Cara Tukar Gambar Gravatar

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Saya mendapat pertanyaan dari kakpah cara tukar gravatar yang sedia ada ke versi lebih comel kehkeh , elok juga kak pah tanya kalau tak saya lupa nak beritahu pada semua orang hehe.. sebelum tu sesiapa yang belum ada gravatar yang cantik untuk tinggalkan komen di blog wordpress atau pun tempat komen jenis diskuss misalnya , boleh lah tengok tutorial disini

Kemudian kalau rasa nak tukar-tukar gambar boleh lah ikut tutorial di bawah ni ,

langkah pertama haruslah klik link website gravatar tersebut ye πŸ™‚

http://en.gravatar.com/

Dah tu login lah , kalau lupa password nya sila request password baru Β dengan klik ” forgot password ” Β tu dan masukkan email yang sama korang daftar kali pertama ok (sebab saya selalu lupa heheheh) kemudian tengok email korang semula ..reset password baru dan ada lah akaun korang πŸ™‚

tukar gravatar

tukar gravatar

kemudian boleh klik pada “add a new image ” dan masukkan gambar baru korang yang kacak dan cun melecun tu ..senang aje lah ye …

itu saja .. dan taraaa gravatar saya pun bertukar lah hikss.. sekian ..

Comments

  1. dah try buat dan dah bertukar tapi disini tak pula?..hehe..

  2. thanks.. saje nak try test.. nak tgk jadi ke x… maklum la kan.. baru je berjinak2 ngan wp nih…

  3. kak…nice post.. lama dh try nak tukar.. ni test kat sini dulu.. πŸ™‚

  4. Tp pas tukar akan amik masa 24jam utk ada gambar tu kan! πŸ™‚

  5. Salam. Pernah cuba buat ni, tapi tak mahir…

  6. avatar tau.. gravatar? ni baru dengar ni

  7. Liza @ Adzriel AB :

    kak liza tak buat2 lagi gravatar utk blog Adzrien Shoppe.

  8. sy dah penah buat, kenepa tak jd ek? πŸ™

  9. hihi mamat ada gravatar sendiri..tapi tak gunakan masa nk komen blog..sbb nnti dalam email ada bnyak
    terbaru :Β RM 1042.80 Hasil Blogging Tanpa Duit Dari Syarikat Pengiklanan

    • dalam email banyak maksudnya ?? boleh daftar email lain juga .. berapa email mamat daftar he .. g daftar cantik sikit view komen akk heheheh

  10. sayang la nak tukar avatar.rasa dah cukup hensem dah πŸ˜›

  11. alamak…try sekali lagi..lah…

  12. testing..testing..1 2 3…

  13. puan kutu :

    lawa..nmpk muda..hehe

  14. Salam,

    phewwiittt lawa avatar baru πŸ™‚

  15. Dah lupa dah sebenarnya cara nak masukkan gambar avatar ni. Nasib baik Puan Bee tolong ingatkan melalui entri ni

  16. Penting gravatar ni untuk komen. Nampak muka macho sket πŸ™‚

  17. Ummi Hanie :

    nis pun pelupa juge org nye … tp stick to email yg same insyaallah no problem la kan … wat masa ni belum nk tukor gravatar ayu ku itu .. wakakakaa ~ guwau jer

    • lama dah gravatar nis tu ..dr mula2 kite kenal nis dah pakai yg tu kan .. heheh yer stick satu email je .. pass suka – suka lupakan ..

  18. Patutlah comei gravatar PuanBee. πŸ™‚

Speak Your Mind

*