Custom photo album secara online

Sticky post 48 hours 🙂 Akhirnya siap juga la photo album yang saya custom sendiri secara online di  Cheesebook.com.my dan telah pun selamat sampai ke pintu rumah saya. Allhamdulillah .. memang nak simpan gambar anak-anak di satu tempat supaya nanti boleh la anak cucu turut sama boleh melihat perjalanan atuk dan nenek nya dari muda sampai la ketua.. Mudah – mudahan ….

custom album sendiri online

Muka depan photo album menggunakan kertas keras (hardcover) dan gambar tu kalau ada yang perasan adalah gambar saya pergi ke cherating .. suka sangat dengan gambar begitu ..

Ada banyak gambar semasa husna membesar dan laila semasa dalam umur 1 tahun ke 2 tahun hilang  bergitu sahaja di sebabkan laptop rosak dulu .. sayang sangat .. jadi ada beberapa gambar laila yang sempat saya upload ke dalam blog , saya ambil dan masukkan ke dalam album ni semula. Tapi tak banyak sangat la ..

Saaaayang seribu kali sayang .. laptop ni tak boleh harap kang tiba-tiba buat hal habis koleksi gambar kita, blog pula berapa lama nak bertahan ? belum tahu lagi masa akan datang ..

2013-05-21 14.03.01

Photo album ni sampai betul-betul masa nak keluar dari rumah , jadi gambar pun memang di ambil di luar rumah .. di kedai makan .. hik3 ..

Becok je mulut laila tengok gambar dia dengan sepupu-sepupu nya .. semasa melawat ke Istana Negara.

 

2013-05-21 14.01.46

Sebelah kiri gambar laila dan husna semasa kecil .. kenangan ..

2013-05-21 14.02.20

Tak puas membelek … photo album yang cantik , gambar cantik … kertas pun berkualiti …

photobook malaysia terbaik

Untuk membuat custom photo album milik anda sendiri .. sila KLIK — >  SINI 

Seterusnya klik made now !

cheesebook 2

 

Kemudian pilih la jenis-jenis photo album yang di kehendaki sesuai dengan bajet dan keperluan korang …

Atau jika hendak buat surprise kepada ibu , klik la bahagian Happy Mother’s Day Photobook ..Frame yang di sediakan cantik sangat ….. masih ada lagi ..saya baru je login sebentar tadi …

Senarai harga photo album adalah seperti di bawah :

Mini square imagewrap hardcover photo Album
From: RM149
Size: 203mm x 203mm
No of pages: 40
Additional page: RM2
Cover: Imagewrap cover
Paper: 170gsm matte art paper

Mini landscape imagewrap hardcover photo album
From: RM99
Size: 190mm x 140mm
No of pages: 40
Additional page: RM2
Cover: Imagewrap cover
Paper: 170gsm matte art paper

Medium landscape imagewrap hardcover photo album
From: RM159
Size: 280mm x 206mm
No of pages: 40
Additional page: RM2
Cover: Imagewrap cover
Paper: 170gsm matte art paper

Large square imagewrap hardcover photo album
From: RM189
Size: 280mm x 280mm
No of pages: 40
Additional page: RM2
Cover: Imagewrap cover
Paper: 170gsm matte art paper

Large landscape imagewrap hardcover photo album
From: RM199
Size: 380mm x 280mm
No of pages: 40
Additional page: RM2
Cover: Imagewrap cover
Paper: 170gsm matte art paper

Image Softcover Photo Album 130mm x 130mm

Price: RM59
Size: 130mm x 130mm
No of pages: 60
Cover: Soft Cover Full image Print with 250gsm Art paper, Matt Lamination
Paper: 170gsm matte art paper with full color printing

cheesebook 3

Software ni mudah di gunakan .. Boleh upload gambar banyak – banyak , masukkan text , tukar atau pilih design frame , tukar atau pilih background gambar tersebut ..

Dah siap 1 page sila save , takut-takut tiba-tiba line internet buat hal .. kemudian sambung design page ke 2 pula .. begitulah seterusnya sehingga habis semua page .. kalau nak tambah page just tambah RM2 ..

Kemudian klik  checkout untuk pembayaran dan masukkan alamat rumah korang ..

Mudah kan ?

Dan seterunya tunggu la album sampai ke depan pintu .. hati bedegup degap nak tengok custom album tu .. percayalah …

Menarikk !!! Sign ini newletter cheesebook untuk mendapatkan promosi terkini dan menarik .. apa lagi ?

Klik http://www.cheesebook.com.my/  dan like facebook  https://www.facebook.com/cheesebook.com.my

Amat sesuai untuk album perkahwinan dan bayi baru lahir  jugaaaaa ~  

47 Comments

  1. Pujaan Haty 13 December 2014 Reply
  2. blogger lelaki 8 September 2013 Reply
  3. mummydearie 4 September 2013 Reply
  4. aku penghibur 24 June 2013 Reply
  5. Nora Karim 19 June 2013 Reply
  6. Nora Karim 19 June 2013 Reply
  7. Bedak Arab 27 May 2013 Reply
  8. ProfHariz 25 May 2013 Reply
  9. studio3 25 May 2013 Reply
  10. Izzuddin Fauzi 25 May 2013 Reply
    • puanbeeAuthor 25 May 2013 Reply
  11. Bidadari 25 May 2013 Reply
    • puanbeeAuthor 25 May 2013 Reply
  12. Mus 24 May 2013 Reply
    • puanbeeAuthor 25 May 2013 Reply
  13. HafizAmri 24 May 2013 Reply
  14. Puan Bardboo 23 May 2013 Reply
    • puanbeeAuthor 25 May 2013 Reply
  15. titan 23 May 2013 Reply
  16. akubiomed 23 May 2013 Reply
  17. eiela 23 May 2013 Reply
    • puanbeeAuthor 23 May 2013 Reply
  18. ahmadyani 23 May 2013 Reply
    • puanbeeAuthor 23 May 2013 Reply
  19. Zie Fauzi 22 May 2013 Reply
    • puanbeeAuthor 23 May 2013 Reply
  20. Rina 22 May 2013 Reply
  21. sha 22 May 2013 Reply
    • puanbeeAuthor 23 May 2013 Reply
  22. kakngah 22 May 2013 Reply
    • puanbeeAuthor 23 May 2013 Reply
  23. Ummi Hanie 22 May 2013 Reply
    • puanbeeAuthor 23 May 2013 Reply
  24. ummiross 22 May 2013 Reply
    • puanbeeAuthor 23 May 2013 Reply
  25. ummiarissa 22 May 2013 Reply
    • puanbeeAuthor 23 May 2013 Reply
  26. Denaihati 22 May 2013 Reply
    • puanbeeAuthor 23 May 2013 Reply
    • puanbeeAuthor 23 May 2013 Reply
  27. puanbeeAuthor 22 May 2013 Reply
  28. ejam 22 May 2013 Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.