Jun
2012

Char Kuey Teaw Sedap Sungai Buloh Layan Beb !!!

Char Kuey Teaw mana yang korang pernah makan dan sedap sangat-sangat ? meh kongsi di bawah … siapa tak makan Char Kuew Teaw memang rugi banyak lah beb… sebab nya Char Kuey Teaw ni antara makanan tersedap di Malaysia , erk ye ke ? puanbee cakap ye lah ….. kan…

Saya telah di jemput untuk merasa dan membuat sedikit review bagi  Kedai Char Kuey Teaw yang terletak di Sungai Buloh .. Untuk lebih memudahkan korang cari kedai ini , boleh lah cari Penjara Sungai Buloh dulu , kerana kedai ni terletak betul-betul di depan Penjara Tersebut.

Keistimewaan Char kuey Teaw Raja Udang

  • Telur ayam di basuh , Kicap di buat sendiri. Segalanya di masak oleh orang melayu kita walaupun ada pekerja dari vietnam.
Pelbagai jenis Char Kuey Teaw Raja Udang

Pelbagai jenis Char Kuey Teaw Raja Udang

Sebelum saya menempek gambar-gambar Char Kuew Teaw yang boleh buat korang meleleh air liur setiap kali terkenangkan Char Kuew Teaw meh kita layan :

Video Talking Tom yang mempelawa korang untuk layan Char Kuey Teaw Raja Udang yang terletak di hadapan Penjara Sungai Buloh dan tak ketinggalan pasukan pemakan yang puanbee bawak .. hahahaha ….

Best kan video talking tom ? layan beb …… Tengok gambar je lah boleh dak ? hehe … okey saya bagi … 5 bintang untuk char kuey teaw dia , adik beradik yang lain pun puji cakap sedap bangat .. kecuali suami saya cakap 4 bintang aje , sebab tak pedas .. ye lah .. lupa nak mintak owner kedai buat  pedas-pedas sikit untuk lelaki kacak saya tu …..Masa makan tu , saya dah borak-borak dengan adik-adik … sedap macam char kuey teaw sungai dua pulau pinang … tapi lepas habis makan ownernya datang , saya pun apa lagi terus lah interbiu sikit … dia cakap memang dia asal dari Pulau Pinang pun .. laaaa .. awat tak habaq awai-awai ..haa kan dah keluar bahasa utara ni..

Char Kuey Teaw Sedap

Char Kuey Teaw Besar Harga RM5.00 Sahaja

Ada 4 jenis Char Kuew Teaw disni .. perghh sedap beb .. udang pun banyak beb .. sampai tak larat nak makan beb… ai dah le pakai corset .. pendek kata Char Kuew Teaw Raja Udang tu tak pernah jumpa lagi di mana-mana , saya suka makan .. pantang ada tempat special mesti terjah … sebab tu lah saya cakap , memang tepat pilih saya … haha kalau tak sedap naya tukang kedai tu .. nasib baik sedap bangat.

Char Kuey Teaw Sedap

Char Kuey Teaw Kecil Harga RM4.00 Sahaja

Char Kuey Teaw Udang lebih , kerang lebih

Char Kuey Teaw Special – Udang dan kerang lebih tambah telur mata RM6.00

Char Kuey Teaw Sedap dan power

Char Kuey Teaw Raja Udang – Udang dan kerang lebih , tambah telur mata .. special sangat RM8.00

Di Kedai Char Kuey Teaw Raja Udang ni ada juga masakkan lain selain dari Char Kuey Teaw (CKT) tu … ada Nasi Lemak , tomyam dan lain-lain , sama macam kedai biasa.. kata owner kedai .. sebab nya buat makanan lain selain dari  CKT kerana ada permintaan dari pelanggan . OK juga idea tu kan ..

nasi lemak dish

Nasi lemak di kedai yang sama , Harga RM2 untuk hidangan biasa , RM4 untuk hidangan biasa + ayam goreng

