Cara Tukar Gambar Gravatar

Saya mendapat pertanyaan dari kakpah cara tukar gravatar yang sedia ada ke versi lebih comel kehkeh , elok juga kak pah tanya kalau tak saya lupa nak beritahu pada semua orang hehe.. sebelum tu sesiapa yang belum ada gravatar yang cantik untuk tinggalkan komen di blog wordpress atau pun tempat komen jenis diskuss misalnya , boleh lah tengok tutorial disini

Kemudian kalau rasa nak tukar-tukar gambar boleh lah ikut tutorial di bawah ni ,

langkah pertama haruslah klik link website gravatar tersebut ye πŸ™‚

http://en.gravatar.com/

Dah tu login lah , kalau lupa password nya sila request password baru Β dengan klik ” forgot password ” Β tu dan masukkan email yang sama korang daftar kali pertama ok (sebab saya selalu lupa heheheh) kemudian tengok email korang semula ..reset password baru dan ada lah akaun korang πŸ™‚

tukar gravatar
tukar gravatar

kemudian boleh klik pada “add a new image ” dan masukkan gambar baru korang yang kacak dan cun melecun tu ..senang aje lah ye …

itu saja .. dan taraaa gravatar saya pun bertukar lah hikss.. sekian ..

41 thoughts on “Cara Tukar Gambar Gravatar”

    1. mungkin sebab awak daftar email lain dan komen guna email lain..cuba komen guna email yg sama awak daftar ..atau awak masukkan email awak semua ke situ ..

  1. hihi mamat ada gravatar sendiri..tapi tak gunakan masa nk komen blog..sbb nnti dalam email ada bnyak
    terbaru :Β RM 1042.80 Hasil Blogging Tanpa Duit Dari Syarikat Pengiklanan

    1. dalam email banyak maksudnya ?? boleh daftar email lain juga .. berapa email mamat daftar he .. g daftar cantik sikit view komen akk heheheh

  2. nis pun pelupa juge org nye … tp stick to email yg same insyaallah no problem la kan … wat masa ni belum nk tukor gravatar ayu ku itu .. wakakakaa ~ guwau jer

    1. lama dah gravatar nis tu ..dr mula2 kite kenal nis dah pakai yg tu kan .. heheh yer stick satu email je .. pass suka – suka lupakan ..

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *