Bermain Dengan Instagram

Spread the love

Hari ni hari yang paling “M”. Bosan semacam jer rasanya .. tapi meh sini nak kongsi-kongsi .. ye lah bukan semua orang ada instagram kan , so korang tak nampak saya selalu update gambar di sana. Sesiapa saja yang suka main edit-edit gambar ni boleh lah cuba Intagram , best tau …

instagram

Gambar makanan pun jadi , gambar makanan ketika sambut hari jadi anak buah yang saya hantar dan ambik dari sekolah agama setiap hari … gambar tuan punya badan ada , tapi maknya tak benarkan lah tayang di media sosial , so simpan..

instagram

Gambar di atas , ketika menghantar una dan menunggu si kakak habis mengaji , comel tengok budak-budak berikrar .. bukan ikrar rukun negara , tapi ikrar jadi muslimah dan muslimat yang soleh dan solehah.

instagram

Gambar di atas tau lah sapa kan .. Laila bee.. memang gambar dia yang banyak pun…

instagram

Gambar di atas , pemandangan Kuala Lumpur di ambil dari banggunan setinggi 18 tingkat. Rumah kakak saya ..

air di tapis

Gambar di atas , gambar kakak ambil air dari mesin tapis air , cantik sangat rasanya , sekarang ni , saya dah malas masak air bagai .. boleh pulak tuk penghulu letak mesin tapis air di depan surau dekat rumah , memang orang sini semua tuju beli air disitu lah .. murah pun ya .. RM0.50 saja tuk 5L

instagram

Akhir sekali , sangat sweet .. gambar una mengaji dengan atuk. Atuk panggilan pada ustaz yang ajar diorang .. disebabkan hari-hari tunggu una dan kakak mengaji , laila tu pun dah boleh hafal al-fatihah..

32 thoughts on “Bermain Dengan Instagram”

  1. Seronokkan main Instgram tidak perlu ada kemahiran mengunakan Photo Editor dan hanya perlu pilih filter yang ada didalam apliksi tersebut.

  2. comel la gambar-gambar puan bee ambik. Instagram ni sejenis software untuk edit gambar ke??maafla saya memang tak tau.hehe. Kuno kan saya…

  3. bagus Puan Bee baby Laila pun sikit lagi boleh hantar mengaji…saya seronok tengok anak buah saya umur 5 tahun tu kalau saya ambil bawa jalan2 dia akan kata “esok abang nak sekolah, untie hantar abang balik tau lepas jalan2″…bayangkanlah seronoknya dia bersekolah…instagram ini bukan kata fb beli ke Puan Bee…saya ilmu instagram kurang sikit

  4. waa cantik2 gambar tu bee, seronok kan merakam suasana dengan hp canggih, hasilnya cantik jugak!

  5. cantik gambar2 tu.. oh ye sy nak bagi petua ni, kalau ambik air kat mesin tapis tu, tengok2 jugak sebab ade brand yang xelok.sebenarnye xtapis pun

  6. Ibu Mifzal Arsyad

    hehe..cantik kan gambar bila dah diedit dgn instagram tuh..

    bee..yg tulis puanbee.com tu edit guna instagram ke? ke edit kat laptop..instagram x leh masukkan text kan..or utk android ni x de function tu x tau la..bukan apa..nak buh watermark..hehe

    1. instagram memang tk boleh masukkan text lah, bee edit pakai laptop ni , update guna laptop tkpe di dintagram tk yah letak watermark …

  7. org xdop henpong canggih mcm nis ni mane nak ade instagram…. huk2

    tp mmg cntik2 juge gambonye… dan sng juge nk synchroniz3 dgn komputer kan

    1. bee tk pandai nak sync dengan komputer , tak tahu boleh ke tidak .. tapi bila dah masuk ke instagram , edit2 , upload , ada dalam henpon tu ..so upload lah ke laptop mcm biasa..

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *