Mar
2011

Cara semak bil astro melalui sms

Baru dapat cara nak semak bil astro paling pantas dan cepat. Kini pelanggan astro boleh semak bil astro melalui sms , lebih mudah bukan ? semak bil dan buat pembayaran online , tak perlu terkejar-kejar untuk pergi kekaunter beratur panjang dan sebagainya.

haa bukan apa gara-gara melanggan astro first , tak tahu jumlah bil maka tak dapat bayar dan dipotong haaa..padan muka puanbee kan ?
pastu puanbee pandai lah call dan tanya astro tu ada rupanya cara cepat dan senang nih ceh !!…

cara nya senang bangat seh :)

cek melalui sms :

1- Astro bal ic (masukkan no ic korang ) dan send ke 33310

2- Astro bal ac (masukkan no akaun astro korang) dan send ke 33310

nanti dia reply lah balik berapa bil semasa korang…ok itu je nak bg tau ! selamat mencuba :)

Search

38 thoughts on “Cara semak bil astro melalui sms

  1. Pingback: Ibu "Unsubcribe" Pakej Astro Sebab ? | Puanbee.com | Diari Ibunda

  2. saya rase ade sedikit panduan utk sumer…mgkn blh membantu..thx to pn bee sbb membantu…

    Balance Inquiry
    For balance inquiry using Astro Account numbers, key in;
    [ASTROBALAC] and send it to 33310
    E.g.: ASTRO BAL AC 0812345678

    For balance inquiry using Malaysian Identification Cards, key in;
    [ASTROBALIC] and send it to 33310
    E.g.: ASTRO BAL IC 880125097802

    Reconnection Services
    For reconnection of Astro Services, key in;
    [ASTRORCOAC] and send it to 33310
    E.g.: ASTRO RCO AC 0812345678 02082010 116.95

  3. Pingback: myOnline Passport | Renew Passport Secara Online

  4. Pingback: Cara Semak Bil Astro Melalui SMS

  5. Thanks Bee, aku dah sekian lama ttnye2 benda senang nak tnyk bil pnya hnya dgn 5 no tu jek hmm.. nywys…Ty so much!

    • bee pun abe bayar tapi sebelum dia p bayar bee uruskan , yg best tu dia tanya bil astro mana ?vee tk sampai lg ….tak sampai lg sampai kena potong hee…

  6. hehehee…skrg kan zmn teknologi…tekan2 klik2 dah dpt maklumat…duit kena sentiasa standby jerk :)
    Lorna slalu tggu bil jer..dpt gaji terus bayor bil2 sumer…
    byr bills pun sumer pakai online jer, takyah ssh pyh g bank or pjbt pos :)

      • tak bahaya laa bee…
        bank skrg pun dah wat byk security features…
        cuma maybank byk dah kes, kena hati2…
        mudah dan pantas tau byr bil online…
        takde extra charge, jimat duit myk, tenaga dan masa ;p
        takper, nnt bila dah bsersedia, leh la wat k…hihi…
        Lorna recently posted..Jimmy Shanley bakal bercerai atau My Profile

        • insyaallah ler..kena pergi daftar di bank dulu kan..baru reg online pulak…kalau si kay tu pergi offshore nanti bee buat haaa..tk kuasa nak hangkut ank2 beratur kat bank tu, buat masa skrg bior kay bersusah2 dulu kih2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge