ribuan terima kasih kerana singgah meluangkan masa membaca di sini. Semoga sihat dan ceria selalu :)

32 thoughts

  1. kalu oat sy dan anak suka letak soya (soya cosway lagi suka), letak buah epal ke pisang ke stawbery ke… kalu epal shj pun cukup mensyokkan bila menikmati.

    p.s-puanbee sy pun br dpt tau salah sorang blogger yg selalu sy ikut kisahnya sehari2 (kat website lain) dah tiga bulan pulang ke rahmatullah. itu pun dpt tau lepas godek2 blog org lain.

    1. ermm tak tahu nk makan oat tambah buah2 nih rasa lain mcm benda keras campur benda lembik rasa tak boleh layan le kak .. tapi bunyik cam sedap je cara akk ni

  2. Slm beeeee 🙂
    eehehe…Lorna bz kat opis lerr…ni pun tak blk lg nih ;p
    takziah tuk nenek tu ya…tu arr Lorna yg dok apartment nih pun just senyum2 jer kat jiran2…sebab yer umh kuar pepagi…memlm baru blk…tak nampak pun manusia jiran umh sebelah ;p eh umah bee bukan umh teres ker bee??
    lagi satu…lorna tak jmpa shoutbox bee..dah takde ke nih? 🙂

  3. Innalilahiwainnahirojiun…..

    Itu yg susahnye bila duk umah bertingkat ni kak. Sbb nak kenal jiran depan ke atas ke bawah ke kdg2 tak dpt. Ada tu bila kita senyum buat dek aje. Salah sape tu????

    Mcm pelik dgn blog akak. semlm pink harini putih 😛

  4. adakah budaya di bandar akan berterusan begini, negitu juga saya jiran2 pun jarang embang mana nk sembang mlm baru balik

  5. Zaman skrg ni nak jumpa jiran2 pun susah
    lagi2 kalau rumah appartment ker condo.

    Jiran sebelah2 pun sekali sekala jer
    jumpa sekali sekala bertembung kan.
    Apatah lagi jiran2 lain yg jauh sikit
    nak kata jauh pun x jugak selang 2-3
    umah jer pun hehehe..

    masing2 sibuk dengan kerja (termasuk la saya =P)
    zaman sekarang suami dan isteri berkerja.

    1. itu lah nak buat cam mana , sy tk berkerja pun jarang keluar rumah .. byk juga kerja nk di buat .. malas juga nk turun naik banggunan hehe ..

  6. hmm..ni yg den risau sebenornye…sbb den jrg bergaul dgn jiran2 ni..bukan memnyombong,tp jenuh nk kawal anak2 kat luar ni…den ni idokle cekap sgt kan..takut apa2 trjadi,karang mnyesal xsudah…tu lah , bile difikir2kn hal gini , rase susah hati juge..karang kalau kite ‘pergi’ , tak sape lak tau…huhuuu…

    1. betui lah jugak nis .. susah nk kawal ank yg mcm2 peel nya ni ank bee pun sama je aktifnya .. tp tu lah sekali kita “pergi” sapa lah nk dtg tengok … 🙁

  7. takziah untuk makcik tu…saya pun jarang gak jumpe jiran2 cuma kadang jer terserempak kat lif @ kat parking tapi yang bestnyer kiteorg selalu borak kat fb…

  8. itula gaya duduk rumah pangsa. kita kenal jiran area floor kita je. hehehe, area lain kenal juga sebab selalu bertegur siapa dlm lift. ada yg langsung taknak senyum bila jumpa. eee tak suka. mentangla pegawai kan. kita kerja biasa2 je.

    1. haa ni kes duk rumah semua satu tempat kerja lain2 pangkat ke ? erm susah lah gitu .. bee ni ada yg tak jumpa langsung .. kalo jumpa pun senyum2 je .. siap nk menyembang dgn jiran depan rumah buat temujanji dulu hari apa dia cuti sabor je lah

    1. huhu tak juga hari2 tapi dah mula amalkan oat … tu lah kutu bee ni banyak duk dalam rumah kang kalo keluar sgt pun ter mengumpat susah juga

  9. La…mesti terkejutkan.. nasib baik kat perumahan saya walaupun pakat2 sibuk tapi kalau ada apa2 mcm kematian ke.. xsiden ke.. sakit ke.. akan ada AJK surau datang g tau…

    **** boleh tahan ke dengan makan oat .. ni kali keberapa saya tanya entah la.. pasal nak try jugak nie…hehehe

  10. Ye lah bee kan, kita ni kadang apa yang berlaku kpd jiran kita pun tak tahu, tambah kita ni jenis yang banyak melepak kat rumah, nak keluar sembang2 sangat takut terbuat ‘ketupat’ pulak…hee

    1. betul ummie takut ter ..kadang2 org cerita kena layankan juga .. kita byk duk hadap blog je ni .. mana jiran2 cek meh lah online sekali hahaa

  11. ddk bandar biasalah,ct pun keluar rumah sbb bawa anak2 main diluar rumah,kalau tdk ddk dlm rumah aje…
    Pbee!. tak teringin ke makan nasi lemak?,hari ini ct buat nasi lemak….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *