Cara semak keputusan SPM SMS dan Online

Kini semua pelajar yang telahpun mengambil peperiksaan SPM 2011 merasa sangat berdebar-debar, kerana keputusan SPM mereka boleh mula di ambil mulai hari ini 21 mac 2012. Bermula jam 10 pagi keputusan SPM akan mula di keluarkan di sekolah-sekolah.

Kini para calon boleh menyemak keputusan SPM mereka melalui dua cara, pertama pergi ke sekolah dan tunggu result SPM keluar 😛 , kedua boleh guna SMS dan Online bagi mereka yang tidak berkesempatan untuk ke sekolah hari ini.

Sekarang calon boleh semak keputusan SPM secara SMS yang di sediakan oleh Kementerian di mySMS. Zaman saya dulu kena pergi sekolah , dan baeratur panjang pula tu.

Cara semak keputusan SPM SMS (Pesanan ringkas)

Taip SPM [NO KAD PENGENALAN][ANGKA GILIRAN] hantar SMS ke 15888

contoh : SPM 701010011010 BCXXXXXXX hantar SMS ke 15888

Perkhidmatan ini akan diaktifkan bermula jam 10 pagi, 21 Mac 2012 dan akan ditamatkan pada 12 tengah malam, 27 Mac 2012.

Cara semak keputusan SPM Online

Untuk semakan secara online anda boleh melayari laman web Lembaga Peperiksaan Kementerian Pelajaran Malaysia di www.moe.gov.my atau mendapatkan bantuan di Talian Bantuan khas : 03-5569 2840 dan juga boleh emel di careline@15888.my.

Tengok sini juga Semak keputusan SPM : Denaihati , Dan Motivasi kalau anda belum berjaya , berjaya dan tidak berjaya DISINI

About puanbee

Untuk review produk wanita , barangan berkaitan anak-anak , makanan , homestay dan lain-lain boleh hubungi puanbee di whatsapp : 011-32095406.
This entry was posted in By Puanbee and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

13 Responses to Cara semak keputusan SPM SMS dan Online

  1. yatul says:

    macam mana nak semak angka giliran spm 2013?

  2. Pingback: SPM 2012 : Jadual Waktu Peperiksaan SPM 2012 | Puanbee.com | Diari Ibunda

  3. Pingback: 20 Mac 2013 Keputusan SPM keluar | Cara semak keputusan SPM secara online dan sms | Puanbee.com | Diari Ibunda

  4. Pingback: Motivasi Keputusan SPM : belum berjaya .. | Puanbee.Com

  5. Juan says:

    sekarang dah senang nak check keputusan

  6. titan says:

    huhu..teringat zaman masa study dulu..

  7. MyKeyPad says:

    Aq lupa angka giliran aku la. . .ada cara nk tau angka giliran yg kita lupa x?

  8. nurmisnan says:

    amboiii.. header baru lagi.. santik ler..
    congrats to anak sedara dapat score A+ semua.. hik3… puji anak sedara sendiri.
    and congrats untuk semua pelajar2 cemerlang..

  9. IWAN says:

    saya sudah menghantar sms tapi masih tiada jawapan 🙁

  10. mama adam says:

    ala… amik result online ngan sms…. semua org leh tlg check kan….

  11. akubiomed says:

    Dulu berdebar ambil keputusan SPM di sekolah tetapi sekarang lagi berdebar kerana dari rumah sudah tahu keputusan dengan menghantar SMS sahaja. 🙂

  12. Pingback: Motivasi Keputusan SPM : belum berjaya .. | Blog Ibu & Informasi |