Ayam Penyet – AP Bandar Baru Ampang

Allhamdulillah masih merasai nikmat makan dan nikmat rasa. Misi mencari ayam penyet tak habis lagi , sekarang ni kalau boleh nak rasa semua ayam penyet yang ada di berdekatan , selagi tak dapat rasa yang sedap. Dapat satu kedai yang memang berbaloi dari segi rasa dan harga insyallah saya adalah pelanggan tetap.

Kali ni pergi merasa makan nasi ayam penyet AP di Bandar Baru Ampang. Outlet nya banyak rupanya bila balik saya cari di internet.  Lebih dari 25 buah outlet. Tetapi saya baru merasa di Ampang je la , tak jauh dari rumah saya namun saya jarang ke kawasan sana. Jalan sesak ya amat! Kadang-kadang tu boleh la.

ayam penyet di ampang

Nasi + Ayam penyet , Nasi + Daging penyet (namanya lain , lupa pula .. pandai2 bagi nama daging penyet … ) , Nasi + Sambal petang udang , Sayur dan tapau satu set untuk aliya  ..

restoran ayam penyet di ampang

Abe makan nasi ayam penyet .. nasi sikit sangat .. macam tak puas .. nasib la ada order sayur tambahan , kalau tak ..

2013-02-01 17.05.47

Ini lah daging tu .. apa nama dia eh ..lupa pula .. kena tanya pada bro hazman fadzil ni .. hehe..

2013-02-01 17.06.02

Sambal udang dan petai kesukaan En somi , tapi dia macam tak layan jek .. mesti suka masakkan udang + petai bini dia ..  Masuk bakul angkat sendiri.  🙂

Bagi saya kalau nak letak berapa bintang  saya boleh kasi 6/10 .. boleh la … sebab lapar bedal la semua .. penat round GM .. nanti nak update kisah di GM pula.. nantikan ….

Peribahasa : Masuk bakul angkat sendiri = Maksudnya Puji diri sendiri 🙂 .. Gurau2 jek …

About puanbee

Untuk review produk wanita , barangan berkaitan anak-anak , makanan , homestay dan lain-lain boleh hubungi puanbee di whatsapp : 011-32095406.
This entry was posted in By Puanbee and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

18 Responses to Ayam Penyet – AP Bandar Baru Ampang

  1. Pingback: Kepada pekerja BATA MARKETING AMPANG 2A , Saya pelanggan walau apa pun tanggapan awak kepada saya. | Puanbee.com

  2. Juan says:

    saya pon pernah makan, saya pon bagi bintang 6/10 tapi bukan kat tempat ni lah tempat lain

  3. Ummi Hanie says:

    gigih tuu memburu AP…

    ok nanti nis citer AP area nis pule

  4. Ternyata di Malaysia ada juga ayam penyet…Tampilan tema blognya rupanya telah berganti..jadi serba putih

  5. hairulafiz says:

    sedapnya terasa lapar plak..

  6. yanmie says:

    Salam,

    Serius tak pernah rasa lagi ayam penyet ni, belum ada rasa nak makan, insyaALLAH sampai seru mesti cari ni 😀

  7. Arrazi says:

    Semakin famous menu ni. Tapi, belum berkesempatan untuk merasa lagi.

  8. akubiomed says:

    Belum pernah merasai Ayam Penyet walaupun medan selera ditempat kerja ada.

  9. nurmisnan says:

    sodap nampak makan? Posto ler ke Brunei. kih3..

    Ohhh.. udang + petai tuh memang tak boleh lawan cik isteri masak.. kan3

  10. papa mifz says:

    dah lama tak makan nasi ayam penyet…huhu kena cari secepat mungkin nih…:)

  11. sedapnyer…. ada lah beberapa kali bedal nasi penyet…. kadang2 tgk tempat gak.. ada yg ok ada yg ko.

  12. titan says:

    hoho..takpe. banyak lagi kedia yang sedap-sedap..

  13. Sharafie says:

    sambal petai udang!!!adoi terliur nak makan sambal petai..hhehe..

  14. Denaihati says:

    sambal potai udang tu yg ngancam sekali…heeee
    ayam tu memang warnanya gitu ke…

  15. mama adam says:

    Lama x pekena ayam penyet. Wong solo dkt ngan galaksi ampang pun dengar kata sedap. Cuba la… x jauh kan?
    Dpn rumah saya pun ada… apa nama dahh… lupa. Boleh la utk makan. Nk kata sedap sgt tu, tidaklah =)

  16. Hafizul says:

    Kenapa la puanbee makan menda sedap ni tak ajak saya..hehe..terliur sakan dah ni..nasib jauh..

  17. Ayam tu macam AYAM BAKAR jee.. sebab kalau ayam penyet die jernih skit rupanya…dan kalau daging tu dipanggil EMPAL SAPI kalau tak silap…. Selain AP , Wong Solo pun best gakkk….

  18. Katak Comel says:

    ayam tu cam hangus je..
    erm..ble nk blnje ni???
    ong gedek2

Leave a Reply to Katak Comel Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *