Tak pernah sampai di Putrajaya , ini lah pertama kali .. walaupun tinggal dekat aje ..  Perjalanan ini tak di rancang.. selalunya kalau tak merancang lah menjadi , kalau di rancang tak menjadi. Pada mula nya rancang hendak tidur di rumah adik yang terletak di kajang , kan ke ampang tak ada air .. jadi saya dengan anak kecil 4 orang ni memang tak boleh nak harung situasi tak ada air ni. Jadi sediakan payung sebelum hujan. Tau-tau adik ipar ajak bejalan di Putrajaya. Dah memang tak pernah sampai ke Putrajaya , jadi siggah lah kejap ..walaupun sebenarnya nak pergi …
  Ini cerita dah lama juga , awal cuti sekolah bulan November 2013. Saya meluangkan masa dengan anak – anak dan pergi melawat Muzium Taiping Perak. Baby belum lahir lagi .. baby lahir 3 hari selepas melawat Muzium. Seboleh – boleh nya nak juga lah anak ada kenangan cuti sekolah kan. Cuti kali ni mereka tak dapat pergi bercuti jauh-jauh dek kerana ayah kerja jauh , ibu pula sarat mengandung. Jadi melawat Muzium pun ok la … eh ibu nya pun baru dua kali sampai ke Muzium Taiping ni .. nama ja orang Taiping … ala korang pun , yang …
BEST WESTERN Prima Inland Sea Resort atau di kenali sebagai Tiara Beach Resort. Bunyi je macam ada laut , tapi tak ada laut disini .. nak mandi laut kena pergi pantai Port Dickson …  Teluk Kemang dan deretan pantai yang lain. Cuti sekolah yang lepas , saja bawa anak-anak datang sini memandangkan kami ada kenal taukey yang membuat perusaan homestay , dia pula beri diskaun 50% jadi datang je la …. dekat je dari Ampang KL kan .. sumber gambar :  http://www.tiarabeachresort.org/ Lebih kurang macam ni la pemandangan nya pada hari tu .. kat sini la anak-anak main sampai tak …
Menghabiskan cuti sekolah di tepi pantai teluk kemang port dickson , saja habiskan waktu disini , nak jalan jauh-jauh no bajet lorrr … Kami 3 keluarga share duit sewa apartment , harga baik punya … Nak info ke ? Nanti la …. update live saja ni .. bye2 lepas maghrib nak bbq tepi pantai … siyokk …
Kenangan lepas di Kota Belanda , Pulau Pangkor .. cerita dah lama pergi tetapi baru ada mood nak menulis coretan kenagan peribadi ni. Simpan buat koleksi  di blog . Semasa ke Pulau Pangkor saya bawa seorang anak saudara .. tu lah dia di dalam gambar di bawah. Berbaju putih .. dan 3 orang lagi gadis jelita di atas meriam adalah anak-anak saya .. 3 orang bernama Nurul. Di dalam perjalanan ke Pulau Pangkor saya telah pun booking hotel di Teluk Nipah . Dan seterusnya  menyewa sebuah kereta untuk menjelajah Pulau Pangkor tersebut. Tempat lain yang boleh di jadikan tempat persinggahan di …