Char Kuey Teaw Sedap Sungai Buloh Layan Beb !!!

Char Kuey Teaw mana yang korang pernah makan dan sedap sangat-sangat ? meh kongsi di bawah … siapa tak makan Char Kuew Teaw memang rugi banyak lah beb… sebab nya Char Kuey Teaw ni antara makanan tersedap di Malaysia , erk ye ke ? puanbee cakap ye lah ….. kan…

Saya telah di jemput untuk merasa dan membuat sedikit review bagi  Kedai Char Kuey Teaw yang terletak di Sungai Buloh .. Untuk lebih memudahkan korang cari kedai ini , boleh lah cari Penjara Sungai Buloh dulu , kerana kedai ni terletak betul-betul di depan Penjara Tersebut.

Keistimewaan Char kuey Teaw Raja Udang

  • Telur ayam di basuh , Kicap di buat sendiri. Segalanya di masak oleh orang melayu kita walaupun ada pekerja dari vietnam.
Pelbagai jenis Char Kuey Teaw Raja Udang

Pelbagai jenis Char Kuey Teaw Raja Udang

Sebelum saya menempek gambar-gambar Char Kuew Teaw yang boleh buat korang meleleh air liur setiap kali terkenangkan Char Kuew Teaw meh kita layan :

Video Talking Tom yang mempelawa korang untuk layan Char Kuey Teaw Raja Udang yang terletak di hadapan Penjara Sungai Buloh dan tak ketinggalan pasukan pemakan yang puanbee bawak .. hahahaha ….

Best kan video talking tom ? layan beb …… Tengok gambar je lah boleh dak ? hehe … okey saya bagi … 5 bintang untuk char kuey teaw dia , adik beradik yang lain pun puji cakap sedap bangat .. kecuali suami saya cakap 4 bintang aje , sebab tak pedas .. ye lah .. lupa nak mintak owner kedai buat  pedas-pedas sikit untuk lelaki kacak saya tu …..Masa makan tu , saya dah borak-borak dengan adik-adik … sedap macam char kuey teaw sungai dua pulau pinang … tapi lepas habis makan ownernya datang , saya pun apa lagi terus lah interbiu sikit … dia cakap memang dia asal dari Pulau Pinang pun .. laaaa .. awat tak habaq awai-awai ..haa kan dah keluar bahasa utara ni..

Char Kuey Teaw Sedap

Char Kuey Teaw Besar Harga RM5.00 Sahaja

Ada 4 jenis Char Kuew Teaw disni .. perghh sedap beb .. udang pun banyak beb .. sampai tak larat nak makan beb… ai dah le pakai corset .. pendek kata Char Kuew Teaw Raja Udang tu tak pernah jumpa lagi di mana-mana , saya suka makan .. pantang ada tempat special mesti terjah … sebab tu lah saya cakap , memang tepat pilih saya … haha kalau tak sedap naya tukang kedai tu .. nasib baik sedap bangat.

Char Kuey Teaw Sedap

Char Kuey Teaw Kecil Harga RM4.00 Sahaja

Char Kuey Teaw Udang lebih , kerang lebih

Char Kuey Teaw Special – Udang dan kerang lebih tambah telur mata RM6.00

Char Kuey Teaw Sedap dan power

Char Kuey Teaw Raja Udang – Udang dan kerang lebih , tambah telur mata .. special sangat RM8.00

Di Kedai Char Kuey Teaw Raja Udang ni ada juga masakkan lain selain dari Char Kuey Teaw (CKT) tu … ada Nasi Lemak , tomyam dan lain-lain , sama macam kedai biasa.. kata owner kedai .. sebab nya buat makanan lain selain dari  CKT kerana ada permintaan dari pelanggan . OK juga idea tu kan ..

nasi lemak dish

Nasi lemak di kedai yang sama , Harga RM2 untuk hidangan biasa , RM4 untuk hidangan biasa + ayam goreng

Mula-mula semua belagak .. tak nak makan Nasi Lemak disini .. siap order untuk budak-budak je .. Una sampai sedih lah dia mengenangkan nasib tak dapat makan Udang yang melambak dalam Char Kuey Teaw tu .. last-last sekali masukkan sesudu Nasi Lemak ke dalam mulut .. Semua orang bagaikan terpesona.. lawak pulak tengok perangai masing-masing .. Nasi Lemak dia sedap sangat , terasa halia , bawang putih , santan .. lemak dengan nasi nya yang lembut … perghhh … 5 bintang dari 5 bintang untuk Nasi Lemak.

nasi lemak sedap , sambal sedap di sungai buloh

Nasi Lemak biasa + ayam goreng RM4 sahaja….

sungai buloh

Char Kuey Teaw raja udang sungai buloh

Puan Pemakan

Puan pemakan yang tetap tersenyum walaupun sebenarnya risau berat badan saya bertambah lagi , setiap nak pergi review kedai makanan saya tak makan benda berat2 okeyh … teruk..

Char Kuey Teaw raja udang sungai buloh

Pasukan pemakan – 0

Char Kuey Teaw raja udang sungai buloh

Pasukan pemakan – 1

Tapau untuk si suami saya , lelaki kacak katakan , #doplohpatjam kerja … layannnnn ..

Char Kuey Teaw raja udang sungai buloh

Pasukan pemakan – 3

Permata hati bertiga tetap menjadi follower paling setia abad ini..

Char Kuey Teaw raja udang sungai buloh

Pasukan pemakan – 2

Pergi comel , balik comot .. apa tidaknya duk kopek udang tu tak habis-habis … sebenarnya ada video , tapi upload di youtube tak lepas-lepas lagi …

Char Kuey Teaw

Char Kuey Teaw Raja Udang- sungai buloh – Pandangan papan tanda di waktu malam

Ok last sekali .. nak bagi berapa bintang ? saya bagi 5 bintang , adik beradik yang lain pun sama kecuali suami saya yang makan Char Kuey Teaw yang telah sejuk bagi 4 bintang .. sebab kurang pedas katanya .. hikss..

Walau apa pun berterima kasih pada owner kedai iaitu syada kerana menjemput puanbee sekeluarga untuk merasa Char Kuey Teaw Raja Udang  dan Nasil Lemak  yang sangat sedap.. bila bercakap dengan orang pasal Char Kuey Teaw ni ….

Saya sendiri terasa terliur-liur .. memang sedap … tapi agak jauh dari Ampang , mungkin boleh buka cawangan nanti ..

Alamat Kedai Char Kuew Teaw Raja Udang

LOT 272 BATU 20

JALAN KUALA SELANGOR

SELANGOR DARUL EHSAN

No Telefon : 017- 2429882 (syada) / 010-2266272

Buka jam 5pm – 2am setiap hari.

Facebook :

Email : rajaudangckt@yahoo.com

Sedia menerima tempahan katering dan juga untuk majlis-majlis keramaian.

P/S : Bermula jam 7 malam ada projektor di pasang , sesuai sangat kalau nak tengok Euro nanti .. ehemm….

Comments

  1. Mungkin komen yang pertama tu silap kedai atau terserempak kebetulan masa dia pergi ke sana…tak perlulah delete rasanya, itu jadi tandatanya untuk kita pergi dan lihat sendiri
    Mohd Shubhi recently posted..Kisah kereta Volvo seorang usahawan #2My Profile

  2. Nampak macam sedap. Tapi saya tak berapa ngam dengan udang..
    Anarm recently posted..Beli Perkakas Dapur di LazadaMy Profile

  3. Wah udang besar, mesti cuba…
    TR recently posted..Permohonan Sekolah Menengah Teknik dan Kolej Vokasional 2014My Profile

  4. Kat sini banyak kedai CKT.banyak yang sedap2..setakat ni yang tak sedap tak de jumpa lagi..

    Kalau tak sedap tu maknanya saya masak sendiri..hahahah
    Diana recently posted..JANGAN MAIN KOMEN JE!!My Profile

  5. wah menggiurkan..kalau betul kamu kata dapur dan pekerja bersih ok lah kan..

  6. ada 3 komen sy sebagai cobaan pertama dan mungkin kali terakhir di kedai ini;
    1. sila prihatin dgn keBERSIHan premis – atas meja makan ada 2, 3 ketul najis cicak
    2. sila tingkatkan keBERSIHan premis – lantai kotor, dapur ‘kelihatan’ kotor
    3. sila pastikan keBERSIHan dan kekemasan para pekerja – pastikan pekerja anda memakai penutup kepala sbg pengendali makanan.

    * NOTA KAKI : bimbing pekerja hantar dan letak makanan di meja pelanggan dgn tertib. usah main lempar saje dan makanan yg tak diletak bebetul dlm pinggan “terseret” atas meja.

    * RASA : so-so saje. tapi apa guna sedap sekalipun jika keBERSIHan diabaikan.

