Cara tengok bentuk badan jenis apa ?

Share

Ini adalah apa yang saya tengok dan cuba di dalam PETROSAINS KLCC , seronok juga .. jom tengok cara nak kira supaya tahu bentuk badan kita jenis buah apa…

badan jenis apple , pear dan buah lai

Sukat pinggang
Sukat punggung

Bahagikan saiz pinggang dan punggung

Dapat jawapan tengok carta di atas …Risiko penyakit pun ada .. tapi risiko tu tak boleh percaya ok …

Lelaki :

  • Above 0.98  = Epal
  • 0.92 < x 0<0.98 = Avokado
  • below 0.92 = Pear

Perempuan :

  • Above 0.88 = Epal
  • 0.76< – <0.98 = Avokado
  • Below 0.76 = Pear

 

puanbee

Penafian : Ini adalah blog peribadi . Selain di nyatakan sumber image dan video adalah hak milik penulis. Penulis tidak akan bertanggngjawap jika terdapat kerosakan / kesan sampingan jika menggunakan info di dalam blog ini. Anda perlu berjumpa dengan pakar bertauliah terlebih dahulu. Admin juga tidak akan bertanggungjawap jika kesan pemakaian / penggunaan anda tidak sama seperti perkongsian review/pengalaman admin sendiri. Admin juga tidak akan bertanggungjawa atas semua komentar yang di tinggalkan di blog ini. Pembaca / komentar harus bertanggungjawap ke atas perbuatan atau penerimaan di atas pembacaan di blog ini.

Admin megucapkan ribuan terima kasih kerana singgah meluangkan masa membaca di sini. Semoga sihat dan ceria selalu :)

31 Comments:

  1. Pingback: Science Matters ! Program Berkenaan Fizik Untuk Orang Ramai Di Petrosains Suria KLCC | ~ Ini lah FaMiLi @ Puanbee.com ~

  2. 0.76.. pas-pas.. huu ~
    seb baek tak size epal

  3. Pinggang / Pinggul = 0.88
    Wahhh… Maknanya???

  4. nice info….sgt membantu..:D
    lepas nie kne berpntg la..takot2 termasuk dlm golongn avokado..hikhik..:D

  5. Ouh .Nak try lah.HEHE

  6. agak2 buah apekah yg kena… jeng3x

    risiko penyakit tu tak kira usia dah skrg ni bee… budak2 malahan bby sekalipun boleh kena kncing manis

  7. better pki bmi kot..lebih tepat rasanya..

  8. Pingback: Nampak tapi tak boleh pegang (3D)

  9. Kalau kurus tidak semestinya sehat mungkin ada masalah kolestrol.

  10. Wahh, jgn sampai jadi bentuk epal sudaa… Dah nak amik tape pun malas nak bgn nih haa. Good info 🙂

  11. mintak pinjam dari mak le ..

  12. aduh tak tahu.tak pernah sukat.bee tolong sukat bley?hiks..

  13. mcm avokado jerr
    haha

  14. alamak, avokado la plak. hehe

  15. hoho..tak tahu badan bentuk apa. hehe..

  16. buah pear!!
    sikit lagi nak capai avokado…
    kena jaga pemakanan ni..
    eheheee

  17. Panduan berguna untuk semua.. Jika sudah tergolong dalam kategori apple, kena buat sesuatu.

  18. hehehe aah la kena cari tali tape dulu

  19. Hehe..nampak buah2 tu sedap pulak, teringin nak makan, hik!
    Rasanya badan dah tak berbentuk dah ummi ni,hihi..

  20. kena carik tali tip ni nak sukat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *