Char Kuey Teaw Sedap Sungai Buloh Layan Beb !!!

Char Kuey Teaw mana yang korang pernah makan dan sedap sangat-sangat ? meh kongsi di bawah … siapa tak makan Char Kuew Teaw memang rugi banyak lah beb… sebab nya Char Kuey Teaw ni antara makanan tersedap di Malaysia , erk ye ke ? puanbee cakap ye lah ….. kan…

Saya telah di jemput untuk merasa dan membuat sedikit review bagi  Kedai Char Kuey Teaw yang terletak di Sungai Buloh .. Untuk lebih memudahkan korang cari kedai ini , boleh lah cari Penjara Sungai Buloh dulu , kerana kedai ni terletak betul-betul di depan Penjara Tersebut.

Keistimewaan Char kuey Teaw Raja Udang

  • Telur ayam di basuh , Kicap di buat sendiri. Segalanya di masak oleh orang melayu kita walaupun ada pekerja dari vietnam.
Pelbagai jenis Char Kuey Teaw Raja Udang
Pelbagai jenis Char Kuey Teaw Raja Udang

Sebelum saya menempek gambar-gambar Char Kuew Teaw yang boleh buat korang meleleh air liur setiap kali terkenangkan Char Kuew Teaw meh kita layan :

Video Talking Tom yang mempelawa korang untuk layan Char Kuey Teaw Raja Udang yang terletak di hadapan Penjara Sungai Buloh dan tak ketinggalan pasukan pemakan yang puanbee bawak .. hahahaha ….

Best kan video talking tom ? layan beb …… Tengok gambar je lah boleh dak ? hehe … okey saya bagi … 5 bintang untuk char kuey teaw dia , adik beradik yang lain pun puji cakap sedap bangat .. kecuali suami saya cakap 4 bintang aje , sebab tak pedas .. ye lah .. lupa nak mintak owner kedai buat  pedas-pedas sikit untuk lelaki kacak saya tu …..Masa makan tu , saya dah borak-borak dengan adik-adik … sedap macam char kuey teaw sungai dua pulau pinang … tapi lepas habis makan ownernya datang , saya pun apa lagi terus lah interbiu sikit … dia cakap memang dia asal dari Pulau Pinang pun .. laaaa .. awat tak habaq awai-awai ..haa kan dah keluar bahasa utara ni..

Char Kuey Teaw Sedap
Char Kuey Teaw Besar Harga RM5.00 Sahaja

Ada 4 jenis Char Kuew Teaw disni .. perghh sedap beb .. udang pun banyak beb .. sampai tak larat nak makan beb… ai dah le pakai corset .. pendek kata Char Kuew Teaw Raja Udang tu tak pernah jumpa lagi di mana-mana , saya suka makan .. pantang ada tempat special mesti terjah … sebab tu lah saya cakap , memang tepat pilih saya … haha kalau tak sedap naya tukang kedai tu .. nasib baik sedap bangat.

Char Kuey Teaw Sedap
Char Kuey Teaw Kecil Harga RM4.00 Sahaja
Char Kuey Teaw Udang lebih , kerang lebih
Char Kuey Teaw Special – Udang dan kerang lebih tambah telur mata RM6.00
Char Kuey Teaw Sedap dan power
Char Kuey Teaw Raja Udang – Udang dan kerang lebih , tambah telur mata .. special sangat RM8.00

Di Kedai Char Kuey Teaw Raja Udang ni ada juga masakkan lain selain dari Char Kuey Teaw (CKT) tu … ada Nasi Lemak , tomyam dan lain-lain , sama macam kedai biasa.. kata owner kedai .. sebab nya buat makanan lain selain dari  CKT kerana ada permintaan dari pelanggan . OK juga idea tu kan ..

nasi lemak dish
Nasi lemak di kedai yang sama , Harga RM2 untuk hidangan biasa , RM4 untuk hidangan biasa + ayam goreng

Mula-mula semua belagak .. tak nak makan Nasi Lemak disini .. siap order untuk budak-budak je .. Una sampai sedih lah dia mengenangkan nasib tak dapat makan Udang yang melambak dalam Char Kuey Teaw tu .. last-last sekali masukkan sesudu Nasi Lemak ke dalam mulut .. Semua orang bagaikan terpesona.. lawak pulak tengok perangai masing-masing .. Nasi Lemak dia sedap sangat , terasa halia , bawang putih , santan .. lemak dengan nasi nya yang lembut … perghhh … 5 bintang dari 5 bintang untuk Nasi Lemak.

nasi lemak sedap , sambal sedap di sungai buloh
Nasi Lemak biasa + ayam goreng RM4 sahaja….

sungai buloh

Char Kuey Teaw raja udang sungai buloh
Puan Pemakan

Puan pemakan yang tetap tersenyum walaupun sebenarnya risau berat badan saya bertambah lagi , setiap nak pergi review kedai makanan saya tak makan benda berat2 okeyh … teruk..

Char Kuey Teaw raja udang sungai buloh
Pasukan pemakan – 0
Char Kuey Teaw raja udang sungai buloh
Pasukan pemakan – 1

Tapau untuk si suami saya , lelaki kacak katakan , #doplohpatjam kerja … layannnnn ..

Char Kuey Teaw raja udang sungai buloh
Pasukan pemakan – 3

Permata hati bertiga tetap menjadi follower paling setia abad ini..

Char Kuey Teaw raja udang sungai buloh
Pasukan pemakan – 2

Pergi comel , balik comot .. apa tidaknya duk kopek udang tu tak habis-habis … sebenarnya ada video , tapi upload di youtube tak lepas-lepas lagi …

Char Kuey Teaw
Char Kuey Teaw Raja Udang- sungai buloh – Pandangan papan tanda di waktu malam

Ok last sekali .. nak bagi berapa bintang ? saya bagi 5 bintang , adik beradik yang lain pun sama kecuali suami saya yang makan Char Kuey Teaw yang telah sejuk bagi 4 bintang .. sebab kurang pedas katanya .. hikss..

Walau apa pun berterima kasih pada owner kedai iaitu syada kerana menjemput puanbee sekeluarga untuk merasa Char Kuey Teaw Raja Udang  dan Nasil Lemak  yang sangat sedap.. bila bercakap dengan orang pasal Char Kuey Teaw ni ….

Saya sendiri terasa terliur-liur .. memang sedap … tapi agak jauh dari Ampang , mungkin boleh buka cawangan nanti ..

Alamat Kedai Char Kuew Teaw Raja Udang

LOT 272 BATU 20

JALAN KUALA SELANGOR

SELANGOR DARUL EHSAN

No Telefon : 017- 2429882 (syada) / 010-2266272

Buka jam 5pm – 2am setiap hari.

Facebook :

Email : rajaudangckt@yahoo.com

Sedia menerima tempahan katering dan juga untuk majlis-majlis keramaian.

P/S : Bermula jam 7 malam ada projektor di pasang , sesuai sangat kalau nak tengok Euro nanti .. ehemm….

53 Comments

  1. Mohd Shubhi 19 September 2013 Reply
    • ain 1 January 2015 Reply
  2. Anarm 19 September 2013 Reply
  3. TR 19 September 2013 Reply
  4. Diana 19 September 2013 Reply
  5. kak ina kl 19 September 2013 Reply
  6. safi 25 August 2012 Reply
    • safi 25 August 2012 Reply
      • puanbeeAuthor 19 September 2013 Reply
  7. Myra Jay 13 June 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 13 June 2012 Reply
  8. akubiomed 13 June 2012 Reply
  9. myvitrd 13 June 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 13 June 2012 Reply
  10. onlajer 12 June 2012 Reply
  11. Ummi Hanie 12 June 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 12 June 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 12 June 2012 Reply
  12. Denaihati 12 June 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 12 June 2012 Reply
  13. mrs.yie 12 June 2012 Reply
    • mrs.yie 12 June 2012 Reply
      • puanbeeAuthor 12 June 2012 Reply
  14. yusri 12 June 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 12 June 2012 Reply
      • yusri 12 June 2012 Reply
        • puanbeeAuthor 12 June 2012 Reply
  15. fieda 12 June 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 12 June 2012 Reply
  16. Qaseh Gifts 12 June 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 12 June 2012 Reply
      • Qaseh Gifts 12 June 2012 Reply
        • puanbeeAuthor 12 June 2012 Reply
  17. Juan 12 June 2012 Reply
    • nurmisnan 12 June 2012 Reply
      • puanbeeAuthor 12 June 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 12 June 2012 Reply
    • Diana 19 September 2013 Reply
  18. Terbelog 12 June 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 12 June 2012 Reply
  19. Nadot 12 June 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 12 June 2012 Reply
  20. titan 12 June 2012 Reply
  21. Ikhtiar Shah 12 June 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 12 June 2012 Reply
  22. Sara 12 June 2012 Reply
  23. Sara 11 June 2012 Reply
  24. daddydee 11 June 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 12 June 2012 Reply
  25. ummiross 11 June 2012 Reply
  26. yayahnasake 11 June 2012 Reply
  27. Mus 11 June 2012 Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.