Date of Mother’s Day – Tarikh Hari Ibu Sedunia

Salam Bahagia 🙂 Hari ibu dah dekat kan , so ada perancangan ke ? erm puanbee sendiri tak tahu lagi la mcm mana , plan tu ada lah tapi tercapai ke tidak tu yang tak tahu..meh nak share dengan korang tarikh -tarikh hari ibu yang disambut seluruh dunia..erm menarik kan…

Date of Mother’s Day – Tarikh Hari Ibu Sedunia 🙂

1. Second Sunday in February for Norway

2. Between January 30 – March 1 for Israel

3. March 3 for Georgia

4. March 8 for Afghanistan, Albania, Armenia, Azerbaijan, Belarus, Bosnia and Herzegovina, Bulgaria, Laos, Macedonia, Moldova, Montenegro, Romania, Russia, Serbia, Ukraine South Korea.

5. March 21 for Bahrain, Egypt, Iraq, Jordan, Kuwait, Oman, Lebanon, Palestine, Qatar, Saudi Arabia, Sudan, Syria, United Arab Emirates, Yemen and all Arabs country

6. March 25 for Slovenia

7. April 7 for Armenia

8. May 8 for Albania Parents’ Day and South Korea Parents’ Day

9. May 10 for El Salvador, Guatemala, Mexico

10. Second Sunday in May (11 May ) for Anguilla, Aruba, Australia, Austria, Bahamas, Bangladesh, Barbados, Belgium, Belize, Bermuda, Bonaire, Brazil, Brunei, Bulgaria, Canada, Chile, China, Colombia, Croatia, Cuba, Curaçao, Cyprus, Czech Republic, Denmark, Ecuador, Estonia, Finland, Germany, Ghana, Greece, Grenada, Honduras, Hong Kong, Iceland, India, Italy, Jamaica, Japan, Latvia, Malta, Malaysia, Myanmar, The Netherlands, New Zealand, Pakistan, Peru, Philippines, Puerto Rico, Singapore, Slovakia, South Africa, St. Lucia, Saint Vincent and the Grenadines, Suriname, Switzerland, Taiwan, Trinidad and Tobago, Turkey, Ukraine, United States, Uruguay, Venezuela, Zimbabwe

11. May 15 for Paraguay

12. May 26 for Poland

13. May 27 for Bolivia

14. Last Sunday in May for Algeria, Dominican Republic, France (except if it coincides with Pentecost day, in which case Mother’s Day will be shifted to the first Sunday of June), Haiti, Mauritius, Morocco, Sweden, Tunisia.

15. May 30 for Nicaragua

16. June 1 for Mongolia

17. 2nd Sunday of June for Luxembourg

18. Last Sunday of June for Kenya

19. August 12 for Thailand

20. August 15 for Belgium and Costa Rica

21. Second Monday in October for Malawi

22. October 14 for Belarus

23. Third Sunday in October for Argentina

24. Last Sunday of November for Russia

25. December 8 for Panama

26. 16 December for Iran

27. December 22 for Indonesia.

Kalau ada ibu tu hargai lah mereka.

 

 

puanbee

Untuk review produk wanita , barangan berkaitan anak-anak , makanan , homestay dan lain-lain boleh hubungi puanbee di whatsapp : 011-32095406.

22 thoughts to “Date of Mother’s Day – Tarikh Hari Ibu Sedunia”

  1. slamt hari ibu kpada ibu ku,puan saharah smoge sihat dan dirahmati allah, tiada ibu lain y mgantikannya slain ibu ku di dunia dan akhirat,

  2. slamt hari ibu kpada ibu ku,puan saharah smoge sihat dan dirahmati allah, tiada ibu lain y mgantikannya slain ibu ku di dunia dan akhirat,

  3. bulan May merupakan bulan khas untuk ibu – ibu. Macam mana pun Ibu – Ibu semua memang istimewa setiap hari…Selamat Hari Ibu 🙂

  4. Slmt Hr Ibu tuk pn bee 🙂
    maaf terlmbt….;p heheheh…..
    hr ibu ritu…lorna ng mak gi swimming kat umh abg..wakaka…berjln di dlm kolam renang…bukan berenang…ekeke…

  5. berbahagia menjadi ibu, lebih rasa bahagia bila dihargai.. tak kira lah hari apa pun..
    org yg tak pernah jd ibu memang la pandang lekeh benda ni.. lebih lagi lelaki bujang yg tak reti nak hargai ibu… kalo tak tau nak hargai ibu, camana la nak hargai isteri nanti… 😉

  6. sharing yang bagus bee..rupanya berbeza2 plak tarikh mothers day kan…tapi bagi ellen hari2 pun mother’s day ni..ahaks!!

    1. wah hadiah dah ade anak yg baik 🙂 sis banyak nk pikir tk kan nak bg hadiah kocik2 tk best nk bg besar pun tk .haaaaaaaaa…tk pe lah call je lah …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *