Blog Di Landa Ribut Petir

Tajuknya adalah kata-kata seorang rakan blogger apabila dia memahami kerisauan saya beberapa hari lepas , ada yang perasan ada yang tidak perasan. Beberapa rakan blogger menegur kenapa blog tidak dapat komen dan loading , kenapa asyik tukar theme , terima kasih pada yang prihatin.

Blog saya tidak semena-mena mengalami ERROR 500 secara drastik , apabila CPU dan Entri Proses asyik sampai tahap minima. Perghh ayat .. jenuh saya fikir macam mana nak cakap pasal ni , sebab saya tidak pandai dalam bab cpanel dan database. Saya terpaksa mintak rakan blogger yang lebih arif tengok-tengok kan kenapa dan mengapa.

Terima kasih Azmanishak.Com sekurang-kurangnya saya tahu apa masaalahnya dan rasa sedikit selamat.Pertama kali berborak dengan Azmanishak ni .. saya adalah pemalu orangnya , tetapi kalau dah kenal .. memang cakap tak hingat dunia.

Ekoran dari peristiwa itu ..saya tidak tidur 2 hari secukupnya , boleh percaya ke tidak ? yaaa bila malam saya tak tidur , siang apatah lagi memang tak boleh tidur. Hidup harus diteruskan walau tak tidur. Kerja sebagai surirumah hanya malam waktu rehat. Tetapi kalau malam tak berehat memang kesihatan akan down sama macam blog down nih. Saya demam agak teruk kali ni , sekarang tak boleh tidur jugak sebab batuk . Kahkahkah ada-ada je…

Seakan memahami .. eizil.com terus buat entri penangan theme percuma Baca entri ni dan komen-komen nya sekali , korang akan faham ! Ya .. masaalah saya adalah kerana menggunakan theme percuma. Blog saya mungkin kena DDOS melalui theme. Mungkin kata azmanishak.com , sebab bila pakai theme default ni blog nampak ok.

Sekarang dah laju sangat kot blog saya. Ekoran dari itu Serverfreak beri saya pakai hosting yang tersedia cache secara percuma (ok memang tak tahu nak tulis macam mana )

Sekarang banyak plugin telah disingkirkan . No more seo plugin , top comentator dan apa2 tag plugin. Huhuhuhuhu tetapi saya suka bila blog loadingnya laju macam roket.

Nota kaki : Biarlah theme huduh dan tak power seonya , asalkan korang dan saya dapat membaca dengan tenang kan ?

50 Comments

  1. cik tom 8 July 2012 Reply
  2. Hafizul 8 July 2012 Reply
  3. akubiomed 7 July 2012 Reply
  4. mrs.yie 6 July 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 7 July 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 7 July 2012 Reply
  5. Kak Long Mawar Merah 6 July 2012 Reply
  6. boni kacak 6 July 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 6 July 2012 Reply
  7. dzuandiey 6 July 2012 Reply
  8. Ibu Mifzal Arsyad 6 July 2012 Reply
  9. Anarm 6 July 2012 Reply
    • dzuandiey 6 July 2012 Reply
  10. MDHAFiZ.NET 5 July 2012 Reply
  11. eiela 5 July 2012 Reply
  12. Ummi Hanie 5 July 2012 Reply
  13. eyriqazz 5 July 2012 Reply
    • AkmaOmar 5 July 2012 Reply
  14. titan 5 July 2012 Reply
  15. Affan Ruslan 5 July 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 5 July 2012 Reply
  16. Azman Ishak 5 July 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 5 July 2012 Reply
      • cik tom 8 July 2012 Reply
  17. spudin 5 July 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 5 July 2012 Reply
  18. zie fauzi 5 July 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 5 July 2012 Reply
      • zie fauzi 5 July 2012 Reply
        • puanbeeAuthor 5 July 2012 Reply
  19. Denaihati 5 July 2012 Reply
  20. Nurul 5 July 2012 Reply
  21. anif 5 July 2012 Reply
  22. nurmisnan 5 July 2012 Reply
  23. ummiross 5 July 2012 Reply
  24. azman 5 July 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 5 July 2012 Reply
  25. Eizil 5 July 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 5 July 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 5 July 2012 Reply
  26. daddydee 5 July 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 5 July 2012 Reply
  27. mia liana 5 July 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 5 July 2012 Reply
  28. ayu jamal 5 July 2012 Reply
  29. Kujie 5 July 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 5 July 2012 Reply
    • Azman Ishak 5 July 2012 Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.