Cara Saya : Menghilangkan ruam susu dan ruam lampin

image

Sudocrem

Jika anak-anak terkena ruam susu di pipi atau ruam lampin , boleh lah cuba gunakan sudocrem ini.

Ikhtiar je lah kan saya guna ok .. sapu nipis-nipis jek.. Baby yang menyusu susu ibu dan dia mempunyai kulit jenis sensitif pasti tak dapat elak dari terkena ruam.

Satu lagi lepas menyusu kena cepat-cepat bersihkan pipi dia. Baby berusia 3 bulan ke bawah je kritikal sikit. Sebab nya baby suka muntah dan tak pandai nak menyusu elok teratur lagi kan.

( saya rekemen saja apa yang saya guna , jika korang guna semuanya di bawah tanggungan sendiri )

Comments

  1. Pakcik Idrus :

    Anak saya pun menghadapi masaalah yang sama. Saya gunakan juga sudocream ni. Alhamdulillah. Nampak ada kesan yang amat positif.

  2. Biasa pelembab je yang saya tahu. Takpe leh share dengan cousin yang ada baby.

  3. terimkasih ada tips berguna mengatasi ruam, memang kalau masih bayi kulit bayi gampang sekali kena ruam

  4. anak saya lebih mujarab kalau guna pelembab vaselin

  5. Terima kasih atas sharingnya Puan, tips ini bisa kita praktekkan kalau nanti anak terkena ruam susu

  6. Anak saya awal2 lahir pon ade ruam….
    sekarang dah 4 bulan dah ok dah

  7. kutu pkai clariderm.lg satu krim 9 namanya kawan tolong beli

  8. alhamdulillah anak2 nis kurang ruam susu…

    ruam lampin iye, sampai teruk2 pun penah. cuba mcm2…

    kalau ruam biasa tu nis pakai krim drapolene je

  9. Ahhh lupa pulak mcam mana saya buatkan kat anak saya dulu..hehe..tapi rasanya bukan krim ni la..hehe..krim ni leh la cuba nanti anak kedua ni..hehe

  10. zaman saya dulu tak jumpa cream ni, budak kecik mmg senang kena ruam lebih2 lagi di bahagian punggungnya

  11. wah bagus ni, perkongsian untuk yang ada anak

  12. Masa baby Aslah dahulu ada pakai baby nappy baby rash cream ini.

Speak Your Mind

*