  7. Kuah melimpah ruah membikin diriku menelan liur jela :)

    dengan udang banyak, berapa ekor udang Bee?
    Myra Jay recently posted..Wish Me Luck for Final ExamMy Profile

  8. Lihat kuahnya banjir dan undang besar-besar belaka. Puas makan dan hendak tambah lagi.
    akubiomed recently posted..Wordless Wednesday – # naik pelaminMy Profile

  9. wah kena terjah ni.. sebab dekat je dengan rumah.. rasanya sebelum ni owner ni pernah jemput juga buat review.. tapi asik buzy je tak sempat2 nak gi terjah.. rasanya kena terjah juga ni.. hehehe
    myvitrd recently posted..Sesi Terjah Restoran Nasi Kukus Shah AlamMy Profile

  10. terbaik lah siap ada si Tom untuk buat promo
    onlajer recently posted..Segmen Tambah Follower Dan Rakan BloggerMy Profile

  11. wah sedap ek…

    seb bek kat area nis ni ade char kuey teow sedap, mmg pupuler hari2 ramai org dtg… letaknye betul2 depan tmn perumahan mak nis… harga pun baru rm3.50…

    tp nis ni peliknye tak suke udang2 byk2 ni, so sgt xsesuai makan mee banjir kan? ;)
    Ummi Hanie recently posted..Perkembangan Munirah di TCB sepanjang tempoh 5 bulanMy Profile

  12. five star, mesti sodap banget. tengok pun dah tak bole tahan, dgn udang besar mcm tu. harga pun murah.

  13. bee,akak tak suka makan kuwe tiau basah2 macam ni..akak suka makan yg kering tu je..hehe..kalau basah2 macam tu tak reti nak makanlah..kalau macam tu punya gaya, akak makan udang je lah..haha :D
    mrs.yie recently posted..CONTOHILAH REMAJA LELAKI INIMy Profile

  14. nampak cam best char kuey teow tu…sungguh mengiurkan…
    yusri recently posted..Apa Ada Pada WWW1My Profile

  15. mmg nmpk sedap…
    fieda recently posted..Hadiah dari rakan blogger tersayangMy Profile

  16. bee, tq bagi review. Dah masukkan dalam senarai restoran yang perlu dilawati.
    Qaseh Gifts recently posted..Hamper Ramadhan & Aidilfitri 2012/1432My Profile

  17. saya dari kecil sampai la besar x pernah dengar akan apa itu char koey tiaw, itulah benda yang asing bagi saya, ini kerana makanan ini tidak popular atau tiada langsung dikawasan saya iaitu johor, bila saya ke utara narulah saya kenal apa itu char koew tiaw dan saya telah merasainya, memang sedap
    Juan recently posted..Iklan Google Adsense Yang Patut DiblockMy Profile

  18. pembantu la sgt kucing tu hehe
    good idea
    Terbelog recently posted..24 Artis Malaysia Yang Sudah BertudungMy Profile

  19. Waaahhh… Siyes nampak sedap gile! Yg saya suka dari zaman belajar dulu, Char Koay Teow depan LRT Stesen Universiti kat Kerinchi. Tatau ada lg ke tak, lama dah x pergi.. =)
    Nadot recently posted..Abang Ensem di Mata AkuMy Profile

  20. ha..baru jumpa..
    titan recently posted..Penangan DiGi WWWOW Awards 2012My Profile

  21. fulaweh banjir tu.mestisedap makan ramai2.kan
    Ikhtiar Shah recently posted..Isu Hantaran Dan Kos Perbelanjaan Majlis PerkahwinanMy Profile

  22. nmpk sodap yer..hehehehe
    sungai 2 penang pom sdp gak!
    Sara recently posted..Lirik Harapan – Hyper Act (ost seindah sakura)My Profile

  23. Sara selalu jgk lalu area tu dulu. Tak perasan plak ada kedai ni. Boleh la singgah lepas nih. :)
    Sara recently posted..Tudung Inner Neck Untuk Tudung JarangMy Profile

  24. 2pm – 5pm je bukak kedai ek?malam tak berniaga ek?

    Da lama tak pekena char keow teow.

  25. memang meleleh sungguh airliur tengok char kuey teaw tu bee,mana tahu satu hari ummi dapat terjah ke sana..
    ummiross recently posted..JAMBANGAN UKHWAHMy Profile

  26. terliur ku melihatnya…lapo lak tetiba :)

  27. bestnya mee tu.. kelaparan ni dibuatnya
    Mus recently posted..Gambar Dan Senarai Peserta Akhir Miss Earth Sabah 2012My Profile

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

%d bloggers like this: