Custom photo album secara online

Custom photo album secara online

Sticky post 48 hours 🙂 Akhirnya siap juga la photo album yang saya custom sendiri secara online di  Cheesebook.com.my dan telah pun selamat sampai ke pintu rumah saya. Allhamdulillah .. memang nak simpan gambar anak-anak di satu tempat supaya nanti boleh la anak cucu turut sama boleh melihat perjalanan atuk dan nenek nya dari muda sampai la ketua.. Mudah – mudahan ….

custom album sendiri online

Muka depan photo album menggunakan kertas keras (hardcover) dan gambar tu kalau ada yang perasan adalah gambar saya pergi ke cherating .. suka sangat dengan gambar begitu ..

Ada banyak gambar semasa husna membesar dan laila semasa dalam umur 1 tahun ke 2 tahun hilang  bergitu sahaja di sebabkan laptop rosak dulu .. sayang sangat .. jadi ada beberapa gambar laila yang sempat saya upload ke dalam blog , saya ambil dan masukkan ke dalam album ni semula. Tapi tak banyak sangat la ..

Saaaayang seribu kali sayang .. laptop ni tak boleh harap kang tiba-tiba buat hal habis koleksi gambar kita, blog pula berapa lama nak bertahan ? belum tahu lagi masa akan datang ..

2013-05-21 14.03.01

Photo album ni sampai betul-betul masa nak keluar dari rumah , jadi gambar pun memang di ambil di luar rumah .. di kedai makan .. hik3 ..

Becok je mulut laila tengok gambar dia dengan sepupu-sepupu nya .. semasa melawat ke Istana Negara.

 

2013-05-21 14.01.46

Sebelah kiri gambar laila dan husna semasa kecil .. kenangan ..

2013-05-21 14.02.20

Tak puas membelek … photo album yang cantik , gambar cantik … kertas pun berkualiti …

photobook malaysia terbaik

Untuk membuat custom photo album milik anda sendiri .. sila KLIK — >  SINI 

Seterusnya klik made now !

cheesebook 2

 

Kemudian pilih la jenis-jenis photo album yang di kehendaki sesuai dengan bajet dan keperluan korang …

Atau jika hendak buat surprise kepada ibu , klik la bahagian Happy Mother’s Day Photobook ..Frame yang di sediakan cantik sangat ….. masih ada lagi ..saya baru je login sebentar tadi …

Senarai harga photo album adalah seperti di bawah :

Mini square imagewrap hardcover photo Album
From: RM149
Size: 203mm x 203mm
No of pages: 40
Additional page: RM2
Cover: Imagewrap cover
Paper: 170gsm matte art paper

Mini landscape imagewrap hardcover photo album
From: RM99
Size: 190mm x 140mm
No of pages: 40
Additional page: RM2
Cover: Imagewrap cover
Paper: 170gsm matte art paper

Medium landscape imagewrap hardcover photo album
From: RM159
Size: 280mm x 206mm
No of pages: 40
Additional page: RM2
Cover: Imagewrap cover
Paper: 170gsm matte art paper

Large square imagewrap hardcover photo album
From: RM189
Size: 280mm x 280mm
No of pages: 40
Additional page: RM2
Cover: Imagewrap cover
Paper: 170gsm matte art paper

Large landscape imagewrap hardcover photo album
From: RM199
Size: 380mm x 280mm
No of pages: 40
Additional page: RM2
Cover: Imagewrap cover
Paper: 170gsm matte art paper

Image Softcover Photo Album 130mm x 130mm

Price: RM59
Size: 130mm x 130mm
No of pages: 60
Cover: Soft Cover Full image Print with 250gsm Art paper, Matt Lamination
Paper: 170gsm matte art paper with full color printing

cheesebook 3

Software ni mudah di gunakan .. Boleh upload gambar banyak – banyak , masukkan text , tukar atau pilih design frame , tukar atau pilih background gambar tersebut ..

Dah siap 1 page sila save , takut-takut tiba-tiba line internet buat hal .. kemudian sambung design page ke 2 pula .. begitulah seterusnya sehingga habis semua page .. kalau nak tambah page just tambah RM2 ..

Kemudian klik  checkout untuk pembayaran dan masukkan alamat rumah korang ..

Mudah kan ?

Dan seterunya tunggu la album sampai ke depan pintu .. hati bedegup degap nak tengok custom album tu .. percayalah …

Menarikk !!! Sign ini newletter cheesebook untuk mendapatkan promosi terkini dan menarik .. apa lagi ?

