Biodata Protege Mentor 6 Yang Terpilih

Satu sidang media bagi mengumumkan siapa protege mentor musim ke- 6 telah pun di buat. Enam protege yang akan berentap dalam pertandingan menyanyi dalam program realiti mentor 6 pada kali ini ialah KJ (Adam), Wanie (Ferhad), Ramlah Ram (Ana Syuhada), Caroline (Ella), Anas (Faizal Tahir) dan Zatul (Ogy Ahmad Daud).

Saya tidak sabar menunggu protege dan mentor kesuakkan saya iaitu Caroline (Ella) , Ana Syuhada (Ramlah Ram) dan juga Zatul (Ogy Ahmad Daud). Agak-agaknya macam mana lah reaksi protege dan mentornya kali ini ye ..

Gambar  Protege Mentor 6 Yang Terpilih

Tengok gambar di atas dan biodata nya di bawah , mengikut turutan dari kiri kekanan ya !

[highlight]Biodata Protege Faizal Tahir[/highlight]

Nama : Anas Bin Ridzuan
Nama Samaran : Anas
Asal : Perak
Umur : 23 tahun
Pendidikan : Ijazah Filem, Teater dan Animasi UiTM
dan aktif dalam teater bersama Dewan Bahasa dan Pustaka

[highlight]Biodata Protege Ella[/highlight]

Nama : Puteri Caroline Mohd Kamel
Nama Samaran : Caroline
Asal : Tanah Merah, Kelantan
Umur : 20 tahun

[highlight]Biodata Protege Fauziah Dato’ Ahmad Daud[/highlight]

Nama : Noor Nazatul Farahin Mohd Hussin
Nama Samaran : Zatul
Asal : Bedong, Kedah
Umur : 23 tahun

[highlight]Biodata Protege Ramlah Ram[/highlight]

Nama : Ana Syuhada Noor Asram
Nama Samaran : Ana Syuhada
Asal : Shah Alam
Umur : 21 tahun
Pendidikan: Diploma Muzik (Vokal)

[highlight]Biodata Protege Adam[/highlight]

Nama : Abdul Kadir Haji Unding Lana
Nama Samaran : KJ
Asal : Kota Kinabalu
Umur : 24 tahun
Pengalaman : Showdown 2010 dan 2011, Borneo Crew
dan Borneo Soul Breakers

[highlight]Biodata Protege Ferhad[/highlight]

Nama : Salwani Sawi
Nama Samaran : Wanie
Asal : Wilayah Persekutuan Labuan
Umur : 18 tahun

Saksikan persembahan pertama meraka , pada hari ahad 18 mac , 9 malam. Tunjuk ajar ku sifu .. Protege dan Mentor blog ada ke ? hehe.

Comments

  1. mentor mentor ni dah lama saya x tonton sejak dah lama x tgk tv, hehe
    Juan recently posted..Download Movie Filem Bunohan 2012 DVDrip MediafireMy Profile

  2. ahad hari tu konsert pengenalan tak tengok pun. Macam mana prestasi mereka semua ye?
    kimmie recently posted..Wang Tunai RM5000 untuk BloggerMy Profile

  3. hebat2 depa nie..hari tu masa uji bakat baru sempat tgok satu episod je yg time adamn ramlah ram
    puan kutu recently posted..Kempen LagiMy Profile

  4. harap ada peningkatan la..huhu…jgn jadi mcm AF sudah…stop kerana semakin teruk..huhu..
    dzuandiey recently posted..blog bersawang, traffic menjunamMy Profile

  5. Anas tue member bro….

    Kalau boleh sokong.. sokong la.. dia pandai menyanyi, berlakon dan melawak
    Bro Framestone recently posted..Luahan Hati Seorang Blogger [Part 17] Dapat Merasa Lagi Top 500 Rank Alexa MalaysiaMy Profile

  6. akak bila plak nak masuk? hehe
    bardboo recently posted..Prestasi Blog Bardboo Sejak Berpindah ke WordPressMy Profile

  7. nis suke tgk masa ujibakat tu.. klakor2 gak…

    haah ye, idea best tu protege n mentor blog ;)
    Ummi Hanie recently posted..Kek Coklat Moist KukusMy Profile

  8. Suka mentor ye bee..peminat mentor tentu ternanti-nanti..
    ummiross recently posted..MAJLIS FAREWELLMy Profile

  9. tak tau lagi sape yg hebat..kita lihat nanti….:)

  10. good luck u all..!!
    belum pilih lagi nak sokong sapa..hehe ;0
    Adibah recently posted..Probiotics Lebih Baik Daripada Multivitamin ~ part oneMy Profile

  11. Gd luck to all.. aku tak tgk coz semua mentor tak masuk minat.. hik3
    nurmisnan recently posted..Good bye Tum TumMy Profile

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge