Kecoh minggu ni isu berkaitan pasangan artis yang baru mendirikan rumahtangga bila pihak lelaki rasa perkahwinan mereka itu tidak sah di sebabkan semasa mereka bernikah pihak perempuan masih lagi isteri orang. Apa yang saya faham tentang isu ni adalah.. Masalah perkahwinan di luar negara. Bila berlaku penceraian memang agak rumit, lebih lebih lagi sekiranya perkahwinan tu tidak di daftarkan selepas bernikah di negara jiran atau mana2 negara lain Memang perkahwinan itu sah dari sudut agama cuma dari sudut undang undang mungkin tidak di diktiraf dan jika berlaku penceraian ia menyebabkan banyak masalah akan berlaku terutama bila pasangan tersebut ingin bernikah …
Lebih kurang 9 hari lagi kita akan menyambut hari raya aidiladha atau di kenali sebagai Hari raya korban. Masa tu memang jenuh la makan daging korban. Time tu ramai yang akan ambil kesempatan untuk mengadakan ibadah korban. Yelah.. Memang itulah waktu untuk di lakukan ibadah korban. Selain menunaikan haji. Bersempena Hari raya korban.. Banyak juga tengok iklan iklan promo drama melayu sepanjang cuti raya korban. Antaranya Drama Jangan sembelih Merah.Nampak menarik & santai untuk di tonton seisi keluarga sebab ia mengisahkan tentang seorang budak perempuan yang sangat rapat dengan seekor kambing yang di beri nama merah. Dari iklan promo ia …
Semua orang tahu sekarang tengah berlangsungnya Suka SEA yang ke 29 di Bukit Jalil, Malaysia ok. Banyak acara sukan di pertandingan dari berbagai negara. Tapi saya rasa masih ramai yang tak tahu sejarah sukan SEA ni.. Jadi elok la bersempena sukan SEA yang ke 29 di adakan di Malaysia ni saya kongsikan sedikit sejarah sukan SEA Sukan Asia Tenggara (juga dikenali sebagai Sukan SEA, boleh juga di panggil SEAG (“SouthEast Asian Games “)), merupakan sebuah temasya sukan dwi-tahunan yang membabitkan 11 negara Asia Tenggara. Sukan ini berada dipimpin oleh Persekutuan Sukan Asia Tenggara dengan kerjasama Komiti Olimpik Antarabangsa (IOC) dan Majlis Olimpik Asia. Pada asalnya, Sukan Asia Tenggara …
Tadi saya tertonton rancangan Wanita Hari ini tapi saya tak berapa pasti dalam segmen apa. Tapi ada aktiviti memasak beberapa kumpulan kat situ. Salah satu menu yang saya rasa rare adalah menu Laksa tempoyak. Saya sendiri tak pasti siapa pencetus resepi laksa tempoyak ni tapi kita biasa dengar masakan berasaskan tempoyak ni terkenal di negeri perak & pahang tapi laksa tempoyak memang sesuatu yang sangat rare. Bila saya buat post di facebook berkaitan laksa tempoyak ni ternyata ramai masih pelik dengan menu ni. Mungkin masing masing membayangkan Laksa kuah ikan di campur dengan tempoyak yang kita tahu di perbuat dari …
Beto Kusyairy antara pelakon yang mempunyai bakat lakonan yang sangat berkualiti & tersendiri. Setiap watak yang di bawa kan dalam setiap lakonannya jarang ada yang mengecewakan. Dari memek muka, cara bercakap & cara mengekpresikan watak tu.. Beto memang mempunyai Identitinya tersendiri. Beto antara selebriti yang layak bergelar pelakon sebenar. Tidak bersandarkan kontroversi atau rupa paras.. dia mempertaruhkan bakat semata mata untuk menyerlah dalam industri hiburan tempatan. Bagi peminat Beto Kusyairy mesti rindu lakonan dia kan.. Kalau yang rindu mala ni jangan lupa tengok Drama Playboy di mindaku lakonan Beto Kusyairy & di gandingkan dengan Nad Zainal. Dua gandingan pelakon yang …