Klik http://www.cheesebook.com.my/  dan like facebook  https://www.facebook.com/cheesebook.com.my

Amat sesuai untuk album perkahwinan dan bayi baru lahir  jugaaaaa ~  

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

47 Comments

  1. sy da buat da album ni
    da send ordr
    tp nak tgk balik bnde yg kte save tu mcm mne ye

  2. Dah lama teringin nak buat satu untuk anak2. Sayang kalau photo mereka tak disimpan elok2.

  3. Menariknya… Gambar anak2 saya yang disimpan dalam laptop pun dah hilang 2 kali sebab laptop rosak… huhuhu

  4. Menariknya… gambar anak2 yang saya simpan dalam laptop pun dah dua kali hilang sebab laptop buat hal… sayang…. huhuhu

    1. Author

      tak kan hilang , kecuali di koyak anak secara tak sengaja .. ni pun diorang belek smpai 10 kali akk ambik simpan , risau koyak hahaa

  5. saya simpan kat fb je. tp satu kemestian gak photobook ni. tapi takut kalau dah lama, gambar jd kusam, ntah2 10 tahun akan dtg baru buka blk photobook :p

    1. Author

      kalau nak buat photobook , boleh import gambar dr fb terus … 10 thn lagi tak tahu la mcm mana kan hihi

  6. mcm banyak pula offer dari groupon, dealmates dan lain-lain untuk buat photobook ni sekarang..
    design sendiri mmg puas hati.

  7. pasti hasilnya amat berbaloi nanti..
    gambar akan menjadi sejuta kenangan berharga 🙂

  8. entri ni tepat pada masanya..bard memang mencari servis yang ni..nak cuci gambar masa mak bard ada kat sini..

    1. Author

      ya .. boleh buat , akk pun byk letak gambar mak dlm album ni , sepanjang akk bawa mak pergi bercuti , nk tunjuk kat mak , mesti dia suka .. ngee~

  9. bagus nih, page pun banyak, harga pun berbaloi dgn kualitinya. hmm maybe bleh grab juga nih. kiranya semua gambar dlm tuh kita yang susun ek kak?

    1. Author

      yup kita susun sendiri , kalau nak masukkan banyak jgn buat mcm akk .. akk letak gambar besar2 , rasa rugi pula hee..

  10. Cara ini lebh tahan lama berbanding print gambar dan lekat dalam album…

  11. nk kena buat jgk…. gambr humaira dalam laptop dah hilang..laptop rosak…sayang rasanya… ada gambar yg betul2 beberapa minit lahir pun hilang… rasa ralat sgt2…nanti nk buat jgk la album ni….

    1. Author

      sementara ni zie simpan gambar mana yang hendak di buat dalam satu folder , atau buat album di facebook nanti import je dr facebook lagi senang zie ..

  12. Terima kasih puan atas informasinya, dengan servis dari site diatas kita bisa membuat sendiri album foto 🙂

  13. uish teruja ni….. kualiti pun nampak not bad tu 🙂

    1. Author

      teruja , keluar baby nanti buat ye .. ha bee simpan angan2 nak buat lagi lepas baby keluar ..

  14. gigih tekan enjen kuasa kuda lelaju kumpul dana photobook lak kehkehkeh!!

    1. Author

      tekan kakgah tekan , nak edit dulu pun blh ..edit pelan2 dah siap baru bayar .. hik2

  15. ishh.. menggoda pula bila tengok dlm blog ni

    tp serius, mmg berbaloi melabur duit begini sebab album kenangan… nk simpan dlm komputer, jgn haraplah nak bertahan sgt.

    album tradisional pulak, rasanya banyak juga kos kalau nak pi cuci gambar yg ada dlm simpanan ni kan

    1. Author

      kos nak print gambar digital mahal nis , bee pernah print tak la smpai beratus keping dah dekat 100 juga …. ni boleh muatkan banyak gambar kalau kita kreatif lagi .. satu page blh letak maksimum 8 gambar .. puas hati ..

  16. Cantik bee susun atur gambar dalam album tu bee..

    1. Author

      terima kasih umie .. gambar dr tahun 2009 … ada sikit2 jek lagi dek kerana format laptop banyak kali dah mcm2 jenis kerosakan ada ..

  17. menarik lah bee…harga pun berbaloi…taklah mahal sangat…bee bayar online ye…

    1. Author

      ye bayar online saja , selepas siap edit , kita klik checkout dia ada beri pilihan bank mana yang kita hendak buat pembayaran

  18. sekali pandang harganya mahal, tapi berbaloilah rasanya dengan quality gambar dan album yang cukup baik.

    1. Author

      kalau pandang mcm mahal , tp kalau nak print gambar di kedai harga nya lagi mahal DH .

    2. Author

      boleh buat album sempena perjumpaan denaihati ni 🙂 coming soon kalau ada rezeki lebih insyallah

  19. Author

    ye simpan gambar dlm 1 folder nanti senang nak upload ….. selamat meng edit 🙂

  20. harga yg ditawarkan memang berbaloi, alahai rasa nak buat jugalah.
    tunggu gaji masuk, sesambil tu selongkar koleksi gambar dulu..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *