Bagi wanita wanita yang sedang hamil tentu nak jaga kandungan sebaik mungkin agar anak yang di kandung nanti membesar dengan sihat & lahir dengan sempurna kan. Mana ada ibu bapa yang harap anak dalam kandungan menghadapi apa2 masalah kesihatan apatah lagi bila lahir. Semua mengharapkan yang terbaik. Sebab tu la kena jaga dari awal kandungan supaya janin membesar dengan baik. Kena jaga pemakan semasa mengandung jangan ikut tekak jer.. Yer betul kadang kadang ibu mengandungi mengalami mengidam makanan tu ini.. Tapi gejala mengidam ni sebenarnya boleh di kawal. Sebab ia cuma nafsu.. Apa yang rasa memudaratkan tu banyak banyak Isghtifar …
Bagi yang sedang mengandung anak pertama mungkin banyak perkara yang mereka belum tahu. Dah tentu sepanjang kehamilan tu menjadi debaran buat semua ibu ibu yang pertama kali nak sambut kelahiran cahayamata ni kan.. Kat sini saya nak sharekan satu petua atau tips untuk semua ibu ibu yang dah sarat atau menunggu hari nak bersalin agak memudahkan & mengurangkan sakit kontraksi.. Anda boleh cuba amalkan perkara ni di hujung kehamilan Banyakkan bergerak kurangkan berbaring & tidur Mandi air suam, di katakan dapat mengurangkan kontraksi Minta suami urutkan belakang badan & kaki Kerap buang air kecil untuk kosongkan pundi kencing Sentiasa tenang …
Tak semua orang tahu nama nama & jenis ikan walaupun dia tahu memasak. Kadang kadang ada ikan yang nampak rupa macam sama tapi sebenarnya lain namanya. Penting untuk kita ambil tahu nama & jenis ikan ni sebab kadang kadang ada masakan yang tidak sesuai guna sebarangan ikan. Dia kena guna jenis tertentu saja. Mungkin cara masak & rasa dia mainkan peranan penting dalam sesuatu menu tu. Jadi hari ni bersantai santai hari minggu kat rumah jom saya kenalkan anda dengan jenis jenis ikan yang biasa kita nampak di jual di pasar basah atau di kedai2 runcit mahupun pasaraya. Cukup anda …
Petang petang saya suka juga layan drama Melayu kat TV walau kebanyakkan drama ulangan bukan drama baru. Almaklum la sambil menyiapkan kerja kerja online di rumah, tak nak terlampau sunyi basi saya memang akan on kan TV. Terperasan ada satu drama drama baru bakal di tayangkan kat slot Iris TV3 bermula 7 ogos nanti. Drama bertajuk tauke jamu.. Tapi saya tak dapat sinopsis cerita dia macam mana Tapi yang boleh nampak dari iklan promo kat TV3 tu mengisahkan seorang tauke Jamu lelaki yang tidak di sukai oleh ibu kepada kekasihnya kerana dia seorang penjual jamu. Yang pegang watak Tauke Jamu …
Pagi pagi lagi penuh status di facebook bercakap pasal sesuatu yang baru sedang berlaku. Bagus kat pengasas facebook Mark Zuckerberg ni. Ada saja dia nak buat pengguna facebook ceria di pagi hari. Walaupun benda nampak ni simple & tak ada apa keuntungan sangat pun setakat masing – masing mencuba taip perkataan ‘Selamat’ & akan keluar belon sementara perkataan tu akan di bold & berwarna jingga tapi benda tu at least menghiburkan. Sedikit sebanyak menjadi terapi untuk kecerian. Bagi yang nak mencuba fenomena baru kat facebook hari ni boleh la try taip di wall atau komen dengan perkataan ‘Selamat’ & akan …