Cara Semak Daftar Pemilih Sms Dan Online Disini (Mengundi)

PRU 13 , semakin dekat , disini.. di kawasan rumah saya ada pelbagai kempen untuk menarik pengundi – pengundi turun mengundi , perlbagai ragam , saya hanya mampu tersenyum melihat gelagat mereka , jangan risau dan kelam kabut , rakyat sekarang ni sudah bijak pandai , memerhati dahulu bukan bermakna tidak bertindak ! betul tak ?

Pengundi dah tahu ke anda akan mengundi di kawasan mana ? saya belum tahu lagi tapi jika mengikut IC saya terpaksa balik dan mengundi di kampung , anda bagaimana ? mari kita tengok cara semak daftar pemilih melalui sms dan online pun boleh.

buat semakan daftar pemilih secara online

Masukkan 2-3 No ic keluarga dan tekan semak , menarik dan mudah bukan.
Sila klik untuk buat semakan daftar pemilih secara online

Semak Daftar pemilih SMS

Untuk Semakan Taip : SPR SEMAK NO.IC

Contoh : SPR SEMAK 821220122222

Hantar Ke : 15888

Sekian , lepas ni mari mengundi secara berjemaah :)
sumber : yanmie

Search

Comments

  1. Undi dimana

  2. Asyraf Asnawi :

    masih tak cukup umur untuk mengundi. ahhakzzz.

  3. dah cek kelmaren dgn encik hasben tp nama nis xde pulok … huhu

  4. ha…siapa lom semak lagi? siapa lom daftar lagi?

  5. tak boleh apply by on9. (-_-)
    nanti2 nak try lagi.coz baru daftar,de orang datang ke rumah.

  6. terasa dah kehangatannya hehe

  7. insyaallah tahun depan saya mengundi, pertama kali tuh

  8. kalau musim mengundi, memang seronok tengok gelagat orang berkempen.

  9. Puan Bee membuang undi dimana nanti?

  10. Budak Nakal :

    Undilah dengan Bijak…

    hihi…

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

Hakcipta Terpelihara · PuanBee.com · Diselia dan diselenggara oleh AI MEDIA NETWORK
%d bloggers like this: