Ramai di antara kita ni ada sifat ‘syok sendiri’. Dimana kita rasa berat & ketinggian kita dah cukup sempurna. Kita rasa dah cukup cantik & selesa padahal kadang2 persepsi kita je macam tu. Dari sudut kesihatan & pandangan mata orang lain tidak. Jadi untuk elak dari anda terus berada dalam dunia perasaan & syok sendiri ni, korang kena juga tahu apakah berat korang memang dah cukup ideal dengan ketinggian korang sekarang. Sebab kadang – kadang ni tak faham.. Contoh macam saya sendiri di sebabkan saya kurang tinggi bila saya beritahu orang berat saya dalam lingkungan tu ni.. Adalah gemuk orang …
Baru baru kecoh pasal seorang artis terkenal kelahiran Singapore yang di tahan kerana di katakan mengasari sehingga mencederakan isterinya yang masih dalam pantang. Perkara tu berlaku bila si isteri dapat tangkap suami keluar dengan perempuan lain, juga seorang artis. Berlaku pergelutan antara mereka menyebabkan si isteri tercedera. Kecoh 1 alam maya kes tu. Masing2 mengecam tindakkan artis lelaki tersebut yang di sifatkan kejam & artis wanita yang keluar bersama artis lelaki berstatus suami & bapa kepada seorang bayi pun tak kurang hebat di kecam netizen. Dia di gelar sebagai perampas & cuba meruntuhkan rumahtangga orang. Tapi khabar Artis tersebut & …
Isnin terakhir di bulan Julai. Mungkin masing masing tengah sibuk buat closing la hujung bulan ni nak nak lagi yang berniaga. Yang bekerja pun banyak perkara nak kena close juga kan setiap hujung bulan. Jadi hari ni mungkin menjadi hari paling sibuk & paling penat. Takpe.. Nanti dah habis waktu kerja balik rumah boleh bersantai santai bersama keluarga sambil menonton TV. Sebab ada rancangan yang menarik jugak hari ni.   Bagi peminat drama melayu jangan lupa malam ni saksikan Telefilem Isteri untuk Abang Long di slot Skrin Di 9 di Tv9 pada pukul 8.30 malam JUDUL : ISTERI UNTUK ABANG …
Sekarang nampak ramai yang update anak anak kena demam campak @ chicken pox. Antara cara untuk merawat chicken pox ni adalah dengan menggunakan pokok herba trandisional iatu daun pokok semambu. Memang terkena sejak dulu lagi daun semambu untuk merawat demam campak @ chicken pox ni. Sebab daun ni boleh mengurangkan rasa gatal yang di alami pengidap demam campak ni. Mungkin selama ni kita hanya tahu daun semambu hanya untuk merawat demam campak tapi tidak tahu sebenarnya daun semambu ni mempunyai banyak khasiat lain untuk merawat penyakit kulit yang lain juga. Antara penyakit kulit yang boleh di rawat menggunakan daun semambu …
Tahu ke korang apa tu bengkak beguk @ bengkak cantik? Kalau dulu masa kecil kecil memang pernah juga terkena bengkak beguk @ bengkak cantik ni. Takde la dapat sakit bengkak ni terus bertukar jadi princess yang cantik. ┬áTak cantik pun sebenarnya sebab sebelah muka jadi besar sebelah akibat bengkak. Bengkak beguk @ bengkak cantik ni berlaku kat bahagian tepi bawah telinga. Kalau ikut perubatan moden benda ni berlaku adalah kerana┬ávirus yang menyebabkan bengkak dan rasa sakit pada kelenjar parotid. Ia berlaku di bahagian kelenjar bawah telinga. Bengkak beguk @ bengkak cantik ni memang boleh berjangkit & selalunya terkena pada kanak …