Review : MYLARA SKINCARE 4-in-1 & HYDRO WHITENING ROSE PEELING GEL

Review : MYLARA SKINCARE 4-in-1 & HYDRO WHITENING ROSE PEELING GEL |  Assalamualaikum dan Hai semua ….  ececeh dah lama tak review produk skincare .. sebabnya muka den sejak 3 tahun lepas mengalami kerosakkan teruk. Mula-mula saya pakai produk skincare yang orang kata boleh rosakkan muka tu , pakai selama setahun lebih kurang. Muka okay glowing putih nampak remaja masa tu. Lepas tu pada tahun 2016 nak raya. Saya pergi buat waxing menggunakan lilin panas dan lepas tu muka rosak teruk.Mungkin di sebabkan skincare yang saya pakai sebelum itu membuatkan kulit muka saya menjadi sensitif dengan waxing tersebut.  Nasib baik…

Continue reading

Cara menggalakkan anak saya makan secara sihat

Hai semua … topik saya kali ni , bagaimana cara saya menggalakkan anak – anak makan secara sihat agar mereka dapat lebih lagi nutrisi. Anak-anak anda bagaimana ? ada tips mari lah kongsi dengan saya di petak komen di bawah. Untuk saya dan anak saya. Bila anak dah mencecah 4 tahun ke atas memang lahmereka masih lagi minum susu seperti biasa , sehari lebih kurang 3 kali. Selain dari itu …bagaimana kita nak pastikan anak-anak suka makan makanan yang berkhasiat seperti sayur-sayuran , buah – buahan , kekacang  , telur dan sumber tenusu. Ini satu cabaran buat ibu bapa di…

Continue reading

Baju merdeka untuk Laila – 2017

Tahun 2017 ini , laila sorang je masuk pertandingan baju merdeka. Jadi ini tahun ke dua la saya jahitkan baju merdeka untuk anak ni ha.. Walaupun mood agak tiada tapi di usahakan untuk jahitkan baju ini. kemudian tiba hari pertandingan si laila demam panas. Dalam jam 11 macam tu Ustazah Najwa minta saya ambik sebab laila nampak tak larat sangat . Kemudian macam2 hal berlaku. Saya copy lah balik status fb saya , malas nak taip pula. ” Remote keta tak boleh on siang td …. tak tau cara nak matikan alarm .. pastu tak malu pergi tanya dekat mekanik…

Continue reading

Kungfu Steam Seafood – Rasa seafood sebenar

Hai .. Salam ramadan dan salah sejahtera buat sahabat pembaca blog puanbee.com. Diharapkan semua anda berada dalam keadaan sihat dan ceria selalu. Meh sini akak nak rekomendasi satu restoran seafood yang saaaaaaaaangattttttttt sedap masakan nya. Saaaaangaaaatttttt fresh dan manis isi seafoodnya. Tak tipu .. sungguh ni akak cakap. Restoran Seafood Kungfu Steam terletak di Puchong Selangor . Akak pergi makan dengan anak-anak. Enjoy sangat makan di situ cuma terkilan sebab ayahnya tak ada. Akak dengan anak-anak memang peminat seafood  tau . Set Makanan Tengah Hari – Ramen Seafood Pilihan Istimewanya di sini , anda pilih nak makan mee dengan bahan…

Continue reading