Mula-mula semua belagak .. tak nak makan Nasi Lemak disini .. siap order untuk budak-budak je .. Una sampai sedih lah dia mengenangkan nasib tak dapat makan Udang yang melambak dalam Char Kuey Teaw tu .. last-last sekali masukkan sesudu Nasi Lemak ke dalam mulut .. Semua orang bagaikan terpesona.. lawak pulak tengok perangai masing-masing .. Nasi Lemak dia sedap sangat , terasa halia , bawang putih , santan .. lemak dengan nasi nya yang lembut … perghhh … 5 bintang dari 5 bintang untuk Nasi Lemak.

nasi lemak sedap , sambal sedap di sungai buloh

Nasi Lemak biasa + ayam goreng RM4 sahaja….

sungai buloh

Char Kuey Teaw raja udang sungai buloh

Puan Pemakan

Puan pemakan yang tetap tersenyum walaupun sebenarnya risau berat badan saya bertambah lagi , setiap nak pergi review kedai makanan saya tak makan benda berat2 okeyh … teruk..

Char Kuey Teaw raja udang sungai buloh

Pasukan pemakan – 0

Char Kuey Teaw raja udang sungai buloh

Pasukan pemakan – 1

Tapau untuk si suami saya , lelaki kacak katakan , #doplohpatjam kerja … layannnnn ..

Char Kuey Teaw raja udang sungai buloh

Pasukan pemakan – 3

Permata hati bertiga tetap menjadi follower paling setia abad ini..

Char Kuey Teaw raja udang sungai buloh

Pasukan pemakan – 2

Pergi comel , balik comot .. apa tidaknya duk kopek udang tu tak habis-habis … sebenarnya ada video , tapi upload di youtube tak lepas-lepas lagi …

Char Kuey Teaw

Char Kuey Teaw Raja Udang- sungai buloh – Pandangan papan tanda di waktu malam

Ok last sekali .. nak bagi berapa bintang ? saya bagi 5 bintang , adik beradik yang lain pun sama kecuali suami saya yang makan Char Kuey Teaw yang telah sejuk bagi 4 bintang .. sebab kurang pedas katanya .. hikss..

Walau apa pun berterima kasih pada owner kedai iaitu syada kerana menjemput puanbee sekeluarga untuk merasa Char Kuey Teaw Raja Udang  dan Nasil Lemak  yang sangat sedap.. bila bercakap dengan orang pasal Char Kuey Teaw ni ….

Saya sendiri terasa terliur-liur .. memang sedap … tapi agak jauh dari Ampang , mungkin boleh buka cawangan nanti ..

Alamat Kedai Char Kuew Teaw Raja Udang

LOT 272 BATU 20

JALAN KUALA SELANGOR

SELANGOR DARUL EHSAN

No Telefon : 017- 2429882 (syada) / 010-2266272

Buka jam 5pm – 2am setiap hari.

Facebook :

Email : rajaudangckt@yahoo.com

Sedia menerima tempahan katering dan juga untuk majlis-majlis keramaian.

P/S : Bermula jam 7 malam ada projektor di pasang , sesuai sangat kalau nak tengok Euro nanti .. ehemm….

Search

52 thoughts on “Char Kuey Teaw Sedap Sungai Buloh Layan Beb !!!

  1. ada 3 komen sy sebagai cobaan pertama dan mungkin kali terakhir di kedai ini;
    1. sila prihatin dgn keBERSIHan premis – atas meja makan ada 2, 3 ketul najis cicak
    2. sila tingkatkan keBERSIHan premis – lantai kotor, dapur ‘kelihatan’ kotor
    3. sila pastikan keBERSIHan dan kekemasan para pekerja – pastikan pekerja anda memakai penutup kepala sbg pengendali makanan.

    * NOTA KAKI : bimbing pekerja hantar dan letak makanan di meja pelanggan dgn tertib. usah main lempar saje dan makanan yg tak diletak bebetul dlm pinggan “terseret” atas meja.

    * RASA : so-so saje. tapi apa guna sedap sekalipun jika keBERSIHan diabaikan.

  2. saya dari kecil sampai la besar x pernah dengar akan apa itu char koey tiaw, itulah benda yang asing bagi saya, ini kerana makanan ini tidak popular atau tiada langsung dikawasan saya iaitu johor, bila saya ke utara narulah saya kenal apa itu char koew tiaw dan saya telah merasainya, memang sedap
    Juan recently posted..Iklan Google Adsense Yang Patut DiblockMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge