Date of Mother’s Day – Tarikh Hari Ibu Sedunia

Share

Salam Bahagia 🙂 Hari ibu dah dekat kan , so ada perancangan ke ? erm puanbee sendiri tak tahu lagi la mcm mana , plan tu ada lah tapi tercapai ke tidak tu yang tak tahu..meh nak share dengan korang tarikh -tarikh hari ibu yang disambut seluruh dunia..erm menarik kan…

Date of Mother’s Day – Tarikh Hari Ibu Sedunia 🙂

1. Second Sunday in February for Norway

2. Between January 30 – March 1 for Israel

3. March 3 for Georgia

4. March 8 for Afghanistan, Albania, Armenia, Azerbaijan, Belarus, Bosnia and Herzegovina, Bulgaria, Laos, Macedonia, Moldova, Montenegro, Romania, Russia, Serbia, Ukraine South Korea.

5. March 21 for Bahrain, Egypt, Iraq, Jordan, Kuwait, Oman, Lebanon, Palestine, Qatar, Saudi Arabia, Sudan, Syria, United Arab Emirates, Yemen and all Arabs country

6. March 25 for Slovenia

7. April 7 for Armenia

8. May 8 for Albania Parents’ Day and South Korea Parents’ Day

9. May 10 for El Salvador, Guatemala, Mexico

10. Second Sunday in May (11 May ) for Anguilla, Aruba, Australia, Austria, Bahamas, Bangladesh, Barbados, Belgium, Belize, Bermuda, Bonaire, Brazil, Brunei, Bulgaria, Canada, Chile, China, Colombia, Croatia, Cuba, Curaçao, Cyprus, Czech Republic, Denmark, Ecuador, Estonia, Finland, Germany, Ghana, Greece, Grenada, Honduras, Hong Kong, Iceland, India, Italy, Jamaica, Japan, Latvia, Malta, Malaysia, Myanmar, The Netherlands, New Zealand, Pakistan, Peru, Philippines, Puerto Rico, Singapore, Slovakia, South Africa, St. Lucia, Saint Vincent and the Grenadines, Suriname, Switzerland, Taiwan, Trinidad and Tobago, Turkey, Ukraine, United States, Uruguay, Venezuela, Zimbabwe

11. May 15 for Paraguay

12. May 26 for Poland

13. May 27 for Bolivia

14. Last Sunday in May for Algeria, Dominican Republic, France (except if it coincides with Pentecost day, in which case Mother’s Day will be shifted to the first Sunday of June), Haiti, Mauritius, Morocco, Sweden, Tunisia.

15. May 30 for Nicaragua

16. June 1 for Mongolia

17. 2nd Sunday of June for Luxembourg

18. Last Sunday of June for Kenya

19. August 12 for Thailand

20. August 15 for Belgium and Costa Rica

21. Second Monday in October for Malawi

22. October 14 for Belarus

23. Third Sunday in October for Argentina

24. Last Sunday of November for Russia

25. December 8 for Panama

26. 16 December for Iran

27. December 22 for Indonesia.

Kalau ada ibu tu hargai lah mereka.

 

 

puanbee

Penafian : Ini adalah blog peribadi . Selain di nyatakan sumber image dan video adalah hak milik penulis. Penulis tidak akan bertanggngjawap jika terdapat kerosakan / kesan sampingan jika menggunakan info di dalam blog ini. Anda perlu berjumpa dengan pakar bertauliah terlebih dahulu. Admin juga tidak akan bertanggungjawap jika kesan pemakaian / penggunaan anda tidak sama seperti perkongsian review/pengalaman admin sendiri. Admin juga tidak akan bertanggungjawa atas semua komentar yang di tinggalkan di blog ini. Pembaca / komentar harus bertanggungjawap ke atas perbuatan atau penerimaan di atas pembacaan di blog ini. Admin megucapkan ribuan terima kasih kerana singgah meluangkan masa membaca di sini. Semoga sihat dan ceria selalu :)

22 Comments:

  1. slamt hari ibu kpada ibu ku,puan saharah smoge sihat dan dirahmati allah, tiada ibu lain y mgantikannya slain ibu ku di dunia dan akhirat,

  2. slamt hari ibu kpada ibu ku,puan saharah smoge sihat dan dirahmati allah, tiada ibu lain y mgantikannya slain ibu ku di dunia dan akhirat,

  3. Selamat Hari Ubu untuk semua ibu di Malaysia. Tiap-tiap hari pun boleh sambut Hari IBu

  4. Pingback: Hadiah untuk ibu | Puanbee.com

  5. Pingback: Photobook Bikin Sendiri - Say Cheeseeeee ~ | Puanbee.com

  6. bulan May merupakan bulan khas untuk ibu – ibu. Macam mana pun Ibu – Ibu semua memang istimewa setiap hari…Selamat Hari Ibu 🙂

  7. Pingback: Cross Stich - Selamat Hari Ibu | Puanbee Cool tak menyengat pun

  8. Slmt Hr Ibu tuk pn bee 🙂
    maaf terlmbt….;p heheheh…..
    hr ibu ritu…lorna ng mak gi swimming kat umh abg..wakaka…berjln di dlm kolam renang…bukan berenang…ekeke…

  9. hihi..xpe la kak..asal kte ingat dh kan2..hihi

  10. berbahagia menjadi ibu, lebih rasa bahagia bila dihargai.. tak kira lah hari apa pun..
    org yg tak pernah jd ibu memang la pandang lekeh benda ni.. lebih lagi lelaki bujang yg tak reti nak hargai ibu… kalo tak tau nak hargai ibu, camana la nak hargai isteri nanti… 😉

  11. selamat hari ibu untuk bee dan untuk diri akak sendiri..hihi 🙂

  12. sharing yang bagus bee..rupanya berbeza2 plak tarikh mothers day kan…tapi bagi ellen hari2 pun mother’s day ni..ahaks!!

  13. kenapa tak sama ye..?

  14. ifa pun ngah pk nk buat pe..hadiah dh ada dh..hihi..party je xtau nie..haha

    • wah hadiah dah ade anak yg baik 🙂 sis banyak nk pikir tk kan nak bg hadiah kocik2 tk best nk bg besar pun tk .haaaaaaaaa…tk pe lah call je lah …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *