Biodata Protege Mentor 6 Yang Terpilih

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Satu sidang media bagi mengumumkan siapa protege mentor musim ke- 6 telah pun di buat. Enam protege yang akan berentap dalam pertandingan menyanyi dalam program realiti mentor 6 pada kali ini ialah KJ (Adam), Wanie (Ferhad), Ramlah Ram (Ana Syuhada), Caroline (Ella), Anas (Faizal Tahir) dan Zatul (Ogy Ahmad Daud).

Saya tidak sabar menunggu protege dan mentor kesuakkan saya iaitu Caroline (Ella) , Ana Syuhada (Ramlah Ram) dan juga Zatul (Ogy Ahmad Daud). Agak-agaknya macam mana lah reaksi protege dan mentornya kali ini ye ..

Gambar  Protege Mentor 6 Yang Terpilih

Tengok gambar di atas dan biodata nya di bawah , mengikut turutan dari kiri kekanan ya !

[highlight]Biodata Protege Faizal Tahir[/highlight]

Nama : Anas Bin Ridzuan
Nama Samaran : Anas
Asal : Perak
Umur : 23 tahun
Pendidikan : Ijazah Filem, Teater dan Animasi UiTM
dan aktif dalam teater bersama Dewan Bahasa dan Pustaka

[highlight]Biodata Protege Ella[/highlight]

Nama : Puteri Caroline Mohd Kamel
Nama Samaran : Caroline
Asal : Tanah Merah, Kelantan
Umur : 20 tahun

[highlight]Biodata Protege Fauziah Dato’ Ahmad Daud[/highlight]

Nama : Noor Nazatul Farahin Mohd Hussin
Nama Samaran : Zatul
Asal : Bedong, Kedah
Umur : 23 tahun

[highlight]Biodata Protege Ramlah Ram[/highlight]

Nama : Ana Syuhada Noor Asram
Nama Samaran : Ana Syuhada
Asal : Shah Alam
Umur : 21 tahun
Pendidikan: Diploma Muzik (Vokal)

[highlight]Biodata Protege Adam[/highlight]

Nama : Abdul Kadir Haji Unding Lana
Nama Samaran : KJ
Asal : Kota Kinabalu
Umur : 24 tahun
Pengalaman : Showdown 2010 dan 2011, Borneo Crew
dan Borneo Soul Breakers

[highlight]Biodata Protege Ferhad[/highlight]

Nama : Salwani Sawi
Nama Samaran : Wanie
Asal : Wilayah Persekutuan Labuan
Umur : 18 tahun

Saksikan persembahan pertama meraka , pada hari ahad 18 mac , 9 malam. Tunjuk ajar ku sifu .. Protege dan Mentor blog ada ke ? hehe.

Author: puanbee

Penafian : Ini adalah blog peribadi . Selain di nyatakan sumber image dan video adalah hak milik penulis. Penulis tidak akan bertanggngjawap jika terdapat kerosakan / kesan sampingan jika menggunakan info di dalam blog ini. Anda perlu berjumpa dengan pakar bertauliah terlebih dahulu. Admin juga tidak akan bertanggungjawap jika kesan pemakaian / penggunaan anda tidak sama seperti perkongsian review/pengalaman admin sendiri. Admin juga tidak akan bertanggungjawa atas semua komentar yang di tinggalkan di blog ini. Pembaca / komentar harus bertanggungjawap ke atas perbuatan atau penerimaan di atas pembacaan di blog ini. Admin megucapkan ribuan terima kasih kerana singgah meluangkan masa membaca di sini. Semoga sihat dan ceria selalu :)

19 thoughts

    1. sy tengok mula2 , tk ingat sapa budak perempuan tu , lepas tu skip kejap buat kerja sikit , lepas tu tengok balik tang anas. Cuma boleh komen tang anas je .. anas best jugak lah ..yg lain2 tk tengok le ..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *