Dari Blogger Biasa Ke Penulis Novel

Asalakan minat , berkehendak dan tak jemu belajar semua boleh di capai. Saya kenal Rafinamimi dari zaman kami sama-sama merapu , guna blogspot , join contest , suka makover blog , tukar-tukar identiti blog sampai satu tahap kami jadi sangat suka traffic , sampai satu tahap kami jadi boring dengan blog , saya tukar ke domain , rafinamimi pun tukar , saya tukar hosting , rafinamimi pun tukar , saya tukar theme rafinamimi pun tukar.

Tapi sekarang …….. saya tak tukar apa sangat .. tapi rafinamimi dah tukar jadi penulis novel. Novel sayang cikgu ketat-ketat yang pada asalnya hanyalah novel online , kini akan di bukukan.

novel rafinamimi

Alhamdullillah .. saya sebagai kawan alam maya ada lah sikit rasa bangga dengan beliau .. mau tak bangga ..tiba-tiba je dah nak buat road tour tandatangan buku untuk pembaca novel beliau .

Nanti saya pun akan dapat satu ..terima kasih … suka … walaupun saya sebenarnya kurang baca novel online rafinamimi , tapi beliau tetap beri sebuah untuk saya .. saya tak suka baca online sebab nya mengambil masa yang lama , lagipun saya tak dapat online lama2 , so kena fokos bila online update blog , tetapi kalau buku insyallah boleh habis baca.

Tak sabar pulak rasanya…nak membaca novel sayang cikgu ketat-ketat sambil bungkus air milo dan tunggu husna dari balik sekolah .. Time tu je masa untuk saya. Percayalah …

P/S : Cayalah rafinamimi… moga terus menulis .. harap lepas ni dapat hasilakn pelbagai genre novel ya …

30 Jun beliau di KL , 23 Jun beliau di Johor Bahru … sila ke blog beliau untuk maklumat lanjut http://rafinamimi.com

Comments

  1. tahniah kat mimie kan,
    eiela recently posted..Sayur Campur Pembuka SeleraMy Profile

  2. kalau saya mah kebalikannya..
    hehehehe
    asepta recently posted..Malaysia Klaim Tari Tor-torMy Profile

  3. Hehe…nape puanbee tak ikut jejak dia??rezki masing-masing kan…
    Hafizul recently posted..Dilema – Kerja Lama Vs Kerja Baru Part 2My Profile

  4. lepas ni puan bee pulak jadi penulis novel…
    sweetkurma recently posted..Resapan Hidayah Di Tanah SuciMy Profile

  5. Ramai yang maju jadi penulis novel. Tak kira novel secara mainstream atau indie.

    Aku puji mereka. Untuk aku, aku tidak berbakat sangat dalam menulis
    daddydee recently posted..Amanah Dalam PerniagaanMy Profile

  6. tahniah…. nak sayang ketat ketat juga , boleh?

    hehehe
    Kujie recently posted..Belajar Cara Membuat Mee Kuning, Laksa Beras di Kolej KomunitiMy Profile

  7. apa pun boleh jadi bee, asalkan MAHU, ada daya usaha dan yg paling pentign minat !

    elehh bee kan dah jadi BiZWOMAN… merendah diri lak dier… :p

    lepas ni makin femes la kak mimi … tahniah2 ;)
    Ummi Hanie recently posted..Wordless Wednesday #44: Teaser kedua projek mega ’12My Profile

  8. Alhamdulillah. Dulu baca geram2 ngan watak dalam novel Sayang Cikgu ketat-Ketat ni. Rasa nak pulas2 aje. Tahniah Kak RafinaMimi. Impian jadi kenyataan. ^_____^
    Fatrim Syah recently posted..Novel Online : IRIS (BAB 3)My Profile

  9. dah ada hardcopy rupanya, tahniah utk beliau.

  10. tahniah kepada beliau.. :)
    Jebeng Otai™ recently posted..Suku Akhir Euro 2012 : Greece LayakMy Profile

  11. wahh..macam best aje..sayang cikgu ketat-ketat? mesti ramai cikgu perempuan suka baca ni..
    ohcikgu recently posted..Lions XII belasah Sabah 9-0!My Profile

  12. Boleh grab satu.. sokong penulisan orang melayu kita..
    Gd luck
    nurmisnan recently posted..Marilah menanam tanaman di Syurga pulaMy Profile

  13. dh nak roadtour ye..rezeki k.mimi..semoga terus sukses.tumpang gembira juga sebagai sahabat blogger..:)
    puan kutu recently posted..Dua Peket Cheezy SauceMy Profile

  14. ehem2 terharunya sahabat alam maya buat entri pasal kita..betul apa yg bee tulis tu..sangat menepati sasaran..hehe..dari blogspot,gemar tukar theme,pakai domain name,beli hosting,gila trafik,satu tahap boring dengan blog..semuanya betul..hehe..terima kasih bee..nanti kita jumpa 30hb tu ye.. :)
    mrs.yie recently posted..PERJALANAN KISAH ‘SAYANG CIKGU KETAT-KETAT’ DARI AWAL HINGGA AKHIRMy Profile

  15. wow!tahniah. ni la cita2 kedua nik kak bee:)
    sedang dlm proses menggarap:)
    nik recently posted..Di sebalik Coca-Cola!My Profile

    • boleh nik insyallah .. kalau kita nak buat je toksah fikir panjang2 …. kak mimi ni dulu gitu gak

      nak tulis , tk nak tulis .last2 tengok dah boleh bukukan pun ..

      tak gitu kak mimi ?

      • yup..kalau ada keinginan nak tulis novel,tulis je..jangan teragak2..yg paling penting, tulis cerita apa yg kita suka..lebih kurang macam syok sendiri..hehehe..pedulikan dengan apa pendapat orang lain..

  16. fuhhhhhhhhhhhhhhhhh! terbaik :D
    onie recently posted..Famous Amos Chocolate Chip CookiesMy Profile

Trackbacks

  1. [...] TO : http://puanbee.com/dari-blogger-biasa-ke-penulis-novel nuffnang_bid = "868289c6ca815c65c2551438eb6791f1"; Posted in penerbitan [...]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge