Jun
2012

Dari Blogger Biasa Ke Penulis Novel

Asalakan minat , berkehendak dan tak jemu belajar semua boleh di capai. Saya kenal Rafinamimi dari zaman kami sama-sama merapu , guna blogspot , join contest , suka makover blog , tukar-tukar identiti blog sampai satu tahap kami jadi sangat suka traffic , sampai satu tahap kami jadi boring dengan blog , saya tukar ke domain , rafinamimi pun tukar , saya tukar hosting , rafinamimi pun tukar , saya tukar theme rafinamimi pun tukar.

Tapi sekarang …….. saya tak tukar apa sangat .. tapi rafinamimi dah tukar jadi penulis novel. Novel sayang cikgu ketat-ketat yang pada asalnya hanyalah novel online , kini akan di bukukan.

novel rafinamimi

Alhamdullillah .. saya sebagai kawan alam maya ada lah sikit rasa bangga dengan beliau .. mau tak bangga ..tiba-tiba je dah nak buat road tour tandatangan buku untuk pembaca novel beliau .

Nanti saya pun akan dapat satu ..terima kasih … suka … walaupun saya sebenarnya kurang baca novel online rafinamimi , tapi beliau tetap beri sebuah untuk saya .. saya tak suka baca online sebab nya mengambil masa yang lama , lagipun saya tak dapat online lama2 , so kena fokos bila online update blog , tetapi kalau buku insyallah boleh habis baca.

Tak sabar pulak rasanya…nak membaca novel sayang cikgu ketat-ketat sambil bungkus air milo dan tunggu husna dari balik sekolah .. Time tu je masa untuk saya. Percayalah …

P/S : Cayalah rafinamimi… moga terus menulis .. harap lepas ni dapat hasilakn pelbagai genre novel ya …

30 Jun beliau di KL , 23 Jun beliau di Johor Bahru … sila ke blog beliau untuk maklumat lanjut http://rafinamimi.com

Search

26 thoughts on “Dari Blogger Biasa Ke Penulis Novel

  1. Pingback: APA PULA KATA PUAN BEE TENTANG NOVEL 'SAYANG CIKGU KETAT-KETAT' |

    • boleh nik insyallah .. kalau kita nak buat je toksah fikir panjang2 …. kak mimi ni dulu gitu gak

      nak tulis , tk nak tulis .last2 tengok dah boleh bukukan pun ..

      tak gitu kak mimi ?

      • yup..kalau ada keinginan nak tulis novel,tulis je..jangan teragak2..yg paling penting, tulis cerita apa yg kita suka..lebih kurang macam syok sendiri..hehehe..pedulikan dengan apa pendapat orang lain..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge