Bukan gosip biasa – Belajar buat pavlova

Share

Diorang cakap saya pergi bergosip di hujung meja , bukan gosip sebarang gosip ye .. sempat juga berguru dengan kak alina ni cara-cara untuk buat pavlova serta tips-tips mengadun pavlova. Bukan senang nak jumpa orang turunkan ilmu macam kak alina ni. Terbaik la …

pavlova sedap

Pavlova lesap tak dapat di kesan sejurus aje di edarkan di meja.. Terima kasih kak alina. 

tukang buat pavlova

Ini la kak alina , isteri kepada blogger azmanisma.com 

Dah lama kenal kak alina , walaupun saya sebenarnya kenal suami nya , tetapi kami boleh berkawan. Semoga berkekalan kak alina.  Bak kata kawan blogger lain , saya ni muka macam adik azmanisma.. ok la .. pavlova punya pasal .. haha dasyat …

Nantikan entri lain .. sorry geng lambat update , kalut sungguh kan .. siapa follow denaihati network group di facebook tu tahu la kenapa saya kalut semacam jek …. rugi tak join group tu..

puanbee

Penafian : Ini adalah blog peribadi . Selain di nyatakan sumber image dan video adalah hak milik penulis. Penulis tidak akan bertanggngjawap jika terdapat kerosakan / kesan sampingan jika menggunakan info di dalam blog ini. Anda perlu berjumpa dengan pakar bertauliah terlebih dahulu. Admin juga tidak akan bertanggungjawap jika kesan pemakaian / penggunaan anda tidak sama seperti perkongsian review/pengalaman admin sendiri. Admin juga tidak akan bertanggungjawa atas semua komentar yang di tinggalkan di blog ini. Pembaca / komentar harus bertanggungjawap ke atas perbuatan atau penerimaan di atas pembacaan di blog ini.

Admin megucapkan ribuan terima kasih kerana singgah meluangkan masa membaca di sini. Semoga sihat dan ceria selalu :)

26 Comments:

  1. nampak macam sedap aje. Sedap tak ni??

  2. ohhh rugi rugi ribuan kali tak join korang..rugi x makan pavlova hehehee

  3. wahh..macam sedap aje pavlova nih..

  4. bikin ku kepingin saja taww…. sng tak nak adun pavlova ni bee?

  5. baru nak kecek-kecek, dah lesap rupanya. nampak berketul2 stawberinya

  6. Tentu sedap sangat Pavlova tu… Sampai boleh lesap dengan begitu pantas.. 😉

  7. :)..Puanbee…terima kasih sudi promot pavlova akak ni he3..bukan susah utk membuat pavlova ni klw ikut cara2 dgn betul insya allah menjadi.

  8. Salam,

    heheee terus teringat gambar sbb2012 kehkehkeh memang macam adik beradik heee..

    lama tak buat dan tak makan pav…belum rasa teringin

  9. waa cayalah bee, dah pandai buat pavlova, mesti sedap tu kan.

  10. wow..pavlova..he3..pestaim ras mggu lps,adk ipar buat kan..emm..rasanya bleh thn la,cuma yg x tahan tu manis sgt le..

  11. Lepasni bolehlah akak buat plak kan…

  12. hum… sedap… teringt 1st rasa dulu.. tempah dgn kwn lama..

  13. tak pernah cuba lagi pavlova..rasa dia macam mana ye.

  14. aku dah arahkan wife aku try buat selepas dia curi-curi dengar resipi yang bee dan wife man borakkan.hehe…

  15. Pernah rasa Pavlova yang disediakan oleh isteri rakan mat saleh ketika di Australia memang sedap. Saya dan kawan makan selepas dijemput makan malam di rumah rakan mat saleh.

  16. salam kak bee…wahh sedapnyaa pavlova…dah lama teringin nak makan xdapat2 lg…tgok gmbr pun jd laa…btw susah x eyh nak buat pavlova ni akk?

    • wasalam …. eh blh tempah dr kak alina , sedap sangat2 manis , tp krim tak manis , di tambah dengan buah buahan sejuk masam .. nyum meleeh …

      kak alina kata senang , cuma ada beberapa tips kena ikut utk cantikkan krim di atas tu ..

  17. ok next time gath, kak bee buat pavlova k.. DT tak pernah makan.. kena rasa juga ni.
    haaa itu la banyak group invite by kak bee.. bisnes kan.. biasa la tu

    • tak pernah eh , nanti kak bee tlg tempah eh .. nak buat tu tak tercapai lagi kot .. hehe

      baru nak mula nya pun , nak fokos ke sana , blog tolak tepi sat ..kecewa dush dush

  18. Melastik Bintang

    1st!!

    saya dapat rasa sikit jer sebab sibuk dengan sesi fotografi..kekeke

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *