Cara Semak Daftar Pemilih Sms Dan Online Disini (Mengundi)

Spread the love

PRU 13 , semakin dekat , disini.. di kawasan rumah saya ada pelbagai kempen untuk menarik pengundi – pengundi turun mengundi , perlbagai ragam , saya hanya mampu tersenyum melihat gelagat mereka , jangan risau dan kelam kabut , rakyat sekarang ni sudah bijak pandai , memerhati dahulu bukan bermakna tidak bertindak ! betul tak ?

Pengundi dah tahu ke anda akan mengundi di kawasan mana ? saya belum tahu lagi tapi jika mengikut IC saya terpaksa balik dan mengundi di kampung , anda bagaimana ? mari kita tengok cara semak daftar pemilih melalui sms dan online pun boleh.

buat semakan daftar pemilih secara online

Masukkan 2-3 No ic keluarga dan tekan semak , menarik dan mudah bukan.
Sila klik untuk buat semakan daftar pemilih secara online

Semak Daftar pemilih SMS

Untuk Semakan Taip : SPR SEMAK NO.IC

Contoh : SPR SEMAK 821220122222

Hantar Ke : 15888

Sekian , lepas ni mari mengundi secara berjemaah 🙂
sumber : yanmie

10 thoughts on “Cara Semak Daftar Pemilih Sms Dan Online Disini (Mengundi)”

  1. maya_mustwany

    tak boleh apply by on9. (-_-)
    nanti2 nak try lagi.coz baru daftar,de orang datang ke rumah.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *