Tips mengurangkan sakit pinggang setelah duduk lama menjahit

Assalamualaikum dan hai semua .. apa khabar ? lama saya tak bersiaran kan , saya agak sibuk dengan order keluar masuk baju pra sekolah 2018. Fuh memang mendapat sambutan hangat .. testimoni banyakkk saya yang tak sempat update. Ya lah dengan tempahan jahitan pun banyak dan saya juga menanti hari nak besalin ni. Kalau ada masa memang saya tidur aje. Tapi ya lah .. letih pun kerja tetap jalan ya. Saya ni kerja tidak ber gaji bulanan , jadi tak boleh stop demi anak-anak tersayang. Suami saya masih belum dapat kerja laa .. huhuhu sadis. Dugaan berbisnes macam-macam la hai…

Continue reading

Open order baju PRA sekolah – Tshirt putih dan seluar sukan biru

Dah beli baju-baju dan kelengkapan anak masuk ke sekolah ke ? saya masih belum beli apa-apa , baru beli kain untuk di jahitkan bat baju sekolah anak-anak. Tak ada anak masuk PRA atau Tahun 1 , jadi rilek lah . Saya nak open order baju sukan PRA sekolah atau anak – anak  tahun 1 akan pakai baju ni ( sementara nak dapat baju sukan ). Tshirt Putih berkolar , boleh order lengan pendek atau lengan panjang. Seluar track warna biru gelap. Ni pakaian standart lah tahun 2018. Kalau tak sempat beli di pasaraya beli lah dari kami. Kualiti di jami top…

Continue reading

DIY : Ubahsuai tshirt ibu jadi tshirt anak

Assalamualaikum dan hai semua , kali ni nak share kalau rajin boleh lah ikut cara saya ni. Men DIY kan tshirt lama ibu yang memang dari beli tak pernah pakai dan jadikan tshirt anak. Dalam kes saya , saya jadikan tshirt syamim je , muat muat untuk baju dia je tuh. Baju dah siap : Bahagian leher saya gunakan ribbing , ribbing ni beli dah siap potong by set. Dijual oleh kawan di facebook. Boleh search nama fb dia Sarazam Othman.  Cara pasang ribbing senang sangat jika nak di bandingkan nak buat  cara bias tu susah nak dapat kemas-kemas untuk…

Continue reading

Hari pertama cuti sekolah dan Katil ikea preloved

Assalamualaikum , hai hai hai. Hari pertama cuti sekolah. Dalam kepala nak buat banyak program lah berkenaan anak-anak. Tapi perkara pertama kena buat adalah kemas bilik anak dan rak buku. Rumah kecik saja , tak kemas setiap tahun macam ni memang tak boleh lah. Nanti tak cukup ruang. Lepas tu , untuk beri suasana lapang dalam bilik , satu katil bujang terpaksa di lepaskan. Nak jual aje . tak mau simpan , memang tak ada ruang. Kalau boleh nak rumah macam rumah jepun . Lapang je gitu. Katil ini di beli di ikea pada awal tahun hari tu. Masih elok.…

Continue reading