Cara semak bil astro melalui sms

Baru dapat cara nak semak bil astro paling pantas dan cepat. Kini pelanggan astro boleh semak bil astro melalui sms , lebih mudah bukan ? semak bil dan buat pembayaran online , tak perlu terkejar-kejar untuk pergi kekaunter beratur panjang dan sebagainya.

haa bukan apa gara-gara melanggan astro first , tak tahu jumlah bil maka tak dapat bayar dan dipotong haaa..padan muka puanbee kan ?
pastu puanbee pandai lah call dan tanya astro tu ada rupanya cara cepat dan senang nih ceh !!…

cara nya senang bangat seh :)

cek melalui sms :

1- Astro bal ic (masukkan no ic korang ) dan send ke 33310

2- Astro bal ac (masukkan no akaun astro korang) dan send ke 33310

nanti dia reply lah balik berapa bil semasa korang…ok itu je nak bg tau ! selamat mencuba :)

(Visited 129 times, 2 visits today)
About puanbee

Seorang anak , isteri dan ibu. Mempunyai 4 orang cahaya mata. Berumur 30-an , Suri rumah sepenuh masa tetapi mempunyai perniagaan online. Segala terguran dan komen boleh terus hubungi admin melalui EMAIL.

Comments

  1. terima kasih utk info yg sgt berguna ni, puan bee..jenuh cari bill astro mane ddk..x tau plak cara chek via sms..google2 jumpe puan bee nye sharing ni..thx again ^_^

  2. terima kasih info ini

  3. thanks

  4. alamak sory, tersilap ketuk. Info yang berguna.Terima kasih.

  5. DAADADADADA

  6. saya rase ade sedikit panduan utk sumer…mgkn blh membantu..thx to pn bee sbb membantu…

    Balance Inquiry
    For balance inquiry using Astro Account numbers, key in;
    [ASTROBALAC] and send it to 33310
    E.g.: ASTRO BAL AC 0812345678

    For balance inquiry using Malaysian Identification Cards, key in;
    [ASTROBALIC] and send it to 33310
    E.g.: ASTRO BAL IC 880125097802

    Reconnection Services
    For reconnection of Astro Services, key in;
    [ASTRORCOAC] and send it to 33310
    E.g.: ASTRO RCO AC 0812345678 02082010 116.95

  7. Thanks…amat berguna!!!

  8. miss bee…xdpat pon..asyik service not available…psal pa tu ar??

  9. senang rupanya, terima kasih puan

  10. aku yg mencari :

    Thanks Bee, aku dah sekian lama ttnye2 benda senang nak tnyk bil pnya hnya dgn 5 no tu jek hmm.. nywys…Ty so much!

  11. bagus lah gnie kan. senang je kerja 😀

  12. rasa-rasanya saya nak potong astro,cut kos….

  13. akak xpernah ambil tau ttg bill astro cz semua ‘cik abe’yg uruskan…hi…tgk pn jrg2….

    • bee pun abe bayar tapi sebelum dia p bayar bee uruskan , yg best tu dia tanya bil astro mana ?vee tk sampai lg ….tak sampai lg sampai kena potong hee…

  14. Ellen dah pernah cuba tapi tak dapat answer so fed up..tak nak guna lagi..better call, lagi cepat..hehe

  15. puan kutu :

    kena potong pastu kena byr 20inggit..Kadang2 cam nak buang je astro.cite tak best!hehe..

  16. hehehee…skrg kan zmn teknologi…tekan2 klik2 dah dpt maklumat…duit kena sentiasa standby jerk :)
    Lorna slalu tggu bil jer..dpt gaji terus bayor bil2 sumer…
    byr bills pun sumer pakai online jer, takyah ssh pyh g bank or pjbt pos :)

    • bee tak pandai lah nak bayar online , hee malas nk cuba pun , nanti lah nak fikir buat online tp online bahaya sikit :)

      • tak bahaya laa bee…
        bank skrg pun dah wat byk security features…
        cuma maybank byk dah kes, kena hati2…
        mudah dan pantas tau byr bil online…
        takde extra charge, jimat duit myk, tenaga dan masa ;p
        takper, nnt bila dah bsersedia, leh la wat k…hihi…

        • insyaallah ler..kena pergi daftar di bank dulu kan..baru reg online pulak…kalau si kay tu pergi offshore nanti bee buat haaa..tk kuasa nak hangkut ank2 beratur kat bank tu, buat masa skrg bior kay bersusah2 dulu kih2

  17. bee..akak kene tukar address eh utk link blog awk yg ni dlm blog list akak kan..jika tak..blog yg ni..xde dlm list akak..

    • yup akk kena tukar dalam blog list tu sbb url sama tp pindah hosting :) hee ingat akk tk sudi dah komen2 di blog bee ,,,,

  18. takde astro pun kak..ngeh3

  19. aloh bee..tq deh..

    akak bab2 bil ni..hubby seme yg setel via online banking..kecuali bil air..

  20. thanks puan bee untuk info nie…dah cuba…

Trackbacks

  1. […] ambil pakej famil RM39.90 + Pakej 2 Mini .. Tak ingat harga dulu , tapi dulu tak sampai RM60 la bil dia . Sekarang sejak dah naik harga .. Dari RM62 ke RM74 tup-tup sekarang RM78 pula. Entah bila […]

  2. […] online , hendak bertanyakan khabar pun secara online. Cek saman pun online dan tak kurang juga bayar bil online. […]

  3. […] balas daripada pihak Astro berkenaan dengan bil semasa korang. Mudah kan ? Selamat mencuba…Sumber Jika anda mempunyai pendapat mengenai isu yang sedang dibincangkan di atas, anda bolehlah […]

Speak Your Mind

*