Akhirnya … ibu dah ada line internet untuk mendafatra syamim ke PRA sekolah tahun 2019 serta daftar untuk masuk ke tahun 1 pada tahun 2020. Ya Ampun susah kemain tak ada internet yek. Nak update blog. Bayar bil , submit link ke client , update bisnes ibu. Kewangan ibu tengah tenat-tenat sangat-sangat. Ayah dah kerja dengan orang tapi makan upah sikit je lah. Lepas tu kalau kereta tu ok boleh lah tangkap projek sendiri. Masaalahnya kereta pun sangkut macam-macam. Ibu pula kalau dapat menjahit banyak ok juga. Tapi dengan keadaan megandung dah masuk 38 minggu ini. Faham je lah kan. …
Assalamualaikum , hai .. apa khabar semua ? haaa siapa setuju jika saya katakan .. salah satu masaalah atau sakit yang akan datang semasa mengandung dan sangat di takuti oleh ibu mengandung biasanya …. ialah sakit gigi. Ya ampun … semasa mengandung kalsium amat di perlukan oleh ibu megandung untuk pembentukan tulang janin. Jika tak cukup. Ini lah salah satu effect nya … gigi reput wehhh .. sakit nya azabbb bagai nak mati. Setiap kali mengandung mesti ada gigi kena cabut , sebab tu masa di awal kandungan ada satu temujanji kena jumpa dengan doktor gigi. Saya dah pergi jumpa …
Assalamualaikum dan hai semua .. apa khabar ? lama saya tak bersiaran kan , saya agak sibuk dengan order keluar masuk baju pra sekolah 2018. Fuh memang mendapat sambutan hangat .. testimoni banyakkk saya yang tak sempat update. Ya lah dengan tempahan jahitan pun banyak dan saya juga menanti hari nak besalin ni. Kalau ada masa memang saya tidur aje. Tapi ya lah .. letih pun kerja tetap jalan ya. Saya ni kerja tidak ber gaji bulanan , jadi tak boleh stop demi anak-anak tersayang. Suami saya masih belum dapat kerja laa .. huhuhu sadis. Dugaan berbisnes macam-macam la hai …
Dah beli baju-baju dan kelengkapan anak masuk ke sekolah ke ? saya masih belum beli apa-apa , baru beli kain untuk di jahitkan bat baju sekolah anak-anak. Tak ada anak masuk PRA atau Tahun 1 , jadi rilek lah . Saya nak open order baju sukan PRA sekolah atau anak – anak  tahun 1 akan pakai baju ni ( sementara nak dapat baju sukan ). Tshirt Putih berkolar , boleh order lengan pendek atau lengan panjang. Seluar track warna biru gelap. Ni pakaian standart lah tahun 2018. Kalau tak sempat beli di pasaraya beli lah dari kami. Kualiti di jami top …
Assalamualaikum dan hai semua , kali ni nak share kalau rajin boleh lah ikut cara saya ni. Men DIY kan tshirt lama ibu yang memang dari beli tak pernah pakai dan jadikan tshirt anak. Dalam kes saya , saya jadikan tshirt syamim je , muat muat untuk baju dia je tuh. Baju dah siap : Bahagian leher saya gunakan ribbing , ribbing ni beli dah siap potong by set. Dijual oleh kawan di facebook. Boleh search nama fb dia Sarazam Othman.  Cara pasang ribbing senang sangat jika nak di bandingkan nak buat  cara bias tu susah nak dapat kemas-kemas untuk …