Cara tengok bentuk badan jenis apa ?

Ini adalah apa yang saya tengok dan cuba di dalam PETROSAINS KLCC , seronok juga .. jom tengok cara nak kira supaya tahu bentuk badan kita jenis buah apa…

badan jenis apple , pear dan buah lai

Sukat pinggang
Sukat punggung

Bahagikan saiz pinggang dan punggung

Dapat jawapan tengok carta di atas …Risiko penyakit pun ada .. tapi risiko tu tak boleh percaya ok …

Lelaki :

  • Above 0.98  = Epal
  • 0.92 < x 0<0.98 = Avokado
  • below 0.92 = Pear

Perempuan :

  • Above 0.88 = Epal
  • 0.76< – <0.98 = Avokado
  • Below 0.76 = Pear

 

Comments

  1. 0.76.. pas-pas.. huu ~
    seb baek tak size epal

  2. Pinggang / Pinggul = 0.88
    Wahhh… Maknanya???
    Hafizul recently posted..Format Ebook Terengganu ComputerMy Profile

  3. nice info….sgt membantu..:D
    lepas nie kne berpntg la..takot2 termasuk dlm golongn avokado..hikhik..:D

  4. Ouh .Nak try lah.HEHE
    budakserius recently posted..15 Cara Standard Wanita Posing Ketika BergambarMy Profile

  5. agak2 buah apekah yg kena… jeng3x

    risiko penyakit tu tak kira usia dah skrg ni bee… budak2 malahan bby sekalipun boleh kena kncing manis
    Ummi Hanie recently posted..Rezeki JumaatMy Profile

  6. better pki bmi kot..lebih tepat rasanya..
    Jebeng Otai™ recently posted..Pendidikan Percuma : Impian atau Kenyataan ?My Profile

  7. Kalau kurus tidak semestinya sehat mungkin ada masalah kolestrol.
    akubiomed recently posted..Pendapatan blog pertama selepas 4 tahunMy Profile

  8. Wahh, jgn sampai jadi bentuk epal sudaa… Dah nak amik tape pun malas nak bgn nih haa. Good info :)
    Liza recently posted..Work Out!!My Profile

  9. mintak pinjam dari mak le ..
    puanbee recently posted..Cara tengok bentuk badan jenis apa ?My Profile

  10. aduh tak tahu.tak pernah sukat.bee tolong sukat bley?hiks..
    puan kutu recently posted..Aiman Kena Campak – Petua Demam CampakMy Profile

  11. mcm avokado jerr
    haha

  12. alamak, avokado la plak. hehe
    eiela recently posted..Percubaan Pertama Yang Tak MenjadiMy Profile

  13. hoho..tak tahu badan bentuk apa. hehe..
    titan recently posted..Bukan aku tak suka kena kiss..My Profile

  14. buah pear!!
    sikit lagi nak capai avokado…
    kena jaga pemakanan ni..
    eheheee
    mie recently posted..First Outlet "HiGOAT Meaty And Milky Kiosk" At Alor StarMy Profile

  15. Panduan berguna untuk semua.. Jika sudah tergolong dalam kategori apple, kena buat sesuatu.
    anif recently posted..Ketagihan Instagram!My Profile

  16. hehehe aah la kena cari tali tape dulu
    Lela-Lelord recently posted..Sapa Nak FM Kebaya Nyonya?My Profile

  17. Hehe..nampak buah2 tu sedap pulak, teringin nak makan, hik!
    Rasanya badan dah tak berbentuk dah ummi ni,hihi..

  18. kena carik tali tip ni nak sukat
    Terbelog recently posted..Shah Rukh Khan Ditahan Di ASMy Profile

Trackbacks

  1. [...] berkisar kepada cerita PETROSAINS KLCC , kami singgah di satu point bahagian 3D , selepas mengenal jenis tubuh badan ada pula pameran mengenai 3D ni , nampak jelas , real , bergerak dan seolah-olah kereta mainan [...]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge