Bukan gosip biasa – Belajar buat pavlova

Diorang cakap saya pergi bergosip di hujung meja , bukan gosip sebarang gosip ye .. sempat juga berguru dengan kak alina ni cara-cara untuk buat pavlova serta tips-tips mengadun pavlova. Bukan senang nak jumpa orang turunkan ilmu macam kak alina ni. Terbaik la …

pavlova sedap

Pavlova lesap tak dapat di kesan sejurus aje di edarkan di meja.. Terima kasih kak alina. 

tukang buat pavlova

Ini la kak alina , isteri kepada blogger azmanisma.com 

Dah lama kenal kak alina , walaupun saya sebenarnya kenal suami nya , tetapi kami boleh berkawan. Semoga berkekalan kak alina.  Bak kata kawan blogger lain , saya ni muka macam adik azmanisma.. ok la .. pavlova punya pasal .. haha dasyat …

Nantikan entri lain .. sorry geng lambat update , kalut sungguh kan .. siapa follow denaihati network group di facebook tu tahu la kenapa saya kalut semacam jek …. rugi tak join group tu..

26 thoughts on “Bukan gosip biasa – Belajar buat pavlova”

  1. :)..Puanbee…terima kasih sudi promot pavlova akak ni he3..bukan susah utk membuat pavlova ni klw ikut cara2 dgn betul insya allah menjadi.

  2. Salam,

    heheee terus teringat gambar sbb2012 kehkehkeh memang macam adik beradik heee..

    lama tak buat dan tak makan pav…belum rasa teringin

  3. wow..pavlova..he3..pestaim ras mggu lps,adk ipar buat kan..emm..rasanya bleh thn la,cuma yg x tahan tu manis sgt le..

  4. aku dah arahkan wife aku try buat selepas dia curi-curi dengar resipi yang bee dan wife man borakkan.hehe…

  5. Pernah rasa Pavlova yang disediakan oleh isteri rakan mat saleh ketika di Australia memang sedap. Saya dan kawan makan selepas dijemput makan malam di rumah rakan mat saleh.

    1. wasalam …. eh blh tempah dr kak alina , sedap sangat2 manis , tp krim tak manis , di tambah dengan buah buahan sejuk masam .. nyum meleeh …

      kak alina kata senang , cuma ada beberapa tips kena ikut utk cantikkan krim di atas tu ..

  6. ok next time gath, kak bee buat pavlova k.. DT tak pernah makan.. kena rasa juga ni.
    haaa itu la banyak group invite by kak bee.. bisnes kan.. biasa la tu

    1. tak pernah eh , nanti kak bee tlg tempah eh .. nak buat tu tak tercapai lagi kot .. hehe

      baru nak mula nya pun , nak fokos ke sana , blog tolak tepi sat ..kecewa dush dush

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *