Bueno Dan Lelaki Kacak Romantiknya

Lelaki kacak yang romantik tersebut adalah Mr Kay a.k.a suami saya , alahai sapa nak puji lagi kalau tak bini sendiri yang puji ye tidak ? Lelaki kacak yang romantik tak semestinya suka bermain kata indah , memuji dan sebagainya. Lelaki kacak saya ni , kalau nak dapat pujian dari dia memang boleh di ibaratkan “jauh panggang dari api” tapi ada beberapa perangai romantiknya yang terjadi sendiri. Yang kadang-kadang kita tak perasan pun yang dia tu romantik.

Lelaki Romantik | Bueno

Contohnya sifat lelaki kacak saya ni.

Suka beri hadiah walaupun sikit tapi dia akan ingat setiap tarikh penting macam ulangtahun kelmarin yang mana kadang-kadang saya sendiri terlupa. Satu lagi .. dia suka sangat makan bueno , ais krim dan coklat. Kalau cuti mesti nak beli benda-benda gini untuk di makan bersama dengan famili.

Paling buat saya rasa macam romantik sangat , entah sejak bila perangai di begitu pun tak perasan , setiap kali dia makan bueno ni mesti dia akan tinggalkan satu untuk saya , kadang-kadang dia balik kerja agak lewat , saya dah tidur dulu ..esok pagi nampak bueno dalam peti ais.. Kadang-kadang berenti di stesen minyak pun beli bueno satu dan share dengan saya , untuk anak-anak dia beli benda lain. Romantik kan ?

Terharu ai tau … sebenarnya saya rasa terharu dengan ingatan dari dia .. sebab saya kalau makan apa-apa bantai makan sampai habis .. hahaha.. ades..

Contest lelaki kacak hampir tamat , dah bersedia ke ? Nampaknya blog yastro mengungguli carta , syabas beteh …saya tak berapa nak menang sangat dah ni.. saja layan trend terkini blogger .. kehkehkeh ~ oii update lah nama penaja.

P/S : Oleh itu lelaki kacak haruslah bersifat romantik begini , baru lah wife rasa terharu doplohpatjam

Comments

  1. wawawa..kinder bueno..mmg peberet..nk tggu lelaki kacak bg mmg payah la..kalo kuar p jalan2 tu nmpak je trus sambar..pastu mam sorang2..he3..tp ade gak la tggl ckit tuk dia..x smpai ati pulak..

  2. Dah la kacak, romantik plak tue :D
    Aldy Shah recently posted..Plain bawal awesome!My Profile

  3. lelaki kacak, memang macam tu apa..hehe..
    titan recently posted..Komisen ke 6 dari PanduanDPLI.comMy Profile

  4. Kebanyakan org laki memang macam tu la. Kalau nak tunggu keluar dr mulut memang susah,.. tapi bukan bermaksud diorang tak ingat @ tak romantik,.. cuma lebih dr segi perbuatan.. Bertuah PnBee :)
    shraqs recently posted..Kepentingan Memantau Uptime Dan Downtime BlogMy Profile

  5. Romantik sungguh~~~~~
    Izzuddin Fauzi recently posted..Kontes Seminit Dua dan Menang Solo HD – Beats by Dr. DreMy Profile

  6. Assalam, memang jarang kita nak jumpa lelaki kacak yang romantik lebih2 lagi bila dah khawin nie… huhuhu

  7. Terbaiklah! Rasanya inilah ciri2 suami yg isteri dambakan. Memberi tanpa diminta. Dipuji tanpa mengharap balasan =)

    Romantik! :D
    hafizmd recently posted..Dahri Utusan Maharaja Rom vs Imam MudaMy Profile

  8. Wahhh romantiknya…auuuu…Semoga puanbee sekeluarga bahagia sokmo….
    Hafizul recently posted..Wordless Wednesday #5 – Hadiah Seorang KawanMy Profile

  9. seumur hidup saya..tak penah makan benda ni..
    haha..jakun..
    fakhruddin recently posted..Antara Merendah Diri & Bangga DiriMy Profile

  10. wah bueno kegemaran ku.. hehe
    muazfaris recently posted..UPU Fasa 2 untuk lepasan Matrikulasi dan Asasi 2012My Profile

  11. romantisnye kak….
    Manan Qayyim recently posted..Antara Dua Darjat : Songkok dan KopiahMy Profile

  12. untung la dpt hadiah an..huhu
    Ikhtiar Shah recently posted..Ini Bukan Niat, Tapi Dah TabiatMy Profile

  13. romantik didalam perbuatan, rasanya lelaki memang begitu lah, hehe
    Juan recently posted..1Malaysia Pad TabletMy Profile

  14. romentik gak tu… ;)

    hasben nis pun slalu jugak belikan mknn/minuman kesukaan nis, contohnye air kotak dutch lady tu… pehhh.. kami panggil ayor heaven sbb bile minum tu rasa mcm hilang sume stress…. hahahhh

    contest ni mncabar gak ye… susah juge nk masuk page pertama utk keyword lelaki kacak tuh
    Ummi Hanie recently posted..Komputer rosakMy Profile

  15. romantik gitu… still makan bueno.. mahal tu
    Azydy recently posted..CEO Proton Dato Syed Zainal Letak Jawatan dan CEO Lotus Dany Bahar DigantungMy Profile

  16. Aiks Puan Bee, macamana boleh terlupa. Selalunya wanita akan teruja setiap peristiwa berlaku dikalangan ahli keluarga mereka.

    Saya faham ke-macho-an hubby Puan Bee susah hendak tunjuk romanatik secara zahir bukan bermakna beliau bukan seorang tidak romantik. :-)

  17. slalu pi langkawi mmg bwk blik 2-3 kotak kinder bueno ni.. :)
    Jebeng Otai™ recently posted..Kopitiam EkonomiMy Profile

  18. wah..kinder bueno..ai like it..kiskiskis :D
    mrs.yie recently posted..NOVEL SAYANG CIKGU KETAT-KETAT MULA DI EDARKAN PADA JULAI 2012My Profile

  19. alamak.. kalau dapat bueno memang romantika diamor ler mr. hubby hik3
    nurmisnan recently posted..AuthorMy Profile

  20. wah, memang romantik gitu..hehe…bard pun memang suka makan bueno ni…memang selalu je ada stok kat rumah ni..

  21. kali ni mr.kay senyum manjang bila baca entri ni.

  22. Mr kay mmg bergaya lah… Cayalah

  23. Salam Puan Bee. Saper lagi nak puji hubby kalau bukan kita kan!. Azie rajin puji hubby kadang-kadamg tinggi melangit dia buat dedddd jer kihkihhh. Good Luck.

  24. Bukan pemberian yang romantik.. tetapi sifat mengingati dan perihatin tu! :D
    anif recently posted..Harga Samsung Galaxy SIII DiumumkanMy Profile

Trackbacks

  1. […] Zahri ni , satu saya terbayang senario di atas lah .. Kedua saya terbayangkan senario di bawah ni. Romantiknya lelaki kacak tu kalau buat benda di bawah ni […]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge