Day 1 @ Corus Paradise Resort Port Dickson

Salam ramadhan kepada umat islam yang berpuasa di hari pertama ini.. siapa pergi terawih semalam ? harap2 ramai lah ye.. PB juga tak pergi huhuhu sedih .. rasa nak gagah pergi juga terawih bawak anak-anak .. agak-agak si laila yang 2 tahun tu buat hal tak di masjid ? siapa pernah bawak anak 2 tahun ke masjid ?

Dah 2 hari PB tak bersiaran sebenarnya , ada yang tinggalkan komen , apa mereka tak layak disenaraikan ke ? bukan gitu ye .. PB tak online , entri semua auto dan kalau dah disenaraikan tu PB dah tengok , kalau belum PB tak baca lagi entri tu ..sooo tunggu je.. jangan risau lambat atau cepat PB akan tengok juga artikle korang ..

Pergi ke port dickson hari sabtu kelmarin , kot-kot lah boleh mandi manda sambil2 tu kan , tapi tak boleh banyak halangan di tempuhi , memandangkan adik dah booking hotel untuk keluarga PB utk semalam so gagah berangkat juga ..

Ni nak cerita kan hal hotel je boleh tak ?

wah lama tak pergi holiday dan duduk di hotel,kalau dulu semasa aliya (anak sulung PB) berumur sekitar 1-4 tahun , tiap2 tahun mesti 2 kali pergi holiday atas tajaan , entah kenapa sejak dua menjak ni syarikat en suami dah tak de tajaan untuk famili bercuti hanya perkerja saja .. huhu kalau orang berduit lain lah , orang status sederhana mcm PB ni tunggu Free aje .. kehkehkeh ..

Tiba sekarang masa una dah pandai cakap , macam-macam lah bunyi una bebel .. baby pun seronok je nampaknya .. aliya tak kisah lah dia dah biasa pun..

minta maaf lah pihak hotel , anak-anak sapa ni duk teloncat2 nasib berat diorang tak berapa berat kalau maknya loncat mau runtuh katil haha..sampai pun dah malam jam 11 gitu .. ayahnya tak de pergi mancing , kami anak beranak buat projek dalam bilik ekeke..

so far hotel ni selesa , kalau nak di bandingkan dengan hotel lain yang berharga RM100 semalam , saya pernah menginap di hotel RM100 semalam di ipoh .. tak best langsung , sempit , banyak nyamuk servis entah apa-apa , selimut dan bantal tak selesa katil satu je sebijik lak tu.. tapi Hotel corus ni ok , selesa juga .. katil ada 2 , semua kelengkapan ada ..ok lah tu kan …selimut pun tebal ..aircond tak yah cakap sejuk sampai ke tulang . PB tak boleh tidur di buatnya …

Si laila main telefon , marah reception deme , siap call balik .. jangan main telefon dik ! kehkeh lepas tu dema tak main dah telefon tu .. tau pun.. yang maknya bebel ni mcm tak de apa-apa je..

suka tengok spot dalam bilik air hotel , haha entah kenapa ..pernah berangan nak bilik air dalam bilik sebijik macam hotel , bila lahhh nak dapat gitu ..rumah sendiri pun tak terbeli lagi ..tunggu rumah pertamaku tak dapat2 lagi ekekek..

Masa una tidur nih kelakar sikit ..
sebelum nih tanya una “una nak duduk hotel tak ? ” una jawab ” tak nak lah ibu ” mesti dia ingat hotel tu apa kan , sekali dah time nak tidur tu ..”ibu selesanya .. kita jangan balik ye ibu ” wah wah .ingat bapak dia dato’ .. amboii..

Antara tempat penting juga , tak de benda alah ni di hotel berkicau lah si anak sampai ke pagi , nasib ada ..suka juga tengok spot ni.. nak buat di rumah sendiri nanti.. berangan lagi :)

Macam hantu , masa nak tidur belek2 gambar ni .. naik seram bulu roma ku haha.. teruk betul ..

