Cukur rambut bayi di kedai “ane”

Bukan tak nak cukur rambut bayi masa bayi baru lahir. Selepas baby syamim di lahirkan , ada lah juga buat kenduri arwah dan doa selamat sambil untuk cukur rambut syamim tu. Tapi mak cik bidan yang biasa cukur tu cakap dia tak boleh buat. Sebab mata dah kelabu. Nak cari bidan lain tak cukup masa. Jadi masa tu buat kenduri arwah dan doa selamat je lah. Tak cukup pun rambut syamim.

Sekarang musim panas , rambut syamim pula lebat sangat-sangat , panjang sampai masuk dalam telinga , selalu berpeluh , baru je lepas mandi dah berpeluh kesian pula tengok dia.

Akhirnya dengan berat hati , bawa lah syamim ke kedai ane .. berdiri lama juga di depan kedai ane tu .. sampai ane panggil masuk. Mula-mula saya cakap nak potong sikit jek .. panjang sangat.

Ane pulak .. sibuk cadangkan botakkan terus , nanti rambut cantik la bla ~ bla ~

erm .. setuju je lah …

Duduk situ terus baca bismillah . risau lah syamim meragam ke apa-apa ke ..punya takut ni..

cukur rambut bayi

Nasib baik lah .. syamim ok .. siap senyum-senyum pandang kakak-kanak yang agah syamim dari belakang , sampai anne suruh kakak-kakak duduk diam , risau terkena kulit.

Ane guna mesin kejap jek …  berapa kali sogok jek dah habis rambut syamim.

Cukur rambut bayi di kedai "anne"

Fuh lega .. takut , risau jadi apa-apa semua ada.
Cukur rambut bayi di kedai "anne"

Ane trim sikit kasi comel 😛  syamim good boy ….. ayah senang hati dengar syamim baik macam ni.

Cukur rambut bayi di kedai "anne"Lepas syamim turn ibu pula. Biasa lah ibu yang baru lepas lahirkan anak rambut akan gugur tahap melampau. So pendek kan jugak. Syamim pula tunggu ibu sampai ” berkemwore” dengan maksunya.

Anak perempuan tak berapa kisah pasal rambut semasa kecil. 🙂 tapi anak lelaki kisah jugak la .. suka tengok rambut lelaki kemas-kemas.

Please follow and like us:
200

puanbee

Penafian : Ini adalah blog peribadi . Selain di nyatakan sumber image dan video adalah hak milik penulis. Penulis tidak akan bertanggngjawap jika terdapat kerosakan / kesan sampingan jika menggunakan info di dalam blog ini. Anda perlu berjumpa dengan pakar bertauliah terlebih dahulu. Admin juga tidak akan bertanggungjawap jika kesan pemakaian / penggunaan anda tidak sama seperti perkongsian review/pengalaman admin sendiri. Admin juga tidak akan bertanggungjawa atas semua komentar yang di tinggalkan di blog ini. Pembaca / komentar harus bertanggungjawap ke atas perbuatan atau penerimaan di atas pembacaan di blog ini.

Admin megucapkan ribuan terima kasih kerana singgah meluangkan masa membaca di sini. Semoga sihat dan ceria selalu :)

16 Comments:

  1. Pipinya sangat chubby, gemessss

  2. kelihatan comel sangat setelah cukur . lucunya tak jemu memandang

  3. bam bam nye dia…cute…anak Alynn tak pernah p gunting kat kedai..Alynn gunting sndri jer…tu pun susah anak tak bagi…huhu

  4. Salam puan bee.. terpanggil untuk tinggalkan komen..
    Comel nye baby..baik je dia ye masa gunting rambut..

  5. Wahhh macam suka jer dapat potong rambut..nangis pun tak..haha

  6. comey nya ank pn bee….gebusssss.baik lg diam je bila gunting.ank sy lau gunting menangis.

  7. alolo syahmi, mkin bulat n comel…..

  8. comal anak akak bee

  9. Subhanallah..awat comel sangt nih??dia menyusu badan ke Bee..geram nya tengok..

  10. Ooo bari tahu kenduri kesyukuran time cukur rambut bayi boleh skip skip.
    Btw comel lah dia… Geram tengok pipi gebu gitu 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *