Contest By Sunlight : Detik Bersama Sunlight

Saya rasa ramai yang kurang faham contest yang di anjurkan oleh sunlight di dalam entri lepas yang bertajuk Peraduan ” Detik Bersama Sunlight “ kerana agak meleret. Saya faham , tapi itu permintaan penaja.

Tapi tak apa .. saya tulis semula dan di ringkaskan sedikit serta saya ubah sedikit syarat contest ini supaya lebih memudahkan pembaca faham. Contest ni tak lama. Sekejap je habis , cepat-cepat upload gambar , kalau seorang saja join pun dia lah pemenang. Ha ha ha saya tak kisah.

una

Untuk sertai contest ini , senang sahaja.

 

  1. Upload sekeping gambar yang beerti bagi korang , terpulang nak selitkan botol sunlight atau tidak , asalkan detik tu beerti bagi korang.
  2. Upload gambar di dalam blog atau pun facebook anda dan seperti biasa kena serahkan { link entri/gambar di facebook yang telah di upload } ke SINI

*Jika guna facebook pastikan gambar tersebut di set dengan fungsi public , supaya orang sunlight senang nak tengok nanti.
*Jika guna blog , hanya serahkan link ya.

  • Tarikh tutup selewat-lewatnya pada pukul 11.59 malam pada 29 Julai.
  • Hadiah berupa set CORNINGWARE bernilai RM429.00 bakal dimenangi oleh 1 pemenang terpilih.

Semuanya akan di nilai dan hadiah akan diserahkan oleh pihak sunlight. Syarat dan terma lain sila rujuk disini

Peserta  :

  1. Pondokkecil
  2. Akubiomed 
  3. Kujie2
  4. Mykeledek 
  5. Yanmieonline
  6. Nadot
  7. Kakinakl
  8. Alamhati.com
  9. Oh! budu
  10. Senarai Peserta Facebook : Contest Detik Bersama Sunlight

puanbee

Penafian : Ini adalah blog peribadi . Selain di nyatakan sumber image dan video adalah hak milik penulis. Penulis tidak akan bertanggngjawap jika terdapat kerosakan / kesan sampingan jika menggunakan info di dalam blog ini. Anda perlu berjumpa dengan pakar bertauliah terlebih dahulu. Admin juga tidak akan bertanggungjawap jika kesan pemakaian / penggunaan anda tidak sama seperti perkongsian review/pengalaman admin sendiri. Admin juga tidak akan bertanggungjawa atas semua komentar yang di tinggalkan di blog ini. Pembaca / komentar harus bertanggungjawap ke atas perbuatan atau penerimaan di atas pembacaan di blog ini.

Admin megucapkan ribuan terima kasih kerana singgah meluangkan masa membaca di sini. Semoga sihat dan ceria selalu :)

90 Comments:

  1. Pingback: Budak Rajin

  2. Pingback: Peserta Facebook : Contest Detik Bersama Sunlight | Puanbee.Com

  3. Pingback: Peserta 9 : Contest detik bersama sunlight | Puanbee.Com

  4. Pingback: Peserta 8 : Contest Detik Bersama Sunlight | Puanbee.Com

  5. Pingback: Peserta 7 : Contest Detik bersama sunlight | Puanbee.Com

  6. Pingback: Peserta 6 : Contest Detik Bersama Sunlight | Puanbee.Com

  7. sudah join. nasib baik sempat lagi.

  8. Pingback: contest brought to you by sunlight : detik bersama sunlight - Oh! budu | Oh! budu

  9. cantik theme bee…jgn la tukar lagi yea… 🙂

    dah lama tk join contest..teringin tapi tak mampu…lepas ni insya allah akan join contest anjuran puanbee…

    selamat menjalani ibadah puasa…

  10. semoga berjaya kpd peserta..

  11. Dah join Puanbee!!.. tq 😉

  12. Pingback: Detik Bersama Sunlight | Nadot's Words

  13. nih akibat nya las2 sampai. mesti kena scroll panjang2 he2.
    kalu sempat, masukkan pix. nak tanya Puan Bee, imej superimpose boleh ke Pn. Bee. sebab dia kata gambar jer. kalu buleh, sempat ar. kalau tidak leh block adik masaira buat shooting heeeee.. thnks share puan bee…

  14. ala… xsempat nk join ni… xde komputer n internet bermula ptg ni sampai hari ahad… hukhukk… oh set corningware….

