Bila Join Contest

Bila kita join contest , yang mana hadiah nya memang kita nak sangat-sangat walau apa pun alasan/sebab/penyebab kepada contest tersebut mesti kita jadi tak tentu arah , betul tak ?

Sepanjang saya berblog memang banyak sangat contest yang saya masuk , bila saya masuk tu ada pelbagai alasan , kadang-kadang saja nak tolong memberi sokongan , kadang-kadang sebab dia tu kawan saya , kadang-kadang saya join contest sebab tak tahu nak update apa di blog ..haha boleh gitu ?

iphone4s untuk gadget impian

iphone4s untuk gadget impian

Tapi kali ni , saya join contest Denaihati ?ini kerana saya betul-betul nak kan hadiah tersebut.

Macam-macam cabaran dan dugaan kena lalui , sebab hidup saya , 95% adalah di luar waktu online , 5% je masa untuk saya online , saya sangat sibuk dengan urusan seharian untuk title seorang ibu.

Pernah nak rasa giveup juga , ye lah rasa macam tk mampu nak teruskan je . Letih sangat fikir dan terkejar curi masa untuk online , saya harap semuanya berbaloi ..tapi kalau bukan rezeki tak boleh buat apa .. berserah jek lah ..usaha memang dah usaha dah pun.

Pelanjaran yang saya dapat jika join contest besar macam ni . Network kena besar , dan juga kawan setia , dimana kawan setia ni yang susah nak dapat. Biasalah ……

Pelajaran kedua , memang bertekad habis lah ..kalau tak memang awal-awal malas nak berkempen bagai. Nak layan kerenah orang memang susah , kalau mesin senang ..

Maaf lah kalau sekarang ni link-link saya tenagh semakkan timeline,group,fanpage korang hehe Maaf sangat seminggu jek..esok last okeyh .. daa~

Comments

  1. emm dah berbaloi-baloi pun sekarang…kan puan bee…hehehe
    hafizul recently posted..Selamat Hari GuruMy Profile

  2. yakin boleh puanbee! semoga gadget impian milik anda
    incik recently posted..Petua kesihatan Imam SyafieMy Profile

  3. akak nk komen yg akak pon mempunyai sebab yg sama ngan awk..hihihi
    akuzle ayu recently posted..Si ‘Dia’ Sudah Bersuara…My Profile

  4. Semoga berjaya buat Puanbee
    Rina As recently posted..Memahami Perbedaan Google Dance, Google Sandbox, Deindex dan BannedMy Profile

  5. kalau menang, leh la wat kenduri ye. hehe
    titan recently posted..Komisen ke 33 dari Paid-to-Promote.netMy Profile

  6. tahniah Mbak PB semoga mendapatkan gadget impiannya Insya Allah.
    Bang Iwan recently posted..Heinrich Rudolf HertzMy Profile

  7. gudluck kak bee..
    syu90 recently posted..rezeki hari niMy Profile

  8. gud luck bee..

    setuju dgn point bee tu.. kalo tak ramai kawan setia memang sedikit sukar utk mdpat sokongan padu
    kakyong recently posted..Contest Malaysia Top Blogger | Meh le kome support kakyong[dot]com?My Profile

  9. InsyaAllah bee, ummi akan bagi sokongan setakat termampu..semoga berjaya.
    ummiross recently posted..MEL UDARAMy Profile

  10. semog berjaya..kalau ada rezeki tak kemana
    Zarul Umbrella recently posted..Anak Amir Ukays Kembali Ke RahmatullahMy Profile

  11. good luck lagi sekalilah pbee.
    Denaihati recently posted..Unboxing Ultrabook Toshiba Portege Z830My Profile

  12. wah..kalo ikutan..kontes ini apa gak haram…
    jono recently posted..Java Games Asphalt 6 AdrenalineMy Profile

  13. good luck puan bee….InsyaAllah,ada rezeki tu…
    eyriqazz recently posted..Aksi Cekudal AlisyaMy Profile

  14. Samala kita demi mendapatkan idaman hati sanggup buat apa sahaja..
    Bee beruntung punya teman setia tau :)
    Myra Jay recently posted..MJ nak menang Nikon D90 dari Denaihati – Harap Rakan2 sudi membantuMy Profile

  15. jangan stress2 kak..teruskan lagi usaha tu k.. =)
    bardboo recently posted..Blog Yang Popular di Malaysia [Part 01]My Profile

  16. bee kutu mintak maaf sbb tak dapat nak bagi sokongan.keadaan tak mengizinkan.hari ni pun br dapat online sekejap2..masih dlm mood penat lepas balik dr kmpg.maklum la kenduri kendara nie semua mmg penat..sory yer..kutu dah klik button.nak komen sgt2lah tak sempat..sekali lg kutu minta maaf..
    puan kutu recently posted..KembaliMy Profile

  17. InsyaAllah akan ada rezeki tu :)
    pharmalif recently posted..Perlukah kita untuk sambung belajar lagi?My Profile

  18. Biasalah calon-calon sedang berkempen untuk jangka masa yang diberikan oleh panganjur. Tak apa nanti tenangkan fikiran bercuti di Pulau Pinang. :-)
    akubiomed recently posted..Wordless Wednesday – #Double ParkingMy Profile

  19. semoga berjaya ye akak

  20. Aku selalu support kawan2 yg join contest.. lagi2 hang bee..
    aku dah tweet dan like2 gituh.. gd luck
    nurmisnan recently posted..Bantuan diperlukan untuk adik Faris ShamrulismawiMy Profile

  21. Insyaallah, kalo dah dinamakan rezeki..mesti dpt.Gud Luck yer.

  22. insyallah puan bee, dapatlah sikit lagi tu
    azura recently posted..Pakej Share Hosting Deluxe SeverfreakMy Profile

  23. good luck pn bee….mudah mudahan rezki pn bee murah tuk dpt apa yg di impikan amin~
    afasz recently posted..Makan @ Restoran Makanan Cina Muslim, Mohd Chan Abdullah, Kelana JayaMy Profile

  24. usaha tangga kejayaan… wa support mn yg boleh k….
    kakngah recently posted..Nursing CoverMy Profile

  25. good luck bee!!! teruskan perjuangan.. mudahan ada rezeki sambor hadiah tu!
    madammondoq recently posted..WORDLESS WEDNESDAY : Jolok Jangan Tak JolokMy Profile

  26. Hadiah pertama telah dimenangi oleh Puan Bee iaitu voucher penginapan di Holiday Inn Resort Penang + breakfast untuk 2 orang.(Feringgi Tower Seaview).Lepas ni Puan Bee boleh merancang bercuti ke Penang.Untuk makluman Puan Bee voucher valid sehingga 9/5/2012.

    AZMANISMA.COM kan2 pbee…..
    hafizal recently posted..Jom Dapatkan Tiket Perlawanan Malaysia VS JepunMy Profile

  27. AIK PBEE…PILAH MAKAN ANGIN DI PENENG…KAN BARU MENANG HADIAH KONTES DARI AZMAN
    hafizal recently posted..Jom Dapatkan Tiket Perlawanan Malaysia VS JepunMy Profile

  28. Penang dah dapat,i phone 4s kalau dapat ,memang menang besar lah hehehe…
    azman recently posted..Tahniah Kepada Pemenang KontestMy Profile

  29. bee…insyaAllah berhasil .. tp klu ditakdirkn x mng , bee tetap dpt manfaat nye … betul tak? ;)
    Ummi Hanie recently posted..Nasi goreng ummi – lanjutanMy Profile

  30. sentiasa sokong puan bee
    CMRatu recently posted..Video En. Muda dari MCPMy Profile

  31. Promosi, kempen semuanya sudah dilakukan.. Tawakal sahajalah. Kalau ada rezeki tak kemana..
    anif recently posted..Version 2.0 – Wordless Wednesday #27My Profile

  32. puanbee dah berusaha keras, saya akan terus tolong mengomen di entri contest tu
    kimmie recently posted..Wordless Wednesday 17 – Pernahkah anda melihat objek ini?My Profile

  33. InsyaAllah..Iphone 4S ni milik puanbee…
    banyakkan berdoa ya…

    saya sekadar membantu..tolong tweet,share dan mcam2…hehe
    Fakhruddin recently posted..(Trollface) Ragam Di Kopitiam :Free WiFi:My Profile

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge