Daftar Paypal , Verified Menggunakan Kad Debit Dan Code PP Paypal

Share

Haa ambik tajuk , jenuh fikir nak letak tajuk apa .. sebab malas nak fikir taruk je terus terang .. ok ada 2-3 pertanyaan dalam komen post saya yang bertajuk Maybank Visa Debit Kad Untuk Paypal ?, so nak jawab satu-satu segan lah pulak , so saya buat entri lah ye ..

Untuk Mendaftar Paypal sila ke blog zie fauzi CARA BUKA AKAUN PAYPAL MENGGUNAKAN KAD DEBIT MAYBANK

Untuk dapatkan code PP tu , sama ada tunggu penyata Maybank atau jika ada maybank2u boleh dapatkan di akaun maybank2u dengan klik di bahagian DEBIT CARD HISTORY

debit card history

Selepas verified paypal anda akan di beri email dan arahan untuk masukkan code pp tersebut , sila ikut step didalam email tersebut dan code pp ini akan di paparkan dalam maybank2u antara 2-30 hari , sama juga jika tunggu statement sampai kerumah kan , tapi saya hanya ambil masa 2 hari dah dapat code pp dalam maybank2u saya.

Ada komen tanya macam mana nak topup pulak ..okey tak dapat jawab ..saya belum topup lagi hahaha .. kena belajar taktih dulu 🙂

Boleh juga belajar ilmu paypal dengan klik banner di bawah — >

puanbee

Penafian : Ini adalah blog peribadi . Selain di nyatakan sumber image dan video adalah hak milik penulis. Penulis tidak akan bertanggngjawap jika terdapat kerosakan / kesan sampingan jika menggunakan info di dalam blog ini. Anda perlu berjumpa dengan pakar bertauliah terlebih dahulu. Admin juga tidak akan bertanggungjawap jika kesan pemakaian / penggunaan anda tidak sama seperti perkongsian review/pengalaman admin sendiri. Admin juga tidak akan bertanggungjawa atas semua komentar yang di tinggalkan di blog ini. Pembaca / komentar harus bertanggungjawap ke atas perbuatan atau penerimaan di atas pembacaan di blog ini.

Admin megucapkan ribuan terima kasih kerana singgah meluangkan masa membaca di sini. Semoga sihat dan ceria selalu :)

26 Comments:

  1. Pingback: Beli topup melalui maybank2u + salah topup ke nombor lain = sadis

  2. Akum

    1. macam mane nak verified guna CIMB debit card?
    tolong…

    2. Selain RHB..Macam mane nak topup guna CIMB ??

  3. Tolongggg..cmna nk veryfiy akaun paypal guna cimb debit card?pmana satu no card bank?

  4. kalau saya dulu verifikasi paypal menggunakan vcc mbak…

  5. Debit kad senang, ada fulus boleh enjoy, takde fulus senyap je la.

  6. kak tolong saya….

    1-masa nk verified kad,kene pilih jenis kad(visa,amerocan xpress,etc) nk pilih pe?

    2-dye nk 3 digit no belakang kad,no yg mane ek?

    plez kak…..

  7. macam mana nak dapatkan maybank account statement dihantar terus kat alamat rumah?

  8. akaun paypal saya pun verified guna kad debit.. buat kad debit semata-mata nak verify akaun paypal.. baru best nak ber-online shopping.. hehe..

  9. Betul kata denaihati. Guna debit lagi selamat kak 😀 Sng je

  10. ohh..macam ni rupanya. baru gua tahu..

  11. kalau cam akak ni, debit card xde, credit card pon tadak.. amacam?

  12. kad debit pun x de lagi :)) mcm mn ek :p hehehe…

  13. dah lupe pasal PP code nih sume .. yg nis ingat,Paypal ni akan caj pendaftaran kite brape USD tah,pastu akan dipulangkan balik dlm akaun kita …

    • Sekarang ni diorang caj RM10 utk verified, tapi dipulangkan balik ke dalam akaun selepas proses selesai.

  14. ermmm… sebelum ni zie tak pernah topup akaun paypal… kalau keluarkan duit dari paypal ke akaun bank pernah la…

    kalau duit dlm akaun paypal tak cukup, rasanya automatik akan tarik jumlah yg tak cukup dari akaun bank yg kita link kan tu.. contoh Maybank la kan… maksudnya kalau dalam paypal kita ada cuma ada RM30 tp harga barang yang kita beli RM40, automatik RM10 kena potong dalam akaun bank..cuma kena pastikan dlm akaun kita ada duit yang mencukupi… RAsanya la…Zie pun tak pasti…

    Sebab ada yang beritahu boleh topup guna RHB saja… hmmm…

    Nanti zie try cari kepastian….

  15. cikgu2 paypal memang ramai nanti. top up guna debit card jauh lebih selamat dr top-up guna credit card(dr segi hutang). lepas ni pbee shopping 1dunia pulak.

  16. tahniah bee, ummi tak berapa nak reti lagi ni, hihi..

  17. Lepas ini bolehlah bershopping dengan mengunakan PayPal. 🙂

  18. saya takde maybank akaun, cuma ada kad debit cimb je.

  19. rasanya ada rakan2 yang rajin dengan IM ni menjual duit paypal dlm USD..

  20. Wahaha.. Tahniah kerana telah berjaya mengaktifkan Kad Debit di Paypal 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *