Cari Kasut Sekolah

Bulan april dah kena tukar kasut sekolah si kakak nih , dulu tahan juga 6 bulan sekarang 4 bulan jek kaki dah tak muat dalam kasut lama , biasalah .. kalau beli sesuatu untuk seorang jek .. lagi dua orang tu akan buat drama , kelakar pun ada .. kesian pun ada .. tapi larat ke nak ikut jek kata anak-anak ni..

cuba kasut sekolah

Cuba kasut sekolah time tengah-tengah tahun ni susah nak dapat saiz lah .. kalau hujung tahun senang .. banyak pilihan saiz , bentuk dan kedai yang menjual. Tapi sekarang agak susah nak cari kedai kasut sekolah , dah berkenana saiz tak de pulak..

cuba jugak

Baby pun nak jugak , tapi tak pe .. baby cuba-cuba jek .. cubalah sampai satu kedai tu tak pe .. ibu tak kisah ..Tapi ibu tak kan beli , baru jek kot beli 2 pasang kasut tuk baby 2 bulan lepas.. huhu…lepas tu balik rumah pesan kat ayah dia , “ayah beli kasut lalia tau ” dah ayah keluar dan balik tanya pulak “dah ambik kasut laila ?” punya dia nak kasut tu … kesian pulak .. tapi nanti jek lah …

muncung panjang tak ingat ..

Ibu una nak kasut jugak” ok .. tapi hujung bulan boleh ? hahaha bankrap lah ibu kalau gini .. nih pun baru jek beli selipar , kasut jer belum .. nanti lah ekkk ..

merajuk sudah

So merajuklah si muncung tadi .. kelakar lah pulak .. nanti beli lah bila dah sampai masa nak beli .. asyik nak membeli jek , duit tinggi gunung pun habis ..pakai nya tidak .. kasut banyak sangat dirumah ni , kasut si kakak yang dulu – dulu pun ada lagi tau , leh turun ke una , kasut una dulu-dulu turun ke baby , tapi tu lah anak-anak nih .. tak nak de pakai bekas kakaknya ..

haishh ..

Comments

  1. biaser lah kalo ada ank lebih dari sorang ni.. same je anak2 aku pon bee. kalo beli tu kena 2. sorang satu. kalo x bukan muncung siap protes.
    puanema recently posted..Handmade Craft Minat Baru SayaMy Profile

  2. puan kutu :

    girl mmg gitu kot bee..adui klu aiman selipar tu je dia pakai sampai jahanam.tu pun dok kata boleh pakai lg..kita plak yg beria nak belikan dia selipar baru.tp mmg selamat poket.haha..

    bee ada 3gurl mmg byk sket la kerenah bab soping moping ni.hehe..
    puan kutu recently posted..Senaman Berjalan KakiMy Profile

  3. Nafsu membeli dah ada sejak kecik..bahaya tuh he3…takper mak dah ada iphoneS..so tak marah sgt hehehehe..
    azmanisma recently posted..Entry GatalMy Profile

  4. Comlenyer anak akak yang kecik tu.. ;)
    Nurul recently posted..Peraduan iPunya Beli & Menang Volkswagen Golf TSIMy Profile

  5. bengkrap la mak ayah kalau sorang nak beli semua pun nak.. haha..muncung je takpe.. jangan guling guling sudah..hehehe…
    kesoma.rai recently posted..Kulit cantik dengan collagen, mitos atau faktaMy Profile

  6. seronoknya beli kasut baru!!! lama tak singgah sini.. hehe.. saja jenguk tengok bee..
    madammondoq recently posted..NUFFNANG Trip To AWANA KIJAL – Part 1My Profile

  7. bestnye//// nak gak leh tak

  8. oo.. taknak pakai yg bekas2 ekk.. cubit karang… hehehe… marah ibu deme :p gurau je yekkk…
    Ummi Hanie recently posted..Zaid @ 31 months (2 tahun 7 bulan)My Profile

    • bee cakap kat una , hujung bulan ibu beli , sbb memang hutang 1 kasut dengan dia , baby n kakak dah dpt ..

      tapi cakap kat baby lak, suruh ayah beli , sbb baby kan anak ayah hahah .. boleh gitu ?
      puanbee recently posted..Cabut Gigi KakakMy Profile

  9. kasut jadi koleksi je la jawabnye bila byk sgt..
    muazfaris recently posted..Info Cetakan Bisnes Kad yang perlu anda tahuMy Profile

  10. pjg muncungnya.. :)
    Jebeng Otai™ recently posted..Proton Preve’ : Traction Control & BAMy Profile

  11. Baju boleh turun kat adiknya tapi kasut xmaunya atau xsempat sbb rosak awal.

  12. gahaha.. memang macam tue pon budak kecik… macam kite laa dulu2 pon jeles gak tengok abang2 beli beg baru, nak beli jugak jadinye… tapi takpe, nanti diorang smua dah skolah, bleh laaa beli barang2 skolah serentak untuk semua orang, takde dah jeles2… :D
    samanosuke_04 recently posted..Akhirnya Aku Dapat Main Dota 2!!My Profile

  13. hahaha… bila ramai mmg mcm tu. sorang je dapat, mmg jealous la yg lain…..
    mama adam recently posted..Singgah Men Shopping Di KantinMy Profile

  14. merajuk una takpe Puan Bee tak buat hal nangis ke yer…saya 4 beradik perempuan memang bab kain baju dulu2 turun dari kakak je…rasanya baju sekolah memang turun temurun je cuma sepasang baru memang arwah mak belikan juga…walaupun baju sekolah terlebih besar tetap pakai dulu sebab dah seronok ada sepasang yang baru…

  15. Beli kasut bersaiz besar skit puan bee! pastu pakai stokin yang agak tebal so boleh la tahan lama sikit kakak pakai nanti.

  16. Anak-anak. Dilayan senyum. Diingkar centung. hahaha
    Hafizul recently posted..Lelaki Kacak Dalam TekananMy Profile

  17. Salam Bee,

    Mesti kakak tu seronok dapat kasut baru, budak2 biasalah nak yang baru, tak macam zaman kita dulu, selagi ada dan boleh pakai, pakai je kan :D
    yanmie recently posted..DeleteMy Profile

  18. sifat cemburu tu memang ada dalam diri budak budak.. bagus juga trick anif tu.. tapi budak sekarang ni dah bijak.. kantoi nanti haha

  19. untuk kasut sekolah..saya akan merasa kebahangannya dalam 4 tahun lagi hehehe..anak-anak kecik lagi
    segalabenda recently posted..Adab menegurMy Profile

  20. usahkan budak2, kita yang tua ni kalau singgah kedai kasut ada je yang berkenan,hik!

  21. dh ramai2 tu.. satu beli, yg lain sure nak gak kan hihi

  22. nak jugak……pbee..alah ibu banyak dapat duit dari iklan..di blog,,,heheheheheee
    hafizal recently posted..PROTON Menang Di Grand Prix (GP) Formula Satu BahrainMy Profile

  23. Budak2 sekarang PnBee memang tak nak kongsi. Betul la ide mr anif tuh, kena cari ide camana nak turunkan so diorang tak perasan. :)
    shraqs recently posted..Samsung Galaxy Countdown TeasersMy Profile

  24. Samalah yang dekat rumah. Kalau seorang beli yang lain pun mahu sama. :-)
    akubiomed recently posted..My #toshibaultrabook Z830 lebih ringan daripada kotak peralatan AkuBiomedMy Profile

  25. hehe..budak2 biasalah..seorang dapat..yg lain nak jugak…yg x laratnya ibu bapa lah…x pe..duit cari pun utk anak2 jugak kan.. :)
    Ibu Mifzal Arsyad recently posted..Petua Merawat Rambut GugurMy Profile

  26. Kasut kakak yang lama tu kalau elok lagi baik turunkan jer kat adik.. jimat sikit! :D Tapi kasi cuci bersih-bersih & letak dalam kotak la.. Nampak macam baru! hehe..
    anif recently posted..Jadual Kempen Derma Darah Bergerak Hospital Sultan Ismail Johor Bahru Bagi Bulan April 2012My Profile

    • elok lagi ada 6 pasang , ntah lah nanti basuh elok2 sedekah kat org .. kaki una tk boleh pakai yg 5 pasang tu tadika kakak punya dulu2 , satu lagi una boleh pakai kot akan dtg ..

      tp una ni nak kasut jalan .. wahaha bukan kasut sekolah
      puanbee recently posted..Cabut Gigi KakakMy Profile

Trackbacks

  1. Tunai janji says:

    […] yang telah di war-warkan dalam entri lepas beli kasut sekolah si kakaknya sekali saya terpaksa menunaikan janji pada una nak beli kasut dia … Alahai … Banyak […]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge