Cara Kira Gaji Baru SSM ( Sistem Saraan Malaysia )

Perkeliling tentang kenaikkan gaji Kakitangan Awam Malaysia dibawah Sistem Saraan Malaysia (SSM) telah pun diedarkan , berikut adalah satu cara untuk mengira gaji secara online.PENGIRAAN PEMINDAHAN GAJI SISTEM SARAAN MALAYSIA (SSM) melalui atas talian (online) dapat memudahkan semua penjawat awam untuk membuat kiraan untuk gaji baru SISTEM SARAAN MALAYSIA (SSM) 2012.

SSM pengiraan gaji

Untuk kira gaji SSM baru , boleh klik Pengiraan Pemindahan Gaji
Mengikut PP. Bil. 1/2012 Dan ikuti 3 langkah mudah di bawah untuk mengira kenaikan gaji masing-masing.

  1. Sila masukkan Gred Jawatan
  2. Masukkan Gaji Pegawai pada 31 Disember 2011.
  3. Dan klik Kira

Untuk mendapatkan Pekeliling Kenaikan Gaji baru SSM ini, sila download dari SINI.

puanbee

Penafian : Ini adalah blog peribadi . Selain di nyatakan sumber image dan video adalah hak milik penulis. Penulis tidak akan bertanggngjawap jika terdapat kerosakan / kesan sampingan jika menggunakan info di dalam blog ini. Anda perlu berjumpa dengan pakar bertauliah terlebih dahulu. Admin juga tidak akan bertanggungjawap jika kesan pemakaian / penggunaan anda tidak sama seperti perkongsian review/pengalaman admin sendiri. Admin juga tidak akan bertanggungjawa atas semua komentar yang di tinggalkan di blog ini. Pembaca / komentar harus bertanggungjawap ke atas perbuatan atau penerimaan di atas pembacaan di blog ini.

Admin megucapkan ribuan terima kasih kerana singgah meluangkan masa membaca di sini. Semoga sihat dan ceria selalu :)

8 Comments:

  1. alhmdllh ade rezeki hubby naik ckit gaji… ate ank makin ramai :p

  2. cukup mudah nak cek kenaikkan gaji k/tangan awam sekarang ni.

  3. Saye ni, tengok ajerlah =)

  4. Sekarang senang hendak kira pun boleh guna online. Pengiraan jumlah pembayaran zakat pun boleh dibuat secara online.

  5. wah terbaik ar puan bee..i like..mmg updated semua maklumat dlm puanbee.com..no wonder traffik tinggi jer..bagus2..

  6. Betul! Lepas tu, sila tambah amt utk kenaikan tahunan. Yg dikira utk jan 2012, yg kenaikan tu efektif pada bulan kenaikan tahunan ke atas 🙂

Leave a Reply to Ummi Hanie Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *