Make 11.11 Fly – Traveloka ada buat promosi sempena sale 11.11 tahun ini.

Assalamualaikum dan hai sekali lagi. Puanbee tengah rajin nak menulis ni. Meh nak kabo kan promosi terkini sempena 11.11. Semua website online sibuk la buat promosi 11.11 ni. Puanbee pun sibuk la ambik tahu kot kot ada yang berkenan kan. Pssstt 11.11 besday anak lelaki saya. Meh bagi hadiah meh. Ada yang berhajat nak fly fly dengan keluarga sempena cuti sekolah atau korang yang dah memang kerja 24 jam fly tu mari lah tengok promosi terkini TRAVELOKA. Jangan lambat bertindak nanti melepas. Pada 10.11.17 11.11.17 12.11.17 Traveloka mengadakan promosi pergi ke mana sahaja. Minimum 2 pax termasuk penerbangan pergi balik. …

Continue reading

TIP BERJIMAT KETIKA MELANCONG KELUAR NEGARA

Sejak semalam kecoh pasal isu seorang jutawan kosmetik yang mencetuskan kontroversi bila memuat naik video makan di tepi jalan atas tar. Katanya dia membawa bekal sebagai langkah penjimatan tapi di sebabkan tidak di benarkan menumpang meja di sebuah restoran dia memilih untuk menikmati juadah bersama keluarga di tepi jalan. Tu antara langkah penjimatan yang di buat oleh seorang ahli perniagaan. Sebenarnya banyak cara untuk berjimat ketika melancong keluar negara. Macam saya sendiri walau tak mampu lagi nak melancong ke negara eropah tapi kalau bercuti di mana mana kami memang mengamalkan langkah penjimatan dari segi penginapan. Tapi tak ada la sampai…

Continue reading

INILAH 10 PULAU TERCANTIK DI DUNIA

Kebanyakkan orang memilih pulau sebagai destinasi percutian terutama bagi pasangan yang ingin berbulan madu. Sebab Pulau ni selalunya jauh dari kesibukkan kota & mampu memberi ketenangan selainnya mempunyai permandangan yang cantik. Perkara tu memang membangkit mood untuk berkasih sayang tak kira dengan pasangan ataupun keluarga. Pulau yang cantik memang menjadi impian & destinasi pilihan ramai. Lebih2 lagi pulau yang masih mengekalkan keindahan semulajadi. Bagi yang merancang nak bercuti atau berbulan madu ke pulau Meh sini nak tunjuk, 10 pulau yang tercantik di dunia. Confirm! Ada yang fall in love punya Pulau Maladewa –  Pulau ni terletak di di sebelah selatan-barat daya India…

Continue reading

#MYTravelAdventure – Sehari di SAFARI PARK BUKIT GAMBANG

Hai semua. Cerita #MYTravelAdventure ini khas buat Traveloka , demi support contest mereka untuk blogger. Ampun terlewat agak sibuk. Gambar ni semua adalah hasil jalan-jalan dalam Malaysia pada tahun 2015. Tapi belum pernah di publish di blog. Saya pergi masa tu memang tak rancang. Jika korang semua jenis travel sesuka hati je boleh lah geng. Jam 11 malam macam tu suami cakap jom jalan. Kita pun terus pack baju masuk dalam kereta jalan. #MYTravelAdventure kali ini kami pergi ke Gambang Waterpark dan Safari Park yang terletak di Bukit Gambang Kuantan Pahang. Kalau rajin nak tengok gambar boleh ke instagram tapi kena…

Continue reading