Day 1: Mandi manda laut dan kolam bergilir-gilir

Share

Bila nak habis cerita ni ? haha .. harap tak ada yang jemu lagi , saya nak kongsi gambar pantai di Legend Cherating Resort yang tenang dan cantik. Selepas makan di kedai makan pinggan besar tu , kami balik ke hotel dan turun mandi manda sekali lagi. Melayan anak-anak yang memang tak boleh di pisahkan dari air. Sementara mereka sibuk mandi saya ada ambil beberapa keping gambar.

SONY DSCSemua tengah berkobar-kobar semangat nak mandi laut , ibu ayah asyik kena tinggal di belakang je , tak larat nak kejar bebudak ni ..

SONY DSCOpah:)

SONY DSC

Bermula lah gambar pemandangan , saya ambil guna DSLR , tp set auto jek , takde masa nak setting manual renyah ..hihi .. apa pun nampak cantik sangat dah gambar ni , sama dengan apa yg saya nampak di sana … banyak sangat gambar pantai ..susah nak pilih woo .. nanti semua gambar akan di upload di facebook la ~

SONY DSCLaila dah sejuk dah tu , mandi di kolam hotel pun dah 2-3 jam , sambung mandi di pantai pula .. haru ..

SONY DSCCantik kan ? kalau lah rumah tepi pantai .. hikk

SONY DSCSeronok tengok budak-budak ni bermain , berlari bebas ..

SONY DSC

SONY DSCAbe … termenung jek , abe diserang darah tinggi sesampainya di hotel , mood dia tak berapa elok waktu ni .. asyik merajuk jek ..

SONY DSC

SONY DSCYang hujung tu laila dan damia , yang dekat ni husna dan aliya .. suka sangat tengok gambar ni ..

SONY DSCIni adalah adengan paksa naik .. diorang tak nak naik langsung ..opah , pakdak dan makdak dah naik salin baju , lepas ni nak keluar cari toto dan pemanggang BBQ tu .. diorang nak mandi sampai ke malam , maghrib pun dah dekat sangat dah .. jenuh …

SONY DSCYeayy .. ini bilik kami … Β balik dengan baju mandi jek , takde masa nak salin-salin dah lewat …

Sekian ,

Terima kasih kerana membaca πŸ™‚

puanbee

Penafian : Ini adalah blog peribadi . Selain di nyatakan sumber image dan video adalah hak milik penulis. Penulis tidak akan bertanggngjawap jika terdapat kerosakan / kesan sampingan jika menggunakan info di dalam blog ini. Anda perlu berjumpa dengan pakar bertauliah terlebih dahulu. Admin juga tidak akan bertanggungjawap jika kesan pemakaian / penggunaan anda tidak sama seperti perkongsian review/pengalaman admin sendiri. Admin juga tidak akan bertanggungjawa atas semua komentar yang di tinggalkan di blog ini. Pembaca / komentar harus bertanggungjawap ke atas perbuatan atau penerimaan di atas pembacaan di blog ini.

Admin megucapkan ribuan terima kasih kerana singgah meluangkan masa membaca di sini. Semoga sihat dan ceria selalu :)

18 Comments:

  1. budak2 semua mmg suke air kan bee… budak2 nis ni pun pantangg jumpe air

  2. Sedap mandi laut ni. Jauh berbeza dengan mandi kolam. Semulajadi serta cabarannya jauh berbeza. Semoga pantai-pantai di Malaysia masih bersih untuk generasi mendatang.

  3. seronoknya dapat mandi manda kat pantai .. πŸ™‚

  4. budak2 seronok lah kalau dapat main kat tepi pantai kan….

  5. Bila sudah jumpa air susah hendak naik ke darat dah. πŸ™‚

  6. cherating terbaik πŸ˜€

  7. hei kujie,
    cantik gambar pantai di Legend Cherating Resort kat atas tu.. balik kampung ni rasanya nak mandi sungai

  8. perrgghhh.. bestnyer! lama dah tak pegi cherating. dulu masa tiggal kat kuantan sy selalu ke sana

  9. Hehehe..memang tak leh nak pisah kan anak dengan air..sama ngn anak sy juga..emm seronok nmpknya diorang main..ala abe tu kurang sihat tu pasal nak merajuk jer..hehe..selamat bercuti la puanbee..jeles2…haha..gambar kalau ambil time matahari nak jatuh kan best..huhu

  10. Memang diakui cherating mempunyai pantai dan pemandangan yang menarik.

  11. Best! Macam ambe pulak yg ke sana…haha

    Pasti gambar2 ni akan dikenang sampai bila2…kan pn bee? Seronok tgk gambar2 lama nanti… =)

    Terima kasih sudi berkongsi cerita

  12. seronokkan bawa anak2 jalan2 ke pantai
    sekurangnya kita rehatkan minda mereka…

  13. Ambil gambar guna kamera DSLR kalau set auto pun dah memang cantik dah. Dulu pernah plan nak ke legend cherating ni dangan keluarga masa hujung tahun bulan 12. Dalam perjalanan terpaksa patah balik sebab jalan tak boleh nak lalu. Dah banjir dah. Kecewa betul masa tu.

  14. gambar bawah. laila senyum, tanda puas mandi agaknya…

  15. wahhh pemandangan cantik….seronok tengok anak g mandi ni…tak sabar g bercuti minggu depan ni bawak anak…

  16. MaMa3HerO PunyA CeritA

    seronoknyer..

  17. kak jie tak jemu…. kalau nengok gambar view ada cerita mcm ni. minat tengok gambar yg penuh cerita , aksi dan moment indah yang kita akan belek dan kenang suatu hari nanti.

    seronoknya ada anak kecik, dedulu along dgn angah pun mcm gitu kat kolam kat pantai….

    • ye lah semua ni gambar berharga , mesti akan terkenang dan mesti akan di belek balik entri ni nanti ..

      kakjie mesti dpt bayangkan budak2 ni mcm mana kan , jenuh menjerit , bertengkar nak suruh diorang naik .. yang besar tu tkpe , yang damia n laila pun sama , dah la kecik .. grrr .. balik rumah semua demam ..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *