By Puanbee

Karipap King Kong Desa Pandan

karipap kingkong - Karipap King Kong Desa Pandan

Cerita pasal Karipap King Kong tiba – tiba. Dulu masa saya muda remaja ada seorang kakak tu jual karipap besar macam karipap king kong ni. Harga dalam RM2.50 , Itu cerita 13 tahun lepas. Tetapi nak cakap. Size nya sama . Rasa tepung di luar sama. Tapi inti di dalam…

Read More

Perkembangan kelas menjahit di Bangi

palazo 1 - Perkembangan kelas menjahit di Bangi

Assalamualaikum  dan hai .. Kali ni nak share perkembangan kelas menjahit di bangi . Kali pertama jahit dan menjadi dengan kemas. Sebelum ni saya jahit juga. Tapi ya ampun punya tak kemas , nak pakai sendiri pun malu ehh … Sekarang ni rasa sangat PRO dah. Boleh masuk rancangan runway…

Read More

Belajar menjahit merupakan impian lama dulu

mesin jahit - Belajar menjahit merupakan impian lama dulu

Assalamualaikum dan hai … Akhirnya .. saya dah beli mesin jahit. Bagaikan mimpi tercapai. Dah lama teringin sangat nak belajar menjahit tapi suka sangat bertangguh tangguh. Dari anak seorang sehinggalah kini anak dah pun empat orang. Bayangkan… Sekarang ni saya mulakan langkah sangat drastik. Perlukan masa tak sampai seminggu saya…

Read More

Cerita Raya 2016 Kami

raya 1 - Cerita Raya 2016 Kami

Allhamdulillah di beri nikmat beraya dalam keadaan sihat. Saya tunggu keajaiban sebenarnya , mana lah tahu misteri akan terungkai tahun ini dan pada raya kali ini , tetapi tidak terungkai juga. Jadi jauh di lubuk hati masih berharap misteri itu terungkai sebelum saya sendiri menghembuskan nafas terakhir. Hanya orang yang…

Read More

Happy Birthday Laila – Turn 7

laila besday 1 - Happy Birthday Laila - Turn  7

Assalamualaikum , haiiiii dah balik kampung ke untuk beraya ? Kami belum. Nak tempek sikit gambar laila masuk 7 tahun ni. Sambut kecil kecil dengan keluarga sendiri sahaja. Tu pun ayah tak dak . Makan di kfc. Tak rancang pun sebab sebenarnya ibu lupa tarikh lahir dia. Birthday laila 25.6…

Read More

Rasanya kena tipu lagi.

bateri iphone 5 - Rasanya kena tipu lagi.

Baru 3 hari lepas hantar iphone 5 ke kedai untuk di perbaiki. Kisahnya … Dulu saya pernah ceritakan dalam blog ini kena tipu beli iPhone 5 konon konon original dengan harga up sikit dari iPhone 5 set AP. KONON KONON YA. Saya dapat tahu pun semasa skrin iPhone 5 pecah…

Read More

Buffet Ramadhan Casa Ombak Lagi

casa ombak - Buffet Ramadhan Casa Ombak Lagi

Masih belum terlambat kalau korang nak cuba berbuka puasa di Casa Ombak. Rugi lah sapa tak cuba , setahun hanya sekali gitu. Tahun ini muka saya lagi ke CASA OMBAK tu. Tiap-tiap tahun mesti pergi. Tapi tak ada gambar dengan ownernya Kak Akma la pulak. Tahun ni sama dengan tahun…

Read More

Mencuba PERLAKING agak agak putih tak ?

perlaking - Mencuba PERLAKING agak agak putih tak ?

Akhirnya terjebak , PERLAKING ni sejak akhir-akhir ni banyak betul kontrovesi nya. Tak tahan hari hari orang cerita pasal perlaking je. Lepas satu satu. Saya jadi geram. Tapi saya cuba bukan sebab nak glamor cantik dan putih sangat pun. Kawan saya dah cuba dan dia hantar mesej macam ni. ”…

Read More

Puasa oh puasa

Puasa muncul lagi , setiap tahun kita berpuasa situasi nya agak berbeza , tahun ini dan tahun lepas situasi puasa saya dan famili berbeza. Saya tak boleh tulis situasi ini , biarlah saya hadam sendiri. Bahaya uols. Sekarang ni semua cerita akan di viralkan. Seram sejuka daku. Kisah seorang blogger…

Read More

Nasi durian – mengimbau kenangan

nasi durian - Nasi durian - mengimbau kenangan

Nasi durian – mengimbau kenangan saya kecil kecil dulu. Rindu opah. Dulu opah dan tokwan yang asalnya dari Batu Kurau perak memang ada dusun durian. Malangnya selepas opah dan tokwan tiada. Dusun tersebut di ambil alih oleh anak cucu orang yang tokwan beli dusun tu. Dulu main tulis surat perjanjian…

Read More

Pageview sebulan blog Puanbee.com

pv 4 - Pageview sebulan blog Puanbee.com

Tadi , nampak seorang blogger update status tanya pageview blog di facebooknya. Baru lah tergerak hati nak tengok pageview blog sendiri. Ok lah pageview ni sebab jarang sangat update blog sekarang. Tetapi saya menerima traffic 100% dari google. Mereka mencari info dan kebanyakkan tips yang saya tulis dari pengalaman saya…

Read More

Sambutan hari guru 2016 #LAILA7YEARS

laila d3 - Sambutan hari guru 2016 #LAILA7YEARS

Allhamdulillah , cikgu kirimkan gambar dan video anak yang buat persembahan untuk Hari Guru pada tahun 2016. Laila .. dah banyak kali buat persembahan ni. Sekolah tu memang semua anak murid akan terlibat. Cuma bila dah besar sikit tu kurang lah nak share gambar. Selain laila ada lagi 2 orang…

Read More