Cara Tukar Gambar Gravatar

Cara Tukar Gambar Gravatar

Saya mendapat pertanyaan dari kakpah cara tukar gravatar yang sedia ada ke versi lebih comel kehkeh , elok juga kak pah tanya kalau tak saya lupa nak beritahu pada semua orang hehe.. sebelum tu sesiapa yang belum ada gravatar yang cantik untuk tinggalkan komen di blog wordpress atau pun tempat komen jenis diskuss misalnya , boleh lah tengok tutorial disini

Kemudian kalau rasa nak tukar-tukar gambar boleh lah ikut tutorial di bawah ni ,

langkah pertama haruslah klik link website gravatar tersebut ye πŸ™‚

http://en.gravatar.com/

Dah tu login lah , kalau lupa password nya sila request password baru Β dengan klik ” forgot password ” Β tu dan masukkan email yang sama korang daftar kali pertama ok (sebab saya selalu lupa heheheh) kemudian tengok email korang semula ..reset password baru dan ada lah akaun korang πŸ™‚

tukar gravatar
tukar gravatar

kemudian boleh klik pada “add a new image ” dan masukkan gambar baru korang yang kacak dan cun melecun tu ..senang aje lah ye …

itu saja .. dan taraaa gravatar saya pun bertukar lah hikss.. sekian ..

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

41 Comments

  1. dah try buat dan dah bertukar tapi disini tak pula?..hehe..

    1. owh..dah kuar..haha.. tanks ye :).jom jejalan..

  2. thanks.. saje nak try test.. nak tgk jadi ke x… maklum la kan.. baru je berjinak2 ngan wp nih…

  3. kak…nice post.. lama dh try nak tukar.. ni test kat sini dulu.. πŸ™‚

  4. Tp pas tukar akan amik masa 24jam utk ada gambar tu kan! πŸ™‚

    1. Author

      wasalam ..kalau dah buat tu pastikan guna email yg sama di daftar untuk komen pasti jadi πŸ™‚

    1. Author

      gravatar ni tuk gambar yg timbul di tempat komen je mama .. pergi le buh gambar cantik sket

  5. kak liza tak buat2 lagi gravatar utk blog Adzrien Shoppe.

    1. Author

      mungkin sebab awak daftar email lain dan komen guna email lain..cuba komen guna email yg sama awak daftar ..atau awak masukkan email awak semua ke situ ..

  6. hihi mamat ada gravatar sendiri..tapi tak gunakan masa nk komen blog..sbb nnti dalam email ada bnyak
    terbaru :Β RM 1042.80 Hasil Blogging Tanpa Duit Dari Syarikat Pengiklanan

    1. Author

      dalam email banyak maksudnya ?? boleh daftar email lain juga .. berapa email mamat daftar he .. g daftar cantik sikit view komen akk heheheh

  7. sayang la nak tukar avatar.rasa dah cukup hensem dah πŸ˜›

    1. Author

      edit je tu kutu .. hehehe buh ler gambar apa2 kutu .. tk semestinya gambar kutu .. baru comei…

  8. Salam,

    phewwiittt lawa avatar baru πŸ™‚

  9. Dah lupa dah sebenarnya cara nak masukkan gambar avatar ni. Nasib baik Puan Bee tolong ingatkan melalui entri ni

    1. Author

      kan macho baru best .. baru org rasa nak tengok sapa kah itu huzaifah

  10. nis pun pelupa juge org nye … tp stick to email yg same insyaallah no problem la kan … wat masa ni belum nk tukor gravatar ayu ku itu .. wakakakaa ~ guwau jer

    1. Author

      lama dah gravatar nis tu ..dr mula2 kite kenal nis dah pakai yg tu kan .. heheh yer stick satu email je .. pass suka – suka lupakan ..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *