Resepi keria gula melaka

Resepi keria gula melaka

Assalamualaikum  allhamdulilah. TETIBA TERAJIN. Aku ni bukan jenis rajin masak. Makan tu rajin la. Tiba tiba teringin pula dengan cucuq keria gula melaka ni. Nak pergi melaka semata-mata nak beli keria ni ? memang tak lah. Aku bab nak beratur tu sorry .. tak berapa bekenan. Jadi cara lain ialah buat sendiri. Kos nya dalam […]

Cendawan mekah , kambuchea tea atau mud mud

Cendawan mekah , kambuchea tea atau mud mud

Cendawan mekah , kambuchea tea atau mud mud ,  Korang panggil nama apa benda ni ? Siapa sini ada ternak mud mud ni ? saya adalah bela lebih kurang dalam 6 bulan. Dan minum setiap hari pagi dan malam. Selain dari amalan meminum cuka epal , teh hijau dan teh detox . Saya dah suka minum […]

Resepi : Roti John Untuk Sarapan

Resepi : Roti John Untuk Sarapan

Assalamualaikum dan hai hai hai .. Kali ni nak share resepi roti john paling senang nak buat di rumah. Guna bahan yang tersedia di rumah je. Tak payah nak ke kedai semata-mata nak buat roti john. Walaubagaimana pun boleh je tambah bahan lain seperti cheese , daging atau ayam. Tambah cheese jadi lah roti john […]

Resepi Kerabu tembikai di bulan ramadan

Resepi Kerabu tembikai di bulan ramadan

Nak sejukkan tekak di bulan ramadan ???  Sejak mengandung antara makan kesukaan adalah tembikai, hari-hari makan tembikai , pagi petang siang malam. Dalam bulan ramadan ni nak juga selit tembikai , kalau tak buat air tembikai , smoothie tembikai , atau makan tembikai , kita buat kerabu tembikai .. selang 2-3 hari kita buat la […]

Resepi Kari Kepala Ikan Sentuhan Orang Utara

Resepi Kari Kepala Ikan Sentuhan Orang Utara

Dah lama tak masak kari kepala ikan , selalunya tunggu balik kampung di utara baru buat kari kepala ikan kerana faktor di sana , ikan lebih segar , kelapa mudah di dapati. Tetapi dah kerinduan kari kepala ikan di dapur sendiri maka saya buat la di KL , dengan apa yang ada. Suami suka sangat […]