  15. Pingback: Peserta 5 : Contest Detik Bersama Sunlight | Puanbee.Com

  16. Owhh macam tu ye…. 🙂
    Boleh consider nak join kalau sempat ;D

  17. Pingback: Peserta 4 : Contest Detik Bersama Sunlight | Puanbee.Com

  18. senang je rupanya… mula2 tgk dalam entry 1st tu, memang agak meleret dan membebel.. hehe

  19. Saya sudah bagi link. huhu….

  20. Pingback: DETIK BERSAMA SUNLIGHT

  21. nak join jugak!!………… 29 Julai.. lambat lagi.. sempat aaa kalo nak join lagi..ehe

  22. Semoga berjaya puan bee…..mahal gak hadiah dia…cuma sayang utk sorang jeee…..

  23. Assalammualaikum.

    Lama sungguh tak menjengah ke sini. Selalu nampak Puan di awangan di sana-sini (maksudnya kat blogspere, ngehee). Pandang je nama PuanBee, teringat pulak yang naik gelongsor kat petronas.

    Alih-alih masuk nampak sunlight. Tapi sunlight ni memang berkesan lagi menciutkan lah.

    Selamat berpuasa : )

  24. Pingback: Peserta 3 : Contest Detik Bersama Sunlight | Puanbee.Com

  25. assalamualaikum puanbee , dayah first time kat sini.. 😀
    macam mudah je syarat, ingat nak join juga..meriahkan majlis..
    hihi..insya Allah , nanti dayah submit.
    😀

  26. nak join tapi ade 2 kekangan

    1. segan nak tunjok muka
    2. memang tak guna sunlight..:(

    • tak semestinya tunjuk muka sendiri , boleh tengok entir kujie2.com , dia tunjuk muka famili nya ..

      cadangan : bawa sebotol sunlight , letak di tmpt moreh/masjid dan ambik gambar , sedekah lah sunlight tu kat diorang ..yg penting ko ambik gambar byk2 , dan balik pilih satu yg bermakna ..

  27. Pingback: Peserta 2 : Contest Detik Bersama Sunlight | Puanbee.Com

  28. sunlight ni selalu digunakan oleh mak saya untuk mencuci pinggan, dari kami sekolah rendah sampailah sekarang. Cayalah Sunlight!

  29. akak pun guna sunlight, tapi setakat ni lebih suka menjadi pemerhati dan pembaca blog2 yang bertanding

  30. Pingback: Detik Bersama Sunglight Keluarga Kujie | Hidup Biar Sedap

  31. Menarik nih.. Kena cari gambo2 menarik dulu lah kak.. hehehe

  32. wifey pun guna sunlight..InsyaAllah, kalau sempat saya join meriahkan contest… Umm,siapa sesuai jadi model ya? Alisya laa..hik3..

  33. Ok, now baru faham hihi. Esok or mlm ni p beli sunlight n create detik yg bmakna. .huhu. Hadiahnya best

  34. Assalamualaikum…teringin juga mau mencuba..

  35. Sunlight pulak kali ni ye Bee…gud luck pada semua peserta…

  36. Puanbee, sy dah join..sory la lambat…sedang cari gambar cuci kawah masa kawin dulu..basuh pakai sunlight juga..tapi gambar tu tak jumpa..maybe duk dlm henpon lama kot..aduss..ingtkan ada simpan kat komputer..tak de rupanya..yang cuci pun tak termasuk gambar tu..memang tak de rezki la gambar basuh kawah tu..hahaha

  37. Pingback: Contest By Sunlight : Detik Bersama Sunlight | Pondok Kecil

  38. senang je contest ni..hadiah pun best…iskh rugi la plak kalau tak join..huhu..

  39. Ibu Mifzal Arsyad

    ingat x leh join..sbb bukan pengguna sunlight..

    bee…detik tu bererti tu apa2 detik la ya..hehe..

  40. Hadiah nya menarik tu Bee…lagi2 nak Raya ni…

  41. Saya telah membaca post ini.

  42. haha.. contest lagi.. kena join ni..

  43. […] pula sekarang ni, yang aku tahu blog puanbee ada buat contest. Blog Cik Tom pun ada buat contest juga. InsaAllah lepas ni aku boleh la bagi […]

  44. mnarik nie..gmbr pape pon takpe ke?

  45. Wife guna Sunlight kat rumah..boleh cuba kot masuk contest ni.. 🙂

  46. sesiapa yang berminat boleh join sama contest ni.sama2 meriahkan.hehe

  47. akak..ciktom free nanti ciktom join ye.. eh kena wajib tuan owner yg join ada dlm pic ke?? kl gmbr adik boleh?

  48. good luck untuk peserta contest. hebat hadiahnya, set corningware.

  49. Saya telah membaca post ini.

  50. macam menarik je contest ni

  51. memang suka pakai sunlight coz manyak buih woooo.. pinggan
    berkilat semacam.. Bau pun sodap.. Lembut pada tangan..

  52. siap ade reben lagik tu..hehe

  53. contest yang agak mudah.. pasti banyak saingan

  54. Saya telah membaca post ini.

  55. apa-ciri-ciri utama gamabr utk dipilih sebagai pemenang?

    • detik bersama sunlight , sy pun tk tahu kriteria pemilihan sbb pihak sunlight pilih , bg sy gambar yg menyentuh hati tu patut menang

  56. Saya harap tidak terlepas untuk menyertai contest ini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *