Daftar Paypal , Verified Menggunakan Kad Debit Dan Code PP Paypal

Haa ambik tajuk , jenuh fikir nak letak tajuk apa .. sebab malas nak fikir taruk je terus terang .. ok ada 2-3 pertanyaan dalam komen post saya yang bertajuk Maybank Visa Debit Kad Untuk Paypal ?, so nak jawab satu-satu segan lah pulak , so saya buat entri lah ye ..

Untuk Mendaftar Paypal sila ke blog zie fauzi CARA BUKA AKAUN PAYPAL MENGGUNAKAN KAD DEBIT MAYBANK

Untuk dapatkan code PP tu , sama ada tunggu penyata Maybank atau jika ada maybank2u boleh dapatkan di akaun maybank2u dengan klik di bahagian DEBIT CARD HISTORY

debit card history

Selepas verified paypal anda akan di beri email dan arahan untuk masukkan code pp tersebut , sila ikut step didalam email tersebut dan code pp ini akan di paparkan dalam maybank2u antara 2-30 hari , sama juga jika tunggu statement sampai kerumah kan , tapi saya hanya ambil masa 2 hari dah dapat code pp dalam maybank2u saya.

Ada komen tanya macam mana nak topup pulak ..okey tak dapat jawab ..saya belum topup lagi hahaha .. kena belajar taktih dulu 🙂

Boleh juga belajar ilmu paypal dengan klik banner di bawah — >

News Reporter
Untuk review produk wanita , barangan berkaitan anak-anak , makanan , homestay dan lain-lain boleh hubungi puanbee di whatsapp : 011-32095406.

26 thoughts on “Daftar Paypal , Verified Menggunakan Kad Debit Dan Code PP Paypal

  1. Akum

    1. macam mane nak verified guna CIMB debit card?
    tolong…

    2. Selain RHB..Macam mane nak topup guna CIMB ??

  2. kak tolong saya….

    1-masa nk verified kad,kene pilih jenis kad(visa,amerocan xpress,etc) nk pilih pe?

    2-dye nk 3 digit no belakang kad,no yg mane ek?

    plez kak…..

  3. ermmm… sebelum ni zie tak pernah topup akaun paypal… kalau keluarkan duit dari paypal ke akaun bank pernah la…

    kalau duit dlm akaun paypal tak cukup, rasanya automatik akan tarik jumlah yg tak cukup dari akaun bank yg kita link kan tu.. contoh Maybank la kan… maksudnya kalau dalam paypal kita ada cuma ada RM30 tp harga barang yang kita beli RM40, automatik RM10 kena potong dalam akaun bank..cuma kena pastikan dlm akaun kita ada duit yang mencukupi… RAsanya la…Zie pun tak pasti…

    Sebab ada yang beritahu boleh topup guna RHB saja… hmmm…

    Nanti zie try cari kepastian….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *