Belajar SEO

Hai.. kali ni seperti yang di janjikan dalam artikle saya yang lepas , saya dah kongsi traffic yang masuk ke blog puanbee.com , so ramai yang memberi komen dan suka jika saya kongsi cara untuk hasilkan artikle berkenaan SEO ni , selalu saya tegaskan , saya bukanlah pakar sangat pasal SEO ini , saya tak pernah belajar apa-apa pasal SEO , tapi saya banyak membaca dan membaca di blog orang yang dah lama tahu pasal SEO , blog orang yang admin nya memang dah lama pun menulis dalam blog , sekejap lagi saya kongsi kan link mereka ..

Ya! saya mengaku .. saya mendapat semua ranking selepas saya bertukar dari host percuma ke host berbayar , bermula dari situ baru saya merasa untuk mendapat traffic yang agak tinggi , Tapi jangan kata blog wordpress berbayar saja mampu dapat traffic tinggi , sedangkan blogspot yang percuma pun boleh mendapat traffic tinggi dengan hanya beberapa langkah bijak untuk menghasilkan artikle SEO ini ..

Contohnya blog cikgudahlia, blog beliau hanya menggunakan domain dan di host kan di blogspot , namum blog cikgudahlia tetap dapat menghasilkan artikle yang dapat berada di page pertama di google untuk satu-satu tajuk. Ada kekuatannya disitu .. saya sarankan korang selalu lah singgah dan belek entri lama cikgu dahlia , tengok cara cikgu dahlia menulis dan cara cikgu dahlia susun atur ayat ..itu adalah point paling penting ,

Selain cikgudahlia ..saya suka juga ke blog yanmieonline , traffic memang tinggi sampai tak tercapai dek akalku , saya tengok artikle yang admin yanmieonline hasilkan , saya kaji cara beliau , cara kaji plugin apa beliu pakai .. hehe tapi tak semua boleh ikut dan masukkan ke blog saya .. ada satu plugin SEO yang yanmieonline pakai dan blog lain pakai dan memberi review terbaik tapi blog saya tak boleh pakai .. percaya tak ? sendiri kaji lah ..

Selain mereka berdua saya suka sangat , selalu sangat ke blog ariffshah.com .. Setiap kali saya nak buat artikle baru saya akan baca satu artikle ini..

SEO Tutorial: The Perfectly Optimized Page

Korang baca dan kongsikan disini APA YANG KORANG FAHAM SELEPAS BACA ARTIKLE SEO Tutorial: The Perfectly Optimized Page DISINI ! saya nak tengok .. setakat mana korang usaha untuk belajar SEO.

Kemudian baru ada artikle tips dari saya …

sekian,

70 Comments

  1. Saiful 27 May 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 27 May 2012 Reply
  2. ARIIX SUCCESS TEAM 30 November 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 30 November 2011 Reply
  3. asya 4 November 2011 Reply
  4. Budax Lanun 24 October 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 25 October 2011 Reply
  5. Budax Lanun 24 October 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 25 October 2011 Reply
  6. m@m@ t0meLL 22 September 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 22 September 2011 Reply
  7. cik tom 20 September 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 22 September 2011 Reply
  8. hafizal 19 September 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 19 September 2011 Reply
    • hafizal 20 September 2011 Reply
      • puanbeeAuthor 22 September 2011 Reply
  9. madammondoq 19 September 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 19 September 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 22 September 2011 Reply
  10. Ibu Mifzal Arsyad 19 September 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 19 September 2011 Reply
  11. anastasyea 19 September 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 22 September 2011 Reply
  12. Liza @ Adzriel AB 19 September 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 22 September 2011 Reply
  13. Huzaifah 19 September 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 22 September 2011 Reply
  14. mama pipie 19 September 2011 Reply
  15. zulkbo 19 September 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 22 September 2011 Reply
  16. Izwan 19 September 2011 Reply
  17. nurmisnan 18 September 2011 Reply
  18. ct N honey 18 September 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 18 September 2011 Reply
      • shah blogger 19 September 2011 Reply
  19. Myra Jay 18 September 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 18 September 2011 Reply
  20. puan kutu 18 September 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 18 September 2011 Reply
  21. mrs.yie 18 September 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 18 September 2011 Reply
      • mrs.yie 22 September 2011 Reply
        • puanbeeAuthor 22 September 2011 Reply
        • puanbeeAuthor 22 September 2011 Reply
  22. Ibu Mifzal ArsyadΒ© 18 September 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 18 September 2011 Reply
  23. cikguden 18 September 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 18 September 2011 Reply
  24. Fakarepain 18 September 2011 Reply
  25. topiJerami90 18 September 2011 Reply
  26. azura 18 September 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 22 September 2011 Reply
  27. azrijohan 18 September 2011 Reply
  28. ayujamal 18 September 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 22 September 2011 Reply
  29. diana 18 September 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 18 September 2011 Reply
  30. kpah k-poh 18 September 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 18 September 2011 Reply
  31. akubiomed 18 September 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 18 September 2011 Reply
  32. Ummi Hanie 18 September 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 18 September 2011 Reply
  33. Azuan 18 September 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 18 September 2011 Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.