una dan uniform taski abim

Dah Dapat Baju Taski Abim Una

Semalam saya pergi daftar dan bayar yuran Taski Abim untuk una dan KAFA untuk kakak , kakak punya pakaian sekolah tak lengkap lagi tak boleh upload gambar , ingat nak shopping baju sekolah di kampung lah murah sikit , tahun lepas saya tengok baju sama kualiti di KL harga baju sahaja RM40 + + tapi di kampung baju sahaja RM14 + + gitu je , jenis kain semua sama , alang-alang balik kampung tu beli di sana je lah .. Untungnya duduk kampung semua murah 🙂

una dan uniform taski abim

Alolo ~ una dah nak masuk tadika pun , nanti sunyi lah rumah bila una tak de , masa una di tadika akan di panjangkan sedikit untuk belajar Iqra’ , harap-harap una boleh lah ikut semua jadual tu , dan una tak pelat lepas mengaji nanti .. amin ~ una dah 5 tahun cakap apa pun pelat , manja orang kata , padahal saya tak ajar diorang cakap pelat-pelat pun …

P/S : Balik kampung lewat sikit , tunggu macaron cikmin dari giveaway yanmieonline . hehehe ~

puanbee

Untuk review produk wanita , barangan berkaitan anak-anak , makanan , homestay dan lain-lain boleh hubungi puanbee di whatsapp : 011-32095406.

49 thoughts to “Dah Dapat Baju Taski Abim Una”

  1. comel bebenor una … bese le tu bee pelat sikit2 … tunggu sampei umo 6,7 thn ke …

    nis pun dulu tadski abim . ank2 yg dua teratas tu pun taski abim … yg ketiga ni je tadika dkt dgn umah … tp still ado islamic teaching 😉

  2. woh beza tu RM40 dengan RM14.. tapi kalau kampung dekat best la.. kalau kampung jauh tu yang susah cket sebab campur sekali dengan kos tah2 lagi banyak keluar duit haha

  3. “wahh dah besar rupanya una..dah masuk tadika…bee,akak pun smlm baru shopping baju2 sekolah….yg best si adik tu try dari ats smpai bwh…yer lah excited lebih sbb nk msk drjh 1…”

  4. tak jugak murah Bee… Fikri hari tu RM30 baju uniform ABIMnya.. yg menjahitnya jiran sebelah rumah MIL jer..

    Una dah nak 5 tahun ya.. tinggal lah si baby sorang2 nanti yer.

    bila balik kg bee?

    1. kaka yong bee balik 25hb ,

      ritu bee dalam otw ke taiping lalu kot ipoh , ada satu kedai jual baju sekolah RM5.9 , wahhhh lagi murah ..tp tk singgah beli pun ..suami ckp belum gaji kahkahkah rugi2 ..

      baju ABIM tu sy beli dr sekolah je terus RM25 sepasang lagi murah dr kakyong ler..

    1. kenapa tak dengar ? suara dia nyaring je , tp pelat manja2 , cuma kalau dengan org bercakap tk keluar suara .. malu konon ..

      blog jue tk boleh masuk lah ..

  5. saya pun risau la maisara cakap pelat.takut cikgu tak paham.
    dah la pelat laju pulak tu..

    baju sekolah kalau beli kat pasaraya kat pekan
    memang mahal bee.kalau pi kat pasaraya cikai2 tu murah je padahal
    kualaiti sama je.heran betul..

    1. sini pasaraya cikai2 pun sama lebih kurang je diana , tesco leh tahan gak harganya ..

      heran kan ? semua org nak cepat kaya …

      maisara pun pelat ye ? itu lah risau cikgu tk faham je , kita faham je bahasa anak kita heheh

    1. jika tempah rm30 keatas juga sepasang .. pengsan

      ye lah bro sesetengah tu saja je kita cakap dengan anak gaya comel2 kan , tapi sy tak .. sy cakap jelas terang dan nyata tp diorang tetap pelat .. hehe

  6. suci betul warna hijau ni..dulu anak sy pun pelat tapi lepas tu tak sedar bila hilangnya.. tak merisaukan kalau masih umur 5thn ni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *