Cara Semak Daftar Pemilih Sms Dan Online Disini (Mengundi)

PRU 13 , semakin dekat , disini.. di kawasan rumah saya ada pelbagai kempen untuk menarik pengundi – pengundi turun mengundi , perlbagai ragam , saya hanya mampu tersenyum melihat gelagat mereka , jangan risau dan kelam kabut , rakyat sekarang ni sudah bijak pandai , memerhati dahulu bukan bermakna tidak bertindak ! betul tak ?

Pengundi dah tahu ke anda akan mengundi di kawasan mana ? saya belum tahu lagi tapi jika mengikut IC saya terpaksa balik dan mengundi di kampung , anda bagaimana ? mari kita tengok cara semak daftar pemilih melalui sms dan online pun boleh.

buat semakan daftar pemilih secara online

Masukkan 2-3 No ic keluarga dan tekan semak , menarik dan mudah bukan.
Sila klik untuk buat semakan daftar pemilih secara online

Semak Daftar pemilih SMS

Untuk Semakan Taip : SPR SEMAK NO.IC

Contoh : SPR SEMAK 821220122222

Hantar Ke : 15888

Sekian , lepas ni mari mengundi secara berjemaah 🙂
sumber : yanmie

Please follow and like us:
200

puanbee

Penafian : Ini adalah blog peribadi . Selain di nyatakan sumber image dan video adalah hak milik penulis. Penulis tidak akan bertanggngjawap jika terdapat kerosakan / kesan sampingan jika menggunakan info di dalam blog ini. Anda perlu berjumpa dengan pakar bertauliah terlebih dahulu. Admin juga tidak akan bertanggungjawap jika kesan pemakaian / penggunaan anda tidak sama seperti perkongsian review/pengalaman admin sendiri. Admin juga tidak akan bertanggungjawa atas semua komentar yang di tinggalkan di blog ini. Pembaca / komentar harus bertanggungjawap ke atas perbuatan atau penerimaan di atas pembacaan di blog ini.

Admin megucapkan ribuan terima kasih kerana singgah meluangkan masa membaca di sini. Semoga sihat dan ceria selalu :)

10 Comments:

  1. Asyraf Asnawi

    masih tak cukup umur untuk mengundi. ahhakzzz.

  2. dah cek kelmaren dgn encik hasben tp nama nis xde pulok … huhu

  3. ha…siapa lom semak lagi? siapa lom daftar lagi?

  4. tak boleh apply by on9. (-_-)
    nanti2 nak try lagi.coz baru daftar,de orang datang ke rumah.

  5. terasa dah kehangatannya hehe

  6. insyaallah tahun depan saya mengundi, pertama kali tuh

  7. kalau musim mengundi, memang seronok tengok gelagat orang berkempen.

  8. Puan Bee membuang undi dimana nanti?

  9. Undilah dengan Bijak…

    hihi…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *