Make 11.11 Fly – Traveloka ada buat promosi sempena sale 11.11 tahun ini.

Assalamualaikum dan hai sekali lagi. Puanbee tengah rajin nak menulis ni. Meh nak kabo kan promosi terkini sempena 11.11. Semua website online sibuk la buat promosi 11.11 ni. Puanbee pun sibuk la ambik tahu kot kot ada yang berkenan kan. Pssstt 11.11 besday anak lelaki saya. Meh bagi hadiah meh. Ada yang berhajat nak fly fly dengan keluarga sempena cuti sekolah atau korang yang dah memang kerja 24 jam fly tu mari lah tengok promosi terkini TRAVELOKA. Jangan lambat bertindak nanti melepas. Pada 10.11.17 11.11.17 12.11.17 Traveloka mengadakan promosi pergi ke mana sahaja. Minimum 2 pax termasuk penerbangan pergi balik. …

Continue reading

SENARAI FILEM SERAM TERBARU YANG SEDANG DI TAYANGKAN DI PAWAGAM

Filem seram memang antara genre yang ramai juga peminatnya. Sehingga ni kini rasanya filem seram masih mendapat sambutan. Walaupun lambakkan filem sains fiksyen yang lebih urban & nampak berteknologi sains yang tinggi tapi filem seram masih bertahan. Malah semakin banyak filem seram di keluarkan setiap tahun. Membuktikan filem seram adalah filem yang menjadi pilihan penonton Bagi peminat filem bergenre Horror mesti teruja kan nak tahu filem apa yang sedang di tayangkan di pawagam sekarang. Antara filem seram yang sedang di tayangkan di pawagam Bulan oktober ni adalah.. Always Be With You Merana daripada penyakit berbahaya, David hilang kawalan keretanya selepas…

Continue reading

RAMAI YANG TIDAK TAHU MAKSUD TOMBIRUO SELAIN NAMA WATAK ZUL ARIFFIN DALAM FILEM ITU

Masih di tayangkan di pawagam filem adaptasi dari novel karya  Ramlee Awang Murshid , Tombiruo. Dari review yang saya baca di media social ramai memuji filem ni. Saya sendiri belum berpeluang nak menonton jadi rasanya tak layak untuk memberi apa apa komen tapi bila majoriti berpuas hati selepas menonton, mungkin ia satu filem yang hebat. Tertanya juga saya apa maksud Tombiruo ni. Adakah sekadar nama satu watak manusia atau ada maksud di sebaliknya. Jadi saya cuba google untuk cari informasi. Apa yang saya dapat Tombiruo ni sebenarnya berasal dari loghat bahasa orang keningau sabah yang membawa maksud hantu tapi dalam novel…

Continue reading

INILAH JENIS JENIS VAKSIN & TUJUAN IA DI BERIKAN KEPADA ANAK KITA

Sejak lahir kita sedia maklum seorang bayi akan di vaksinkan dengan suntik sampai berumur 2 tahun. Kemudian di sambung di beri vaksin semasa di sekolah. Tapi saya percaya ramai ibu bapa tidak tahu jenis vaksin yang di berikan & kenapa vaksin tersebut di berikan. Saya ada terbaca perkongsian dari Facebook seorang jururawat Bel Nawhen yang saya rasa sangat baik untuk saya kongsikan dengan anda. Untuk tidak tersalah menyampaikan fakta saya copy info.. Mengapa setiap vaksin diberi dan jenis penyakit yang dicegahnya. Sebagai ibu, bakal ibu serta masyarakat di zaman teknologi masa kini. Mempunyai sedikit ilmu tentang anak-anak terutama vaksinasi yang…

Continue reading