Ramai sebenarnya , ada lagi 4 famili tapi diorang sewa apartment berdekatan , kami sekeluarga je tinggal di hotel sebab apartment tu dah penuh kapasiti nya ..ramai .. tengok lah itu budak2 aje.. belum2 mak mak ..opah .. atuk nenek …pak sedara …mak sedara …

Dah ..pose di lobby hotel.. gelap dah .. tidur masing-masing jam 1 pagi ye.. merayap juga kat hotel tu lepas gian hehe..

sekian,
dah panjang bebel nih .. nanti sambung lagi …

Eh nak maklumat hotel ni ke ? ada gambar hotel disana .. saya tak sempat nak ambil gambar penuh ..

sila lah ke http://www.corusparadisepd.com/

Search

Comments

  1. hotel neyh rm100 ke semalam??? bkn lg mahal ke kak?? cmne ley dpt murah ney..huhuk saje tnye tok plan holiday dgn suami nty.. :)

  2. Budak2 bila dpt jalan seronoklah mereka Hihihii

  3. huhu ye lah puanbee macam2 aksi anak2 kecil nie heheh
    Jendela Hati recently posted..Tau fu faMy Profile

  4. Ummi Hanie :

    suami jis penah gak gi corus hotel ni tp kat kl kalo xsilap…
    aritu tingin sgt nk join seminar free pasal biz internet kat corus hotel tu tp xkesampaian lg hajatku…huk2

    ala bee..nis pun kalo universiti buat seminar ke ape ke baru ler nis n ank2 menyibuk ikut..haha…nk pegi hpliday saje2 tu..xde le sgt…sat2 gi baru le nk gi kuching insyaAllah..tu pun pakai flight bajet,,,jadi ler …

    aah bebudak kecik mmg suke main tepon kan ? nis dah bese bebudak nis mcm tu, so awal2 masuk hotel tu mesti kasi cabuttt wayar tepon…hahhahaha..padan muke xleh main dah…kalo main pun xle kene marah..hehe..klako baby main tepon kena marah
    Ummi Hanie recently posted..Bebelanku umpama nyanyian bagimu …My Profile

    • tu lah nis , tunggu free ,,, sesaja nak melancong tu tak de lah .. bee nak cabut wayar tu tapi takut kot2 rumah satu lagi call ke apa ke..

  5. sue pun baru juga dari hotel ngan durang ni, rumah rehat abah jnjnj, dapatlah potongan cam RM120 harga bilik dpt 60, kalau tidak pergi sayang juga burn kalau thun depan…luculah tgk budak2 klau masuk hotel cam jnj lah lagi buat suka-suka saja hehe..

    eh jajang suka main telefon juga, trpksa bukak cable n bagi dia main saja huhu.. durang mandi sampai juan demam pn bee..trusla tidak ada mood jalan2 duk sana saja

    eh panjang macam entri sudah komen ni sorry hehe..selamat berpuasa pn bee :)

  6. wah best ney dapat g bercuti satu family kn.. saya dah lame x g bercuti ngan family :(
    taufiq arifin aka topimagine recently posted..KALAU MAKAN SEBAB TERLUPA TAK BATAL PUASA KAN?My Profile

  7. ish, ish..
    comelnya anak-anak kak bee..
    teringat anak sedara saya kat malaysia..
    naimulfirdaus recently posted..betulkah tak pakai tudung dijamin neraka?My Profile

  8. wahh.pose-pose gi hotel plak..

  9. ramainya budak-budak. seronoklah diorang tuh.
    eiela recently posted..Puasa dan GiveawayMy Profile

  10. Salam Bee dan selamat bmenjalani ibadat puasa..

    Dulu time anak2 kecik mmg jarang pg terawih kat masjid. Bila anak dah 5 taun br start pg.
    skrg anak2 dah besar skt , alhamdulillah …. boleh merasa terawih kat masjid .:)

  11. sonokkk yer cuti2 bersama family kan :)
    Lorna recently posted..Happy 2nd Wedding Anniversary ~ 31st July 2011 :)My Profile

  12. fuhh…bestnya pg bercuti….
    corus tak pernah singgah lagi..selalu kalau ke pd zura suka tido kat avilion admiral cove tu… 1 malam RM199.00..

  13. waa bee patutlah senyap je 2 hari lepas, bercuti rupanya..
    seronok betul tengok gelagat anak2 kan..
    selamat berpuasa ye bee..
    ummiross recently posted..AHLAN WASAHLAN RAMADHAN AL MUBARAKMy Profile

  14. wah bestnye duk hotal kan.. cozy jer
    mama pipie recently posted..Selamat Berpuasa SemuaMy Profile

  15. kitorang baru lepas family day opis kat sini bulan 1 lepas..
    madammondoq recently posted..Salam Ramadhan Dari MadammondoqMy Profile

  16. amboiiii….syok betul tgk anak2 bee pi hotel…

    kami pun dah lama sangat tak gi bercuti2 mesia ni…entah bilalah agaknya….
    izan ishak recently posted..Kembar dan Selimut Mereka…My Profile

  17. Seronoknya bercuti beramai2 camni.. Kumpul ramai2 family, g pusat peranginan..fuh…best2…he3
    Jai recently posted..Khairul Fahmi Putus Tunang | Penjelasan Aimie Kepada MediaMy Profile

  18. bila kat hotel..memang anak2 excited sangat…main itu main ini..lompat sana..lompat sini..yelah, kat rumah tak ada,,,hehehe
    mamaema recently posted..1st August..1st Ramadhan..1st Day Fasting…. and 1st entryMy Profile

  19. Anak akak mmg suka sgt nak dok hotel pasai nak mandi kolam. Maknya tak suka sebab nak kena keluar duit. Apa2 pun sekali sekala tu layan juga le. Itu pun cari yg betul2 bajet.
    Bee akak masa anak2 kecik mmg tak leh gi terawih. Tak kusyuk sembahyang bila dengar jeritan manja mereka kat belakang.
    anggunpesona recently posted..Marhaban ya ramadhanMy Profile

  20. seronok berkumpul ramai-ramai begini..
    Mus recently posted..Jadual Waktu Berbuka Puasa dan Imsak 2011 – JakimMy Profile

  21. Salam Bee, bestnya g bercuti nak beranak ke PD..

    Selamat menyambut bulan Ramadhan al-mubarak tuk BEE sekluarga…ada anak kecik mmg payah nk g Terawih..bkn apa kang anak kita bising2(biasa la bdk2..suka main)…menganggu org lain lak kan?.Terawih kat umah jer la Bee,sok2 anak2 dh besar..blh la ke Masjid lak.
    ~azatie~ recently posted..Salam Ramadhan.My Profile

  22. wrizuan.net :

    wah mengahbiskan sia-sia syaaban di PD hihihi..best2…:)
    wrizuan.net recently posted..SAPS | mencabar guru-guruMy Profile

  23. puan kutu :

    wah best..syok tgok aksi ank2 bee.aiman suka sgt klu dok hotel.pasal nak mandi pool.huhu..kutu pun sejak dah kurang budget akibat kenaikan harga barang melampau dh lama tak p holiday.hahaha..nak free tggu p kusus jer la.tp takde famili.lg plak skang kerajaan tgh cut budget.mmg tak merasalah free..sadis!penah tido kt coozy hotel, area pantai pd..rm130 tp busuk.bilik pun kecik..
    puan kutu recently posted..Kontest Menang Duit Raya!!My Profile

Trackbacks

  1. [...] TweetNumber of View :103Ini cerita sambungan cerita saya yang bertajuk Day 1 @ corus paradise resort port dickson —> sini [...]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

Hakcipta Terpelihara · PuanBee.com · Diselia dan diselenggara oleh AI MEDIA NETWORK
%d bloggers like this: