Cara Tukar Gambar Gravatar

Saya mendapat pertanyaan dari kakpah cara tukar gravatar yang sedia ada ke versi lebih comel kehkeh , elok juga kak pah tanya kalau tak saya lupa nak beritahu pada semua orang hehe.. sebelum tu sesiapa yang belum ada gravatar yang cantik untuk tinggalkan komen di blog wordpress atau pun tempat komen jenis diskuss misalnya , boleh lah tengok tutorial disini

Kemudian kalau rasa nak tukar-tukar gambar boleh lah ikut tutorial di bawah ni ,

langkah pertama haruslah klik link website gravatar tersebut ye 🙂

http://en.gravatar.com/

Dah tu login lah , kalau lupa password nya sila request password baru  dengan klik ” forgot password ”  tu dan masukkan email yang sama korang daftar kali pertama ok (sebab saya selalu lupa heheheh) kemudian tengok email korang semula ..reset password baru dan ada lah akaun korang 🙂

tukar gravatar
tukar gravatar

kemudian boleh klik pada “add a new image ” dan masukkan gambar baru korang yang kacak dan cun melecun tu ..senang aje lah ye …

itu saja .. dan taraaa gravatar saya pun bertukar lah hikss.. sekian ..

Please follow and like us:
follow subscribe - Cara Tukar Gambar Gravatar0

41 Comments

  • JR

    07/12/2014 at 6:14 PM Reply

    dah try buat dan dah bertukar tapi disini tak pula?..hehe..

    • JR

      07/12/2014 at 6:16 PM Reply

      owh..dah kuar..haha.. tanks ye :).jom jejalan..

  • RinnAzrinah

    10/09/2012 at 3:35 PM Reply

    thanks.. saje nak try test.. nak tgk jadi ke x… maklum la kan.. baru je berjinak2 ngan wp nih…

  • ammboi

    18/10/2011 at 2:17 PM Reply

    kak…nice post.. lama dh try nak tukar.. ni test kat sini dulu.. 🙂

    • puanbee

      18/10/2011 at 10:43 PM Reply

      ok dah nampak gambar kacaknya 🙂

    • puanbee

      26/11/2011 at 12:45 PM Reply

      testingg~

  • bEe

    13/10/2011 at 4:24 PM Reply

    Tp pas tukar akan amik masa 24jam utk ada gambar tu kan! 🙂

    • puanbee

      13/10/2011 at 5:39 PM Reply

      tak lah sekelip mata semua bertukar..

  • Nur

    11/10/2011 at 7:50 AM Reply

    Salam. Pernah cuba buat ni, tapi tak mahir…

    • puanbee

      11/10/2011 at 2:34 PM Reply

      wasalam ..kalau dah buat tu pastikan guna email yg sama di daftar untuk komen pasti jadi 🙂

  • mama pipie

    10/10/2011 at 1:45 PM Reply

    avatar tau.. gravatar? ni baru dengar ni

    • puanbee

      10/10/2011 at 2:30 PM Reply

      gravatar ni tuk gambar yg timbul di tempat komen je mama .. pergi le buh gambar cantik sket

  • Liza @ Adzriel AB

    10/10/2011 at 12:40 PM Reply

    kak liza tak buat2 lagi gravatar utk blog Adzrien Shoppe.

    • Adzrien Shoppe

      10/10/2011 at 12:57 PM Reply

      dah siap… test nak tengok ada gambar tak.

      • puanbee

        10/10/2011 at 2:38 PM Reply

        nampak dah .. blogspot kan … gambar bunga jugak eh ?

    • puanbee

      10/10/2011 at 2:40 PM Reply

      dah buat pun heheh

  • afasz

    10/10/2011 at 12:30 PM Reply

    sy dah penah buat, kenepa tak jd ek? 🙁

    • puanbee

      10/10/2011 at 12:37 PM Reply

      mungkin sebab awak daftar email lain dan komen guna email lain..cuba komen guna email yg sama awak daftar ..atau awak masukkan email awak semua ke situ ..

      • afasz

        10/10/2011 at 1:48 PM Reply

        ok…sy try …tq pn beee 😀

  • mamat

    10/10/2011 at 3:22 AM Reply

    hihi mamat ada gravatar sendiri..tapi tak gunakan masa nk komen blog..sbb nnti dalam email ada bnyak
    terbaru : RM 1042.80 Hasil Blogging Tanpa Duit Dari Syarikat Pengiklanan

    • puanbee

      10/10/2011 at 9:28 AM Reply

      dalam email banyak maksudnya ?? boleh daftar email lain juga .. berapa email mamat daftar he .. g daftar cantik sikit view komen akk heheheh

  • Pacifista

    09/10/2011 at 10:40 PM Reply

    sayang la nak tukar avatar.rasa dah cukup hensem dah 😛

    • puanbee

      10/10/2011 at 9:33 AM Reply

      wah ayat ,, tk pe yg ni pun dah encem n macho dah

  • kpah k-poh

    09/10/2011 at 7:42 PM Reply

    alamak…try sekali lagi..lah…

    • puanbee

      09/10/2011 at 7:47 PM Reply

      try lah byk2 kali hehehe

  • kpah k-poh

    09/10/2011 at 7:41 PM Reply

    testing..testing..1 2 3…

    • puanbee

      09/10/2011 at 7:47 PM Reply

      kenapa tk jadi ke kak pah ?

  • puan kutu

    09/10/2011 at 6:15 PM Reply

    lawa..nmpk muda..hehe

    • puanbee

      09/10/2011 at 6:59 PM Reply

      edit je tu kutu .. hehehe buh ler gambar apa2 kutu .. tk semestinya gambar kutu .. baru comei…

  • yanmie

    09/10/2011 at 4:55 PM Reply

    Salam,

    phewwiittt lawa avatar baru 🙂

    • puanbee

      09/10/2011 at 4:57 PM Reply

      wasalam ….tembam kak.. huksss

  • danish

    09/10/2011 at 4:30 PM Reply

    Dah lupa dah sebenarnya cara nak masukkan gambar avatar ni. Nasib baik Puan Bee tolong ingatkan melalui entri ni

    • puanbee

      09/10/2011 at 4:36 PM Reply

      sebenarnya tk susah tp jarang2 tukar tu lupa

  • Huzaifah

    09/10/2011 at 4:06 PM Reply

    Penting gravatar ni untuk komen. Nampak muka macho sket 🙂

    • puanbee

      09/10/2011 at 4:36 PM Reply

      kan macho baru best .. baru org rasa nak tengok sapa kah itu huzaifah

  • Ummi Hanie

    09/10/2011 at 3:35 PM Reply

    nis pun pelupa juge org nye … tp stick to email yg same insyaallah no problem la kan … wat masa ni belum nk tukor gravatar ayu ku itu .. wakakakaa ~ guwau jer

    • puanbee

      09/10/2011 at 3:45 PM Reply

      lama dah gravatar nis tu ..dr mula2 kite kenal nis dah pakai yg tu kan .. heheh yer stick satu email je .. pass suka – suka lupakan ..

  • akubiomed

    09/10/2011 at 3:15 PM Reply

    Patutlah comei gravatar PuanBee. 🙂

    • puanbee

      09/10/2011 at 3:39 PM Reply

      kuwang kuwang kuwang ..

Post a Comment