Biodata Protege Mentor 6 Yang Terpilih

Satu sidang media bagi mengumumkan siapa protege mentor musim ke- 6 telah pun di buat. Enam protege yang akan berentap dalam pertandingan menyanyi dalam program realiti mentor 6 pada kali ini ialah KJ (Adam), Wanie (Ferhad), Ramlah Ram (Ana Syuhada), Caroline (Ella), Anas (Faizal Tahir) dan Zatul (Ogy Ahmad Daud).

Saya tidak sabar menunggu protege dan mentor kesuakkan saya iaitu Caroline (Ella) , Ana Syuhada (Ramlah Ram) dan juga Zatul (Ogy Ahmad Daud). Agak-agaknya macam mana lah reaksi protege dan mentornya kali ini ye ..

Gambar  Protege Mentor 6 Yang Terpilih

Tengok gambar di atas dan biodata nya di bawah , mengikut turutan dari kiri kekanan ya !

[highlight]Biodata Protege Faizal Tahir[/highlight]

Nama : Anas Bin Ridzuan
Nama Samaran : Anas
Asal : Perak
Umur : 23 tahun
Pendidikan : Ijazah Filem, Teater dan Animasi UiTM
dan aktif dalam teater bersama Dewan Bahasa dan Pustaka

[highlight]Biodata Protege Ella[/highlight]

Nama : Puteri Caroline Mohd Kamel
Nama Samaran : Caroline
Asal : Tanah Merah, Kelantan
Umur : 20 tahun

[highlight]Biodata Protege Fauziah Dato’ Ahmad Daud[/highlight]

Nama : Noor Nazatul Farahin Mohd Hussin
Nama Samaran : Zatul
Asal : Bedong, Kedah
Umur : 23 tahun

[highlight]Biodata Protege Ramlah Ram[/highlight]

Nama : Ana Syuhada Noor Asram
Nama Samaran : Ana Syuhada
Asal : Shah Alam
Umur : 21 tahun
Pendidikan: Diploma Muzik (Vokal)

[highlight]Biodata Protege Adam[/highlight]

Nama : Abdul Kadir Haji Unding Lana
Nama Samaran : KJ
Asal : Kota Kinabalu
Umur : 24 tahun
Pengalaman : Showdown 2010 dan 2011, Borneo Crew
dan Borneo Soul Breakers

[highlight]Biodata Protege Ferhad[/highlight]

Nama : Salwani Sawi
Nama Samaran : Wanie
Asal : Wilayah Persekutuan Labuan
Umur : 18 tahun

Saksikan persembahan pertama meraka , pada hari ahad 18 mac , 9 malam. Tunjuk ajar ku sifu .. Protege dan Mentor blog ada ke ? hehe.

(Visited 1 times, 1 visits today)
About puanbee

Seorang anak , isteri dan ibu. Mempunyai 4 orang cahaya mata. Berumur 30-an , Suri rumah sepenuh masa tetapi mempunyai perniagaan online. Segala terguran dan komen boleh terus hubungi admin melalui EMAIL.

Comments

  1. mentor mentor ni dah lama saya x tonton sejak dah lama x tgk tv, hehe

  2. ahad hari tu konsert pengenalan tak tengok pun. Macam mana prestasi mereka semua ye?

    • sy tengok mula2 , tk ingat sapa budak perempuan tu , lepas tu skip kejap buat kerja sikit , lepas tu tengok balik tang anas. Cuma boleh komen tang anas je .. anas best jugak lah ..yg lain2 tk tengok le ..

  3. hebat2 depa nie..hari tu masa uji bakat baru sempat tgok satu episod je yg time adamn ramlah ram

  4. harap ada peningkatan la..huhu…jgn jadi mcm AF sudah…stop kerana semakin teruk..huhu..

  5. Anas tue member bro….

    Kalau boleh sokong.. sokong la.. dia pandai menyanyi, berlakon dan melawak

  6. akak bila plak nak masuk? hehe

  7. nis suke tgk masa ujibakat tu.. klakor2 gak…

    haah ye, idea best tu protege n mentor blog 😉

  8. Suka mentor ye bee..peminat mentor tentu ternanti-nanti..

  9. tak tau lagi sape yg hebat..kita lihat nanti….:)

  10. good luck u all..!!
    belum pilih lagi nak sokong sapa..hehe ;0

  11. Gd luck to all.. aku tak tgk coz semua mentor tak masuk minat.. hik3

Speak Your